Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su kao gosti pobedili ekipu Metalca sa 1:0 (1:0).

Tako su se crno-beli pridružili IMT-u, Voždovcu, Radniku, Spartaku i TSC-u koji su ranije tokom dana izborili vize za nastavak takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Nije to bio lak zadatak za izabranike trenera Aleksandra Stanojevića, Metalac se još jednom pokazao kao tvrd orgah, baš kao i ove jedeni u prvenstvu, kada je bilo 1:1.

Ispostavilo se da je jedan gol, postignut u finišu prvog poluvremena, bio dovoljan da se završi posao i izbori viza za osam najboljih.

U prvih 30 minuta nije bilo prevuiše zrelih prilika, sve se svodilo na pokušaje sa distance da bi Partizan potom dodao gas.

Prvo je Filip Holander pokušao udarcem glavom, ali je golman Puletić na gol liniji zaustavio njegov udarac, da bi u 32. i Jojić mogao da uradi nešto više, ali je lopta otišla za malo iznad prečke.

Kada su svi očekivali odlazak na poluvreme, pao je taj gol odluke.

Igrao se 44. minut,  Zdjelar je odlično uposlio Asana, krenuo je u solo akciju i udarcem sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu ekipe iz Gornjeg Milanovca – 0:1.

Šansama Jojića u 47. i Asana u 54. prethodila je prva prilika Metalca u 51. minutu, ali je Nemanja Stevanović na golu gostiju bio siguran.

Jojić je u 58. minutu imao novu veliku priliku, ali se spetljao u odsudnom trenutku i rezultat je ostao nepromenjen.

Do kraja, crno-beli su uglavnom kontrolisali igru i rezultat, Metalac nije ozbiljnije pripretio pa se Partizan tako izborio za nastavak takmičenja.

Meč između Metalca i Partizana mogli ste da pratite iz minuta u minut u blogu na Nova.rs.

Metalac – Partizan 0:1 (0:1)

Stadion: FK Metalac. Bez publike. Sudija: Milan Mitić

Strelac: Asano u 44. minutu

Metalac: Puletić – Vranjanin (od 68. Kokir), Vasiljević, Vlalukin, Rogač – Sukacev (od 31. Maksimović, od 78. Grbović), Antonijević, Jokić (od 68. Milisavljević), Mbongu, Zoćević – Katanić (od 78. Popović).

Partizan: N. Stevanović – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Asano, Natho (od 76. Suma), Jojić – Holender (od 83. Lutovac).

90+3′ KRAJ! Partizan je u četvrtfinalu

Partizan je uspeo da slavi golom Takume Asana u 44. minutu. Dovoljno za prolaz u narednu rundu.

90′ Tri minuta nadoknade

Sudija Mitić je odlučio da se igraju tri minuta nadoknade.

85′ Šanse sa Sumu i Jojića

Velika prilika za crno-bele. Suma je prvi pokušao, golman Puletić je jedva zaustavio udarac, potom je pokušao i Jojić, ali je golman domaćeg tima i ovo odbranio.

83′ Nova izmena

Zaređalo se sa izmenama. Ovog puta u Partizanu, umesto Holendera u igri je Lutovac.

78′ Još dve izmene u Metalcu

Maksimović koji je ušao u 31. minutu, morao je da bude zamenjen, a van terena je i Katanić. Ušli su Grbović i Popović.

76′ Izmena i kod crno-belih

Teren je napustio Natho, a u igri je Sejduba Suma.

68′ Dve izmene u timu Metalca

Dve izmene kod domaćeg tima, izašli su Jokić i Vranjanin, a ušli Milisavljević i Kokir.

Foto: Starsport

67′ Dobar pokušaj Asana

Asano je pokušao udarcem sa desne strane, ali je za malo bio neprecizan.

58′ Sporna situacija

Sumnjiva situacija pred golom Metalca. Holender je pao posle kontakta sa igračem domaćeg tima, ali se sudija nije oglasio.

57′ Velika šansa za Partizan!

Umalo 0:2… Pogrešili su defanzivci Metalca, ali su se spetljali i Holender i Jojić, pa nekako je lopta došla do Jojića usamljenog na ivici kaznenog prostora, međutim loše je primio loptu i propala je mogućnost da uputi udarac.

54′ Asano, zamalo

Definitivno je Takuma Asano, do sada, igrač utakmice. Vrlo je raspoložen, još jednom je probio po desnom krilu i vratio loptu na peterac, ali mu je Vranjanin pročitao nameru i otklonio opasnost.

51′ Konačno zapretio Metalac!

Prva velika šansa za domaći tim… Tome su doprinele i loše reakcije Miljkovića i Vujačića, pa je Antonijević posle niza „ispadanja“ gostiju stavio na muke golmana Nemanju Stevanovića.

Foto: Starsport

47′ Još jednom Jojić

Odličan pokušaj Miloša Jojića, gađao je sam ćošak daljeg ugla sa ivice kaznenog prostora i golman Puletić je vrhovima prstiju sačuvao mrežu.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Nema promena u sastavima timova, samo jednu je još u 31. minutu napravio trener Metalca Žarko Lazetić i uveo je Maksimovića umesto Sukaceva.

POLUVREME Metalac – Partizan 0:1

Nismo videli preterano kvalitetan i zanimljiv fudbal. Metalac bez ijedne šanse, Partizan je imao odlične preko Jojića i Holendera, a jedini pogodak priredio je Takuma Asano pred sam odlazak na predah.

44′ GOOOOOL! Vodi Partizan

Strelac je Asano! Dobio je japanski fudbaler loptu od Zdjelara i krenuo u solo prodor koji je krunisao sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora za 0:1 u Gornjem Milanovcu.

32′ Jojić iznad prečke!

Dve dobre prilike za Partizan u tri minuta – Miloš Jojić je ušao sa krila u sredinu i gađao dalji ugao, ali je lopta završila malo iznad prečke.

Foto: Starsport

30′ HOLENDER!

Ništa konkretno se nije dešavalo do isteka pola sata igre… Najbolju šansu imao je mađarski napadač Filip Holender čiji je šut glavom posle centaršuta Miljkovića na samoj gol liniji zaustavio Puletić.

23′ Opet Asano i Natho

Tandem stranaca opet najopasniji u crno-belom… Natho je lošije šutirao, dok je Asano imao najbolju šansu, oštrim udarcem sa 15-16 metara naterao je Puletića na paradu.

14′ Stanojević se buni

Nezadovoljan je bio trener gostiju Aleksandar Stanojević jednom odlukom sudije Mitića na sredini terena… Partizan agilniji, napada preko Asana i Holendera, ali bez prave šanse.

Foto: Starsport

10′ Probao i Natho

Još jedan pokušaj gostiju iz Beogada, ovaj put je Bibras Natho oprobao šut, pravo u golmana domaćeg tima Puletića.

5′ Kraći prekid

Nešto duže se ukazivala pomoć Antonijeviću, strelcu za Metalac u oktobarskom remiju, pa je utakmica nakon toga nastavljena.

3′ Asano

Prvi je zapretio Takuma Asano, ali je ofanzivac Partizana šutirao neprecizno, bez posla za golmana Puletića.

1′ POČELA JE UTAKMICA

15.40 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti meč osmine finala Kupa Srbije između Metalca i Partizana u Gornjem Milanovcu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar