Foto: Starsport

Pobeda koju nije imao ko da vidi.

Fudbaleri Partizan uspeli su da delimično zaleče rane posle debakla od Nordjelanda od 5:0 i pobedom protiv Javora od 3:1 iskoriste kiks Crvene zvezde i ukljuće se u šampionsku trku.

Pred samo nekoliko stotina gledalaca na tribinama koje pokazuju da se sve više navijača uključuje u bojkot protiv aktuelne uprave, Partizan je poveo u 22. minutu evrogolom Meniga, da bi Dolmagić još lepšim udarcem doneo izjedančenje u 49. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je do pobede došao golovima Stojkovića u 57. i Saldanje u 69. minutu.

Crno-beli su došli na dva boda manje od Zvezde i sa utakmicom manje može da prestigne večitog rivala kada odigra taj meč.

Dočekale su fudbalere jezivo sablasne tribine kakve dugo nisu viđene u Humskoj je rje bilo jedva nekoliko stotina gledalaca. Navijači nisu mogli da pređu preko blamaže u Danskoj i očigledno je da bojkot prema upravi raste sve više.

U prvih nekoliko minuta je Javor pokušao da iznenadi grogiranog rivala, ali nisu stvorili ozbiljniju šansu, pa je Partizan preuzeo inicijativu.

U periodu od osmog do desetog minuta imali su crno-beli tri solidna napada, ali nije bilo prave opasnosti za bunker gostiju iz Ivanjice.

Ipak, nisu paničili domaći što se isplatilo u 22. minutu kada je Belić lepom dijagonalom pronašao Meniga na levoj ivici kaznenog prostora, a on sada već u prepoznatljivom stilu pogodio kontraugao za još jedan evrogol.

Pokušao je Saldanja tri minuta kasnije, a potom je i Javor naajvio da bi mogoa da bude opasan nakon dobrog pokušaja Miletića.

Nastavio je Partizan da napada, a Javor pokušav aiz prekida i kontri, ali nije bilo uzbuđenja sve do završnice prog poluvremena.

Tada je Saldanja sjajno zatresao mrežu na asistenciju Natha, ali je nakon VAR provere utvrđen milimetarski ofsajd, d abi u sledećem napadu Jovanović spasao crno-bele i skinuuo zicer Gojkoviću nakon udarca glavom sa peterca.

Partizan je u nadoknadi mogao do 2:o, ali je udarac Mihajla Ilića sa ivice peterca završio pored gola.

U drugom poluvremenu smo videli mnogo više uzbuđenja.

Sve je pokrenula bomba Javora koja je šokirala Humsku. Dolmagić je povukao loptu sa centra i prišao do nekih 20 metara od gola Partizana i onda poslao projektil za tv špice, a lopta se zakoprcala u mreži za 1:1.

Nije pao Partizan posle toga i nastavili su sa žestokim napadima, a posle stative Kalulula i promašaja Saldanje, Stojković je sjajno iskoristio pas Natha u 59. minutu i zakucao loptu pod prečku.

Tada je Duljaj napravio tri izmene, u igru uveo i novo pojačanje Zahida, a samo osam minut anakon toga je Saldanja uvećao prednost.

Promašio je Brazilac dobru šansu pre toga, ali je onda na sjajno dodavanje Belića sa driblingom izbacio golmana i lako poslao loptu u mrežu.

Do kraja meča smo videli još nekoliko dobrih šansi na obe strane. Javor je u 83. minutu imao veliku šansu, ali je Antić intervenisao i sprečio gol, amogoa je i Severina da pobedu učini ubedljivijim.


Partizan – Javor 3:1 (1:0)

(Menig 22, Stojković 57, Saldanja 69 – Dolmagić 49 )

Stadion: Partizana; Sudija: Nenad Minaković

Partizan: Jovanović, Antić, Saničani, Ilić, Stojković, Belić (od 79. Stjepanović), Kanute (od 59. Šćekić), Natho (od 59. Zahid), Kalulu (od 49 Severina), Menig (0d 79. Trifunović), Saldanja

Javor: Manojlović, Kembel (od 81. Kembel), Dolmagić, Dukure (od 71. Silva), Gigić (od 71. Rosić), Gojković, Ibrahim, Kopitović, Miletić, T. Petrović (od 64. Z. Petrović), Tanko (od 80. Lu)


Superliga Srbije, 5. kolo

Petak

Radnički Niš – Radnički 1923 4:1 (2:0)

(Ilić 14, 48, Petrov 21, Mesarović 90+5 – Vidakov 54)

Subota

TSC – IMT 1:0 (0:0)

(Mirčevski 86)

Voždovac – Crvena zvezda 3:2 (2:0)

(Burmaz 5, Nešković 44, Teodorović – 60 – Rodić 74, 90+1)

Mladost – Vojvodina 2:2 (2:2)

(Silue 7, 45+1 – Tomić (ag) 10, Radulović 37)

Nedelja

Novi Pazar – Železničar 1:0 (1:0)

(Obradović 45+1)

Čukarički – Radnik 0:0 (0:0)

Spartak – Napredak 1:3 (0:2)

(Jocić 66 – Mrsić 19, Jovanović 39, Stanojlović 89)

Partizan – Napredak 1:0 (1:0)

(Menig 21, Stojković 57, Saldanja 68 – Dolmagić 48)

Standings provided by Sofascore

Partizan - Javor 3:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar