Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su sa serijom pobeda na startu Linglong Superlige Srbije. Šampion Srbije je slavio na gostovanju Mačvi u Šapcu sa 3:0 (1:0).

Bio je to treći meč i treća pobeda crveno-belih od starta šampionata identičnim rezultatom.

PROČITAJTE JOŠ:

Po svemu što su prikazali, do nje su stigli apsolutno zasluženo, jer su od početka do kraja bili bolji.

Mačva prilično neubedljiva, jedva da je domaćin uspeo da stvori koju priliku, tek u drugom poluvremenu, ali može se reći da Milan Borjan nije imao previše posla.

Zvezda je bolje počela meč i do prednosti je stigla već u 24. minutu. Tome su prethodile prilike Krstovića i Kataija, koji su najavili šta čeka Mačvu do kraja meča.

Bila je to jedna od brojnih akcija crveno-belih, Katai je doturio lopotu do Krstovića, on se oslobodio protivničkog igrača i sa deseta metara lako matirao Perića.

Katai u ovom meču nije imao sreće, često je pretio, nekoliko puta je odlično šutirao, dva puta pogodio prečku. Prvi put u 28. minutu iz prekida, a potom i u 43. minutu.

Ništa se jnije promenilo ni u nastavku u igri, Mačva nije uspevala da nađe način kako da stvori oubiljniju šansu pred golom Borjana, sve do 63. minuta kada je Dabić šutirao sa desetak metara, ali je golman crveno-belih bio siguran.

Dva minuta kasnije – kazna. Veljko Nikolić se odlučio na udarac sa 25 metara, lopta je na putu ka golu zakačila Božića, promenila smer i prevarila perića – 0:2.

Uspeli su do kraja gosti još jednom da zatresu mrežu Mačve i to kako! Miloš Vulić, koji je na terenu zamenio Mirka Ivanića u 75. minutu, sjajno je šutirao sa 18 metara – počistuo je, što bi se reklo, paučinu u gornjem levom uglu. Prelepo za kraj meča.

Sve detalje mača iz Šapca možete da pratite uz naš blog uživo.

Mačva – Crvena zvezda 0:3  (0:1)

Gradski stadion u Šapcu. Sudija: Srđan Piper. Strelci: Krstović u 24, Nikolić u 65. i Vulić u 90. minutu.

MAČVA: Perić – Pejović, Mijailović, Ristivojević, Knežević (od 66. Dukić) – Ivić, Božić – Dabić, Adamović, Marković – Zukanović (od 75′ Milinković).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Degenek, Pankov, Rodić – Sanogo (od 46. Petrović), Nikolić (od 83′ Gajić) – Spiridonović (od 46. Ben), Ivanić (od 75′ Vulić), Katai (od 73′ Gavrić) – Krstović.

90+2′ KRAJ MEČA

Nova pobeda Crvene zvezde, ponovo istim rezultatom, 3:0. U svemu su bili bolji Beograđani, zasluženo stižu do novih bodova.

90′ Goooool! Vulić počistio paučinu za 0:3

Sjajan gol Miloša Vulića. Šut desnom nogom sa 18 metara, neodbranjivo – pogodio je levi gornji ugao za 0:3. Zvezda je i pred trećom uzastopnom pobedom od 3:0.

83′ Gajić ušao umesto Nikolića

Nova izmena u timu zvezde, strelca gola Nikolića zamenio je Milan Gajić.

75′ Izmene, izmene…

U timu mačve umesto Miloša Zukanovića, na terenu je Nikola Milinković, dok je kod Crvene zvezde Miloš Vulić zamenio u igri Mirka Ivanića, a Miloš Vulić Aleksandra Kataija.

70′ Kataiju se baš ne da…

Nova šansa za Kataija. Ben i Ivanović su kreirali šansu, ostalo je da Katai samo pogodi donji levi ugao, šutirao je iskosa sa leve strane sa desetak metara, ali je za malo bio neprecizan.

65′ Goooooool! Nikolić, 0:2!

Odlučio se mladi Veljko Nikolić za udarac sa preko 25 metara, lopta je na putu ka golu dobila neobičnu putanju, okrznula je Božića i to je prevarilo golmana Perića koji je stigao da pipne loptu, ali ne i da je spreči da završi u mreži – 0:2.

63′ Konačno šansa za Mačvu

Zukanović je dobro prošao, dodao loptu do Dabića, ovaj je šutirao, ali se Borjan nije dao iznenaditi. Iz drugog pokušaja je ukrotio loptu. Ostaje 0:1.

54′ Mirno u nastavku

Nema mnogo promena u igri. Mačva je krenula nešto življe, ali bez prave pretnje po mrežu Milana Borjana.

46′ Dve izmene u timu Crvene zvezde

Stanković menja, Ben je ušao u igru umesto Spiridonovića, kao i Njegoš Petrović umesto Sanoga.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

45′ KRAJ PRVOG DELA

Piper je oznaačio kraj prvog poluvremena, zanimljivo, nije ga produžio ni minut.

43′ Novi udarac Kataija

Katai preti šutevima sa distance, i ovog puta je bio jako blizu, lopta je pogodila gornji deo prečke.

40′ Pejović se izvukao, dobio samo žuti karton

Start Filipa Pejovića na Veljka Nikolića, podigao je visoko nogu i udario u predelu stomaka igrača crveno-belih i to sve pred klupom gostiju. Skočio je Dejan Stanković i svi sa klupe, ali je Piper izabrao da igraču Mačve pokaže samo žuti karton. Utisak je da je dobro prošao.

28′ Katai pogodio prečku!

Odličan prekid crveno-belih, Katai je šutirao i pogodio – prečku!

24′ Gooooool! Zvezda vodi! Krstović je strelac

Krstović je bio jači u duelu sa Ristivojevićem, ušao je u kazneni prostor i rutinski savladao Perića. Pitanje je samo da li je posle dodavanja Kataija bio u dozvoljenoj poziciji ili ne. Sudije nisu signalizirale ništa, tako da Zvezda vodi – 0:1.

21′ Novi pokušaj Kataija

Pokušao je ponovo Katai, šut sa 18 metara, po sredini gola, lak plen za Perića.

14′ Velika šansa za Krstovića!

Umalo da Zvezda povede! Velika šansa za Nikolu Krstovića, kom je Stanković ukazao poverenje od prvog minuta. Posle kornera, bio je na petercu, šutirao, golman Mačve je sjajno odbranio udarac, a potom je iz drugog pokušaja Krstović šutirao pored gola.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

11′ Gužva pred golom Mačve

Igrači Crvene zvezde su bili u obećavajućem napadu, nekoliko pokušaja je izblokirano, na kraju, odbrana Mačve je otklonila opasnost.

6′ Pokušaj Kataija

Aleksandar Katai je uputio udarac ka golu Mačve, šutirao je snažno, ali je za malo bioi neprecizan.

3′ Zvezda krenula ofanzivno

Izabranici Dejana Stankovića su krenuli ofanzivno. Malo je nedostajalo da posle centaršuta Rodića sa leve strane neko u petercu zahvati loptu, bilo je vrlo opasno po gol Mačve.

1′ Meč je počeo

Meč treba da počne svakog časa

Igrači su spremni, meč kreće uskoro….

Mačva u očekivanoj postavi

Trener Mačve Dragan Aničić nije imao mnogo opcija, tako da sastav koji je izveo je može se reći, očekivan.

Stanković iznenadio

Dejan Stanković je odlučio da izostavi napadača Tomanea, dao je priliku Nikoli Krstoviću. Ričmond Boaći je u protokolu, ne i Tomane.

Šampion na prvom gostovanju

Fudbaleri Crvene zvezde imaju prvo gostovanje ove sezone u Superligi, i to u Šapcu. U prva dva meča kod kuće su imali uspeha, dok mačva ima pobedu i poraz na startu prvenstva.

DOBRODOŠLI!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare