Foto: Starsport

U odbrani Partizana "duvala promaja", umesto spektakla, crno-beli dobili žestok "šamar".

Fudbaleri Partizana poraženi su u prvom meču osmine finala Lige konferencija od Fejenorda na svom stadionu sa 5:2.

PROČITAJTE JOŠ

Holandski tim je bio stabilniji, brži i konkretniji tokom meča u kom je i Partizan imao svojih šansi.

Tokom većeg dela susreta, Holanđani jesu bili bolji, ali Luis Sinistera, Jens Tornstra i ostali nisu možda baš zaslužili da postignu pet golova.

Činjenica je da ih je lopta u napadu „htela“, pošto je i Lutšarel Gertrauda postigao efektan pogodak, a nije bio jedini.

S druge strane, tim Aleksandra Stanojevića će definitivno morati da se našpanuje, prvenstveno u odbrani, pošto je tamo najviše duvala promaja.

Napad je donekle i imao opravdanje u izostanku suspendovanog Rikarda Gomeša, povreda Bibarsa Natha odmah posle gola je bila veliki hendikep, ali se manje-više sve svodi na to da je Fejenord bio ubitačno efikasan.

Od sedam šuteva u okvir gola Partizana, čak pet ih je završilo u mreži Aleksandra Popovića, pa će revanš u Roterdamu vrlo moguće biti samo formalnost.

Prvo poluvreme je bilo vrlo dinamično, mada se očekivalo da će i Partizan i Fejenord igrati bar malo rezervisano.

Umesto toga, dobili smo otvoren i brz fudbal u kom su Holanđani tokom prvih 45 minuta bili za nijansu bolji. Imali su dve opasne šanse u prvih desetak minuta, kada su Nelson i Gertrauda opasno pretili.

Gertrauda je imao priliku posle prekida na petercu i gađao je preko gola, dok je Rajsu Nelsonu odbranio golman Partizana šut u bliži ugao.

Foto: Starsport

Baš kad je delovalo da će malo prostora za disanje imati igrači Partizana, Bibars Natho je bacio u delirijum celu tribinu crno-belih.

Natrčao je na loptu koja je na 16 metara pobegla Kvinsiju Menigu. Pucao je iz prve, maestralno pogodio i šokirao Fejenord za 1:0, ali se pritom i povredio, pa je Nemanja Jović prinudno morao na teren.

Holanđani su se brzo pribrali i već u 20. minutu izjednačili rezultat. Sinistera je poslao loptu Tornstri, ovaj se sa desetak metara okrenuo i po zemlji od stative pogodio mrežu za 1:1.

Samo minut kasnije, crno-beli su imali najbolji neiskorišćenu priliku na utakmici.

Posle kornera su u petercu bili i Igor Vujačić i spomenuti Jović, Vujačić je zahvatio loptu i poslao je visoko preko gola iz čiste situacije, dok mu je Nemanja nemoćno pokazivao da je trebalo da mu ostavi loptu.

Foto: Starsport

Nakon toga je bilo vidno da igrači Partizana deluju plahovito i da olako prave neke naivne greške.

Agresivni igrači Arnea Slota su to koristili i imali su više prilika do isteka 45. minuta, ali se rezultat nije menjao.

Do prve promene došlo je već u 46. minutu. Jović je dobio loptu na nogu posle loše intervencije igrača Fejenorda i iz kaznenog prostora je zatresao mrežu šutem po zemlji.

Ni ovog puta prednost Partizana nije potrajala. Igrao se 50. minut kada je Desers dobio pas iza leđa odbrane crno-belih i „žabicom“ je savladao Popovića za 2:2.

Fejenord je od tog trenutka počeo da dominira u polju i igrao je sa više energije. Naplatio je takvu igru u 64. minutu kada je Getrauda pogodio za 3:2.

Njemu se lopta odbila posle duela Saničanina i Nelsona, dok se Nelson još bunio tražeći penal. Već tada je bilo jasno da će Partizan teško moći da uradi nešto više.

Potop su samo potvrdili Sinistera i Tornstra. Prvi je posle ispucavanja golmana Bajloua i intervencije glavom Saničanina, ispalio pravu bombu sa 25 metara.

Foto: Starsport

Igrao se 71. minut u momentu kada je Humska videla najlepši gol na meču, dok je u 77. Desers petom upsoslio Tornstru, a ovaj je loptu ubacio u praznu mrežu za 5:2.

Od tog trenutka je malo opao tempo meča, Fejenord je bio svestan da je završio posao, a jedino je Sinistera igrao kao da je „uključen u struju“.

Rezultat se nije menjao do kraja, a Partizan će u gostima morati da pobedi sa čak 4:0 da bi prošao dalje.

Partizan – Fejenord 2:5 (1:1)

(Natho 13, Jović 46 – Tornstra 20, 77, Desers 50, Gertrauda 64, Sinistera 71)

Stadion: Partizana. Sudija: Maurico Marijani

Partizan: Popović, Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Marković, Natho, Menig, Milovanović; Trener: Aleksandar Stanojević.

Fejenord: Bajlou, Malasija, Sensei, Troner, Gertruda, Orsnes, Tornstra, Kogdžu, Desers, Sinistera, Nelson; Trener: Arne Slot.

Drugo poluvreme:

90+2′ KRAJ! Težak poraz Partizana

Fejenord je mirno priveo meč kraju i otišao je iz Humske sa pet golova u mreži rivala i dva primljena.

84′ Oboren je sada tempo

I dalje Fejenord ima više lopte u posedu, Partizanova igra se svodi na pokušaje Milovanovića, koji se trudi, ali njegov jedan udarac u prethodnih nekoliko minuta nije pronašao svoju metu.

77′ GOL! Katatrofa Partizana, Fejenord vodi 5:2

Tornstra je dobio pas od Desersa, koji se dobro zagradio pored Vujačića i Saničanina. Desers je petom asistirao svom saigraču koji je ostao sam pred praznim golom.

71′ GOL! Fejenord vodi 4:2

Sinistera je pogodio bombu sa 20, 25 metara. Bajlou je poslao loptu od svog gola, Saničanin je glavom intervenisao, izbacio loptu iz šesnaesterca, na nogu Sinisteri koji je primio i šutirao iz prve. Zaista spektakularan pogodak.

69′ Sinistera preko gola

Odbrana crno-belih lako se gubi u duelima sa brzim igračima Fejenorda. Tako je i kod trećeg gola Nelson nanizao čak trojicu igrača pre nego je lopta otišla za Gertraudu.

65′ Konačno šansa Partizana!

Živković je „tukao“ sa distance i odbranio mu je Bajlou. U nastavku akcije je probao i Zdjelar.

64′ GOL! Vodi Fejenord 3:2

Lopta se posle gužve u kaznenom prostoru odbija na 18 metara do Gertraude koji je pucao snažno i ravno, pogodio je malu mrežu gola Popovića za 3:2.

62′ Mnogo konkretniji Fejenord

Pao je Partizan energetski na terenu, crno-beli imaju problema da iznesu loptu na tuđu polovinu, a Milovanović je napred odsečen. Ne sluti na dobro to što Holanđani imaju čak 63 posto vremena loptu u svojim nogama.

Foto: Starsport

54′ Prošao je hladan znoj igrače Partizana

Kogdžu je šutirao preko gola iz veoma dobre pozicije na petnaestak metara od gola Popovića.

53′ Uh koliko sreće za Partizan

Tornstra je lepo povukao loptu, ona je poslata za Nelsona, a ovaj je šutirao sa desne strane iskosa. Probao je da pronađe dalji ugao gola Partizana i lopta je otišla pored stative.

#social-embed_3

50′ GOL! Opet je izjednačio Fejenord, 2:2

Desers je poravnao rezultat preciznim udarcem na koji nije najbolje reagovao golman Partizana. „Žabica“ je bila nezgodna za Popovića, lopta mu je prošla između ruku i Fejenord je iz prve prave šanse izjednačio.

46′ GOOOL! Partizan opet vodi, 2:1

Senesi je glavom intervenisao pred svojim petercem, bacio je loptu na nogu Joviću, a mladi igrač Partizana se iskupio za više grešaka iz prvog poluvremena i zatresao je mrežu.

Prvo poluvreme:

45′ POLUVREME! Partizan je sačuvao svoj gol do isteka 45. minuta

Saničanin je telom blokirao slobodnjak igrača Fejenorda u poslednjim trenucima, pa je Partizan nešto zadovoljniji mogao da ode na pauzu.

40′ Poništen gol Holanđana

Mali ofsajd. Opet sreća za domaći tim. Desers je bio malo iza leđa odbrane, a sreća Partizana je utoliko veća što je sudija procenio da je nedozvoljena pozicija, pošto VAR sistema nema.

38′ Opasna šansa za Fejenord!

Ovog puta je sve dobro uradio Sinistera, osim što mu se pri šutu isprečio Saničanin da ga izblokira posle jednog dobrog driblinga pored Vujačića. I dalje greše Stanojevićevi igrači, to mora da se popravi.

Bibars Natho, Foto: Starsport

33′ Greše igrači Partizana u držanju lopte

Kao i kod prvog primljenog gola, za sada nekako olako gube lopte domaći. Ima tu delom i agresivnosti igrača Fejenorda, ali i neiskustva fudbalera Partizana.

28′ Sad se već igra na ravnoj nozi

Novi korner bio je nova šansa Partizana, ali ni blizu tako dobra kao pre nekoliko minuta kad je Vujačić pucao preko prečke. Treba imati u vidu da je i Fejenord imao snažan šut Kogdžua preko prečke.

21′ Neverovatan zicer Partizana!

Šta su sada promašili crno-beli, nisu se dobro razumeli Jović i Vujačić posle kornera sa leve strane. Lopta je poletela do druge stative u petercu, Vujačić je naleteo iako je možda u boljoj poziciji bio Jović. Defanzivac je prebacio loptu preko prečke, a Jović mu je samo pokazao da je imao loptu na nozi.

20′ GOL! Izjednačio je Fejenord 1:1

Tornstra je primio loptu na desetak metara od Sinistere, šutirao je desnom nogom po zemlji iz okreta i pogodio je donji desni ćošak gola Partizana. Lopta je od stative ušla u mrežu.

19′ Pokušaj Jovića

Nemanja je zamenio Natha na terenu posle povrede Izraelca, koji je odmah signalizirao da ne može da nastavi. Samo se vratio na teren posle gola protokolarno dok Stanojević ne pozove drugog. Jović je bio njegov izbor i probao je glavom, nije bio uspešan.

13′ GOOOL! Partizan vodi 1:0

Menig je vukao loptu na ivici šesnaesterca, pobegla mu je i došla do Bibarsa Natha, koji je iz prve šutirao i pogodio donji desni ugao gola Fejenorda! Nažalost, pritom se sapleo, pao i povredio, pitanje je da li će moći da nastavi.

11′ Za sada konkretniji gosti

Novi napad Fejenorda, više drže loptu u nogama, ali za sada nema konkretnih rezultata.

7′ Mnogo sreće za Partizan!

Gertrauda je pored Saničanina zahvatio loptu u petercu iz uigranog kornera i šutirao je preko gola. Već druga velika prilika za Holanđane.

Foto: Starsport

6′ Velika šansa za Fejenord!

Nelson je izgradio sebi poziciju sa desne strane iskosa na oko sedam, osam metara od gola Popovića. Šutirao je jako u bliži ugao i tu je spreman bio golman Partizana. Na tribinama su u međuvremenu navijači Partizana i Fejenorda sukobili na tribinama kod jedne od ograda. Policija je morala da ih razdvaja.

3′ Solidan pokušaj Partizana

Dobro je prošao Jojić na levoj strani, dospeo je do kaznenog prostora, ali nije mogao da uradi više od toga, lopta mu je pobegla u gol-aut.

1′ Počeo je meč u Humskoj!

Partizan prvi napada.

Uoči meča:

18.40 Ovako izgleda južna tribina pre susreta

Navijači Fejenorda skandira ju Ukrajini, Grobari zvižde
Foto: Nova.rs/video

18.33 Incident na stadionu, navijači bacili baklju na dečju tribinu

Foto: Nova.rs

Kako javlja naš izveštač sa lica mesta, holandski navijači su bacili baklju na deo severne tribine nazvan „dečja tribina“. Baklja nije dugo gorela, a dečja tribina se nalazi kod tampon zone između dve grupe navijača.

18.15 Popunjava se stadion u Humskoj…

Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO: Dejan Stanković najavio duel Zvezde u Glazgovu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare