Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak sa 3:0 (2:0) u 20. kolu Superlige Srbije i uspešno otvorili drugi deo sezone.

Crno-beli su odigrali sigurno i na momente atraktivno. „Parni valjak“ je nekoliko puta menjao pristup igri, pa je čas kidisao ka golu rivala, a onda dopustio Kruševljanima da kombinuju i imaju veći posed lopte.

PROČITAJTE JOŠ

Tim iz Humske je ujedno i prekinuo niz Kruševljana od 13 uzastopnih mečeva na kojima su postigli barem gol na gostovanju Partizanu.

Partizan je na vreme otključao sef gostiju jer je u 14. minutu Nemanja Jović postigao prvenac u dresu crno-belih.

Na tek drugom nastupu za tim iz Humske, prvom u startnoj postavi, pogodio je i tako krunisao brzu akciju domaćina.

Holender i Natho su kombinovali, a onda je Izraelac petom vratio do Jovića koji je sa vrha kaznenog prostora pogodio malu mrežu golmana Ostojića.

Kruševljani su nakon toga zapretili u dva navrata, ali nije Stojković imao previše posla.

Drugi pogodak Partizana došao je nakon greške jednog defanzivca Kruševljana. Asano je došao do lopte, brzo odigrao do Holendera, koji je to plasirao u suprotni ugao gola rivala.

Kruševljani su imali dobru šansu i u nastavku kada je opasnost otklonio Vladimir Stojković spretnom reakcijom, a šut Kočića nakon jednog kontranapada je prošao pored njegove stative.

Partizan je pitanje pobednika rešio u 70. minutu nakon kombinacije dvojice rezervista koji su osam minuta ranije ušli na teren. Sejduba Suma je proigrao Lazar Markovića, a krilni napadač je iskosa sa desne strane pogodio za 3:0.

Partizan – Napredak 3:0 (Jović 14, Holender 39, Marković 70)

Stadion Partizana. Gledalaca: Bez prisustva publike. Sudija: Miloš Milanović.

Partizan: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Zdjelar (od 78. Pavlović), Šćekić (od 62. Jojić) – Asano (od 74. Bajbek), Natho (od 62. Suma), Jović (od 62. Marković) – Holender.

Napredak: Ostojić – Laban (od 46. Tomić), Milovanović, Marinković, Spremo – Marjanović, Kostić (od 90. Đeković), Kočić (od 74. Zonjić) – Melunović (od 88. Bačanin), Milunović (od 88. Milošev), Čečarić.

Superliga Srbije, 20. kolo

Vojvodina – TSC 0:1 (0:1)

(Petković 31)

Subota

Inđija – Čukarički 0:1 (0:1)

(Kamenović 39)

Metalac – Radnički Niš 1:1 (0:0)

(Katanić 83 – Marković 49)

Radnik – Voždovac 1:1 (1:0)

(Makarić 7 – Cvetićanin 71)

Zlatibor – Spartak 1:1 (0:1)

(Vukić 85 – Tufegdžić 4)

Partizan – Napredak 3:0 (2:0)

(Jović 14, Holender 40, Marković 71)

Nedelja

13.00 Novi Pazar – Crvena zvezda

15.00 Javor – Mladost

15.00 Bačka – Mačva

15.00 Rad – Proleter

Foto: Screenshot Rezultati.com

Drugo poluvreme: Partizan – Napredak 3:0 (Jović 14, Holender 39, Marković 70)

90+2′ Kraj meča!

87′ Potpuna kontrola Partizana. Crno-beli u ovim momentima imaju veliki posed lopte, a uz to osvaja teren nakon faulova rivala i auta.

82′ Pretnja Kruševljana iz slobodnog udarca. Centaršut je išao u okvir gola, ali je Vladimir Stojković paradom izbio loptu u korner.

77′ Mirniji ritam igre. Nakon trećeg gola Partizana su obe ekipe oborile ritam i nema toliko izglednih šansi.

Kruševljani su 13 poslednjih duela na stadionu Partizana postigli barem pogodak.

70′ Gol Markovića! Nije prošlo ni 10 minuta od kada je Marković ušao na teren, a već je zatresao mrežu rivala. Drugi rezervista Suma je dodao loptu do krilnog napadača, a on sigurno pogodio uz samu stativu Ostojića.

64′ Ozbiljna pretnja Napretka. Pokušali su Kruševljani sa više od 20 metara, išla je ta lopta pod samu prečku, ali je Stojković otklonio opasnost.

62′ Tri izmene u Partizanu. Nemanja Jović je zamenjen u 62. minutu, a zamenio ga je Lazar Marković. Sejduba Suma je ušao umesto Natha. Jojić je zamenio Šćekića.

60′ Preterao je Natho. Izraelski fudbaler je napravio dva, tri driblinga, ali je nakon još jedne varke previše dugo čekao, pa lopta nije stigla ni do Holendera, ni do Asana.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

54′ Najveća šansa Napretka na meču. Pogrešio je Šćekić blizu centra igrališta, a Kočić je brzo istrčao ka golu rivala. Prošao je jednog igrača „parnog valjka“, a onda su ga brzo udvojili. Pokušao je sa vrha kaznenog prostora, ali Stojković samo pogledom ispratio loptu u gol aut.

53′ Novi pokušaj Natha iz slobodnog udarca. Na 20 metara od kaznenog prostora Milovanović je napravio faul nad Nemanjom Jovićem. Mladi igrač je sjajno iskoristio šansu, a onda je došao trenutak da Natho izvede slobodan udarac. Šutirao je precizno, ali nedovoljno snažno te je Ostojić to odbio u korner.

48′ Inicijativa crno-belih. Od početka poluvremena „parni valjak“ ima češće loptu u nogama, a svaka akcija se Napretka obično završavala nakon samo dva ili tri dodavanja.

46′ Krenulo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: Partizan – Napredak 2:0 (Jović 14, Holender 39)

43′ Zamalo! Umalo je lopta stigla do Nemanje Jovića, ali je Ostojić na vreme izašao i uhvatio tu loptu. Crno-beli su raspoloženi za igru i zasluženo vode, dok Kruševljani imaju velikih problema da stvore izglednu šansu. Partizan je imao do ovog trenutka šest šuteva, od toga je pet završilo u okvir gola, dok je Napredak od tri imao samo jedan zbog kog je Vladimir Stojković morao da reaguje.

Na tribinama stadiona Partizana u Humskoj našli su se i članovi rukovodstva crno-belih Miloš Vazura i Vladimir Vuletić.

39′ Gol za Holendera! Sjajna, brza, jednostavna akcija Partizana, kao iz fudbalskih udžbenika. Pogrešio je jedan igrač Napretka, Asano uzeo loptu i brzo odigrao do Holendera. Odmah po prijemu je reprezentativac Mađarske precizno šutirao i po drugi put matirao Ostojića.

37′ Užasna reakcija Holendera. Napadač Partizana je istrčao pored rivala, ali je bio previše iskosa, te je odlučio da sačeka saigrače i ne šutira. Zalomio je rivala, a onda centrirao tako da lopta nije stigla ni do jednog od trojice saigrača u kaznenom prostoru.

32′ Faul u napadu Asana. Bila je ovo brza kontra crno-belih, kada je Asano napravio faul nad Milovanovićem. Bilo je povlačenja sa obe strane, a sudija Milanović je odlučio da je krilni napadač „parnog valjka“ napravio faul, da nije bilo ove odluke Japanac bi verovatno imao jedan na jedan sa golmanom Ostojićem.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

25′ Novi pokušaj Kruševljana. Melunović je glavom šutirao pored stative, ali gosti pokazuju želju da dođu do izjednačenja.

19′ Prvi ozbiljniji napad Napretka. Morao je Stojković da reaguje, ali nakon što mu je butinom loptu vratio Miljković. Napredak je u ovim momentima priliku tražio uglavnom iz kontranapada.

14′ Gol Jovića! Sjajna akcija Partizana, kombinovali su Holender i Natho, Izraelac je ostavio petom loptu do Jovića, a mladi fudbaler sa vrha kaznenog prostora pogađa za 1:0. Ovo je drugi meč Nemanje Jovića u seniorskoj konkurenciji, nakon što je prethodno odigrao 21 minut protiv Mladosti iz Lučana.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

 

12′ Nova šansa za Natha. Probio je Ivan Obradović po levoj strani, centrirao i pogodio „u trepavicu“ Natha. Vezista Partizana je pokušao glavom, ali je Ostojić uhvatio živu loptu.

8′ Inicijativa „parnog valjka“. Crno-beli kombinuju pred golom rivala, ali nije bilo završnog udarca.

7′ Novi slobodnjak za Natha. Ovog puta je Natho šutirao direktno ka golu, a lopta je zakačila živi zid i završila u korneru.

4′ Slobodni udarac za Partizan. Spremo je napravio faul nad raspoloženim Asanom, a slobodni udarac sa 20 metara je izveo Bibras Natho. Vezista Partizana je odlučio da centrira, a Ostojić je uspeo da uhvati loptu bez mnogo problema.

1′ Crno-beli su zapretili već u prvom minutu. Šutirao je Takuma Asano, a njegov udarac se odbio od jednog defanzivca rivala i namučio golmana Ostojića koji je iz drugog pokušaja iskontrolisao loptu.

Vladimir Stojković, kapiten Partizana, prilikom izlaska na teren je nosio dres povređenog Nemanje Stefanovića, koji je ove subote uspešno operisan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare