Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana su bez većih problema stigli do druge pobede u Linglong Superligi Srbije. Crno-beli su u prvom meču na svom stadionu pobedili ekipu Javora sa 4:0 (3:0).

Posle poraza u Novom Parazu od 3:2 koji je bio alarm na startu nove sezone i posle kog je trener Savo Milošević bio vrlo nezadovoljan, njegovi izabranicu su zablistali i lako stigli do tri boda.

PROČITAJTE JOŠ:

Protiv prilično anemičnih gostiju iz Ivanjice, lako su stekli veliku prednost još u prvom poluvremenu, tako da su znatno mirnije mogli da igraju u nastavku.

Bio je to susret koji su obeležili Umar Sadik i Sejduba Suma, kao i mladi Filip Stevanović, a sve golove postigli su, zanimljivo, strani fudbaleri.

Milošević je ispunio obećanje, izvršio je veliki broj izmena u odnosu na tim koji je istrčao na teren u Novom Pazaru i šok terapija je u potpunosti uspela.

PROČITAJTE JOŠ: Partizan i TSC saznali imena potencijalnih rivala u Ligi Evrope

Nije trebalo mnogo napadačima crno-belih da dođu u priliku, Sadik je volej udarcem u devetom minutu pokazao da je raspoložen, sa samo četiri minuta kasnije uspeo je da iz neposredne blizine na asistenciju Sejdube Sume zatrese mrežu i Partizan je tako poveo.

Pet minta kasnije – novi gol Sadika. Kardinalno je pogrešio golman Ivanjičana Đorđe Lazović, ispustio je loptu posle centaršuta sa leve strane, a Sadik je bio uz njega, dovoljno da iskoristiu poklon i umešno petom loptu pošalje u nebranjenu mrežu za 2:0.

Posle 25 minuta igre, već je bilo tri gola prednosti za crno-bele, ovog puta posle centaršuta Stevanovića, Suma je odlično skočio i glavom prosledio loptu u mrežu Javora.

Posle takvih 45 minuta, kada je pobednik praktično bio poznat, bilo je samo pitanje kakav će biti krajnji ishod.

Partizan je mogao da krene i iz kontre, s obzirom da je Javor morao da se više otvori, pa je bilo nekoliko prilika.

Ipak, četvrti gol domaćin je postigao u 75. minutu, Takuma Asano je izbegao ofsajd zamku, potom uz odbitak posle intervencije Lazovića, stigao je do lopte koju je samo prosledio u nebranjenu mrežu za konačnih 4:0.

Sve detalje meča sa stadiona Partizana mogli ste da pratite uz naš blog uživo.

Partizan – Javor 4:0 (3:0)

Stadion: Partizana. Sudija: Zoran Široki. Strelci: Sadik u 13, 18,  Suma u 25. i Asano u 75. minutu.

PARTIZAN: Popović, Lutovac, Vitas, Banjak, Brežančić, Zdjelar, Šćekić (od 79. Smiljanić), Stevanović (od 65. Ivanović), Suma (od 79. D. Stojković), Asano (od 85. Čolić), Sadik (od 85. Matić).

JAVOR: Lazović, Jevremović, Piščević, Radivojević, Tanko ( od 67. Rušević), Pavišić, Otašević, Zvekanov, Luković (od 85. Sević), Maričić, Mladenović (od 46. Nikolić).

Superliga Srbije, 3. kolo:

Mačva – Crvena zvezda 0:3 (0:1)

(Krstović 24, Nikolić 65, Vulić 90)

Mladost – Inđija 2:0 (2:0)

(Jovanović 23, 41)

Napredak – Radnik 2:1 (0:0)

(Mrkić 61, Kocić 89 – Dimitrić 69)

Radnički Niš – Novi Pazar 2:1 (2:0)

(Stoiljković 14, Pejović 29p – Kurti 88)

Spartak – Metalac 4:1 (0:1)

(Šimura 52. Denković 60, Nikolić 67, Vidaković 87 – Katanić 11)

TSC – Zlatibor 5:1(2:0)

(Skopljak 41, Zec 43, Silađi 68, Lukić 74p, Tomanović 89 – Poček 81)

Čukarički – Rad 3:0 (3:0)

(sarić 5, Docić 6, 9p)

Voždovac – Vojvodina 1:3 (0:3)

(Gajić 54 – Bojić 6, Seničanin 27, Gemović32)

Partizan – Javor 4:0 (3:0)

(Sadik 13, 18, Suma 25, Asano 75)

Proleter – Bačka 1:1 (0:0)

(Knežević 77 – Krčmarević 90p)

90+3′ Kraj meča, pobeda Partizana

Završen je meč u Humskoj, ubedljiva i zaslužena pobeda izabranika trenera Miloševića. Igrali su brzo, efikasno, javor je nastavio crnu seriju protiv crno-belih.

90+2′ Finiš meča

Sve je rešeno odavno, čeka se samo kraj meča u Humskoj.

85′ Još tri zmene…

Još tri izmene. U partizanu, na klupu idu Asano i Sadik, a ulaze Nikola Čolić i Bojan Matić, dok je kod Javora, Nenad Sević zamenio Luku Lukovića.

79′ Dve izmene u timu Partizana

Milošević može da menja i rotira igrače. Umesto Sume ušao je Denis Stojković, dok je Ščekića na terenu zamenio Milan Smiljanić.

75′ Gooooool! 4:0, Asano!

Izbegao je Japanac Takuma Asano ofsajd zamku istrčao pred gol Javora, srećno mu se odbila lopta posle uklizavanja golmana Lazovića, nije mu potom bilo teško da je pošalje u praznu mrežu – 4:0.

67′ Izmena i kod Javora

Anes Rušević je na terenu umesto Ibrahima Tanka.

65′ Zamena u Partizanu

Filip Stevanović je završio meč. Odlično je igrao, umesto njega na terenu je Đorđe Ivanović.

56′ Opasne kontre Partizana

Svaki otvoreniji napad javora prilika je za kontru Partizana. Suma se posle jedne takve kontre našao u šansi, ali je u poslednji čas izblokiran, baš kad se spremao da šutira sa desetak metara.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

47′ Šansa za Sadika

Nova prilika za crno-bele! Dobar prodor Stevanovića, centrirao je pred gol, a Sadik zamalo zakasnio da je zahvati glavom. da je uspeo, gol bi bio neminovan…

46′ Izmena u timu Javora

Trener Javora se opredelio za izmenu. Umesto Nemanje Mladenovića na terenu je Lazar Nikolić.

46′ Počelo je drugo poluvreme

45′ KRAJ POLUVREMENA

Brazo i zasluženo vođstvo Partizana. Postigli su tri, a mogli su još koji gol, imao je i Javor jedan dobar šut i priliku preko Otaševića, sve u svemu, zanimljivih prvih 45 minuta koje su obeležili strelci Sadik i Suma, ali i odlični Filip Stevanović.

43′ Mirna završnica

Bez većih uzbuđenja pred kraj prvog dela, Partizan ima veliku prednost, a napadi Javora su nekako jalovi….

34′ Sadik… Umalo

Imao je Umar sadik šansu da postigne novi gol, bio bi to het-trik, ali ništa, spetaljao se u odsudni čas, ostaje 3:0.

27′ Milošević zadovoljniji

Svakako da je ovo pravi način igrača Partizana da odgovore na zahteve trenera Miloševića. Bio je jako ljut na mnoge posle poraza u Novom Pazaru, čini se da će posle 3:0 za 25 minuta biti mnogo, mnogo zadovoljniji.

25′ Gooool! Suma – 3:0!

Sjajan centaršut Filipa Stevanovića, skočio je Sejduba Suma, trznuo glavom i pogodio sa desetak metara – 3:0 za Partizan!

24′ Prilika za Otaševića

Posle prekida sa leve strane Otašević je zahvatio loptu glavom na petercu, ali Popović je bio na pravom mestu.

22′ Dobar udarac Maričića

Slobodan udarac za Javor. Pokušao je Maričić sa 20 metara, lopta je prohujala za malo kraj desne stative.

18′ Goooool! Suma pogodio stativu, a Sadik gol – petom!

Suma je pogodio stativu…U nastavku akcije, velika greška golmana Javora Lazovića, ispustio je loptu, tu se našao Sadik, koji je majstorski petom poslao loptu u mrežu za 2:0!

13′ Goooool! Sadik za 1:0

Maki Banjak je počeo akciju, Filip Stevanović je dodao do Sume, ovaj je nekako u padu uspeo da je doturi do Umara Sadika koji je sa dva metra samo ubacio u mrežu – 1:0!

9′ Sadik pokušao iz voleja

Dobra akcija crno-belih. Lopta je na desetak metara došla do Sadika, on je šutirao volej udarcem, ali preko gola Javora.

1′ Počeo je meč u Humskoj!

Milošević ispunio obećanje – dosta promena

Obećao je Savo Milošević da će posle poraza u Novom Pazaru menjati dosta toga. I to je i ispunio. Lutovac je na terenu umesto Miletića, Ostojića menja debitant Maki Banjak. I Urošević je preseljen na klupu, umesto njega igra Rajko Brežančić, nema ni Natha. Povređen je Lazar Marković.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan domaćin ekipi Javora

Vreme je da i igrači partizana posle dva gostovanja odigraju meč na svom terenu. Doduše, kao i svi mečevi do sada, tako se i ovaj igra bez prisustva publike…

DOBRODOŠLI!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar