Marko Nikolić sa Lokomotivom poražen od Bajerna a malo je nedostajalo da osvoje bod
Foto: EPA-EFE/Maxim Shemetov

Malo je nedostajalo da srpski trener Marko Nikolić uzme skalp prvaku Evrope, ali je Bajern ipak pobedio Lokomotivu kao gost u Moskvi sa 2:1, u 2. kolu Lige šampiona. Šahtjor i Inter odigrali su 0:0.

Hrabro su Moskovljani, predvođeni Nikolićem, parirali moćnoj mašineriji iz Minhena koja i brani evropski tron.

PROČITAJTE JOŠ

Bavarci su na premijeri demonstrirali svu snagu rutinski savladavši Atletiko Madrid, dok je ruski tim protiv Salcburga otvorio takmičenje osvojivši bod. I sada je malo nedostajalo da Lokomotiva ostane neporažena, mogla je i do potpunog preokreta, ali se na kraju Bajern provukao i odneo ceo plen.

I šteta što srpski trener i njegovi puleni nisu nagrađeni barem remijem za odličnu partiju. Nije se Lokomotiva uplašila moćnih gostiju, već su hrabro parirali, napadali, stvarali šanse, stigli i do izjednačenja, ali su surovo kažnjeni.

Poveo je nemački gigant već u 13. minutu kad je Leon Gorecka glavom prosledio u mrežu centaršut Pavara sa desne strane za 0:1. Moskovljani su pogodili i stativu u finišu prvog poluvremena, u nastavku je srpski štoper Slobodan Rajković odlično odmenio povređenog kapitena Vedrana Ćorluku, i konačno su uspeli da nadoknade zaostatak.

Ze Luis je pobegao čuvarima po desnom krilu i oštro centrirao a Mirančuk je utrčao na prvu stativu i prosledio loptu u mrežu za 1:1. Hteli su izabranici Marka Nikolića i ceo plen, imali dve vrlo dobre prilike koje su propustili i stigla je surova kazna. Džošua Kimih je sjajno prihvatio loptu i još bolje je sa oko 20 metara smestio u donji levi ugao za 1:2 u Moskvi i 13. uzastopnu pobedu Bajerna u Ligi šampiona!

Istovremeno, u Kijevu je Šahtjor bio domaćin Interu sa željom da ostvari novo iznenađenje nakon što je šokirao Real Madrid (3:2). Uspeo je da odoli četi Antonija Kontea, koja iz dva meča ima tek dva boda.

Blistao je 19-godišnji Trubin, golman ekipe iz Donjecka, koja je ostala na vrhu grupe B i pored toga što je bila oslabljena neigranjem velikog broja standardnih igrača.

Takođe večeras, ali od 21 čas, biće odigrano još šest utakmica: Atalanta – Ajaks, Atletiko Madrid – Salcburg, Borusija Mehengladbah – Real Madrid, Porto – Olimpijakos, Liverpul – Midtjiland i Marsej – Mančester siti.

Liga šampiona, 2. kolo

Lokomotiva – Bajern 1:2 (0:1)

(Mirančuk 70 – Gorecka 13, Kimih 79)

Šahtjor – Inter 0:0

Atalanta – Ajaks 21

Atletiko Madrid – Salcburg 21

Borusija Mehengladbah – Real Madrid 21

Porto – Olimpijakos 21

Liverpul – Midtjiland 21

Marsej – Mančester siti 21

KRAJ!

Završene su prve dve utakmice 2. kola Lige šampiona, preostalih šest pratite u našem novom lajv blogu – OVDE.

79′ GOOOOL! Bajern surovo kažnjava

Kakav šamar… Mogla je Lokomotiva do potpunog preokreta, a sada opet gubi – tako to radi Bajern. Džošua Kimih je sjajno prihvatio loptu i još bolje je sa oko 20 metara smestio u donji levi ugao za 1:2 u Moskvi.

78′ Napada Lokomotiva

Nisu puleni Marka Nikolića zadovoljni bodom, već idu po sva tri… Ze Luis neumorno šparta po krilu, ali je šutirao iskosa sa leve strane pored gola umesto da uposli usamljenog Mirančuka na drugoj stativi. Zatim je i Mirančuk stavio na muke Nojera…

74′ Pojačan živi zid

Postalo je izgleda uobičajeno da jedan igrač leži iza živog zida, kako bi sprečio da lopta prođe ispod i ugrozi golmana. Upravo tako su Moskovljani zaustavili slobodnjak Levandovskog.

70′ GOOOOOOL! Lokomotiva izjednačila!

Kakav trenutka za ekipu Marka Nikolića… Opet je Ze Luis pobegao čuvarima, ovaj put po desnom krilu i oštro centrirao a Mirančuk je utrčao na prvu stativu i prosledio loptu u mrežu za 1:1 sa Bajernom.

63′ Penal za Bajern – poništen!

Zanimljivo u Moskvi… Kulikov je srušio Levandovskog koji je napravio dar-mar pred kaznenim prostorom domaćina. Rumunski sudija Kovač pokazao je na belu tačku, ali je posle konsultacija sa kolegama u VAR sobi poništio odluku. Faul je ipak bio izvan šesnaesterca…

Foto: EPA-EFE/Maxim Shemetov

60′ Velika šansa za Lokomotivu!

Hrabro igraju puleni Marka Nikolića protiv prvaka Evrope… Pobegao je Ze Luis odbrani Bajerna ali je Alaba stigao da ga izblokira u poslednjem trenutku. Ipak, ofsajd signaliziran…

47′ Odlična reakcija Srbina

Kimih se našao u odličnoj šansi, ali je njegov udarac sa oko četiri metra blokirao Rajković.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Ćorlua nije u prilici da nastavi meč te je umesto njega u igri Slobodan Rajković, srpski defanzivac. Menjao je i strateg Bajerna koji je šansu da o Martiznezu umesto Gorecke, dok je Gnabri zamenio Milera.

Foto: EPA-EFE/Maxim Shemetov

45+1′ Kraj prvog poluvremena

45′ Ćorluka van terena

Hrvatski defanzivac i kapiten lokomotive povredio se u završnici susreta, ali je Nikolić odlučio da sačeka sa izmenom do početka drugog poluvremena.

41′ Pretnja Lokomotive

Kričovjak je oprobao udarac sa desnog boka, ali je nojer intervenisao i prosledio loptu u korner.

35′ Inicijativa Intera

Inter diktira tempo na gostovanju Šahtjoru, ali ne uspeva da načne rivala. Milanski klub uputio je čak sedam udaraca, pet više od rivala.

25′ Stativa Bavaraca

Koman je uputio udarac sa 11 metara, ali je pogodio stativu. Sreća je ostavila Lokomotivu u igri.

22′ Lukaku preko prečke

Napadač Intera pokušao je da materijalizuje dominaciju gostiju, ali je glavom poslao loptu preko prečke.

14′ Povreda Dentinja

Napadač Šahtjora povredio se te je već u 14. minutu ustupio mesto Taisonu.

13′ GOL! Lokomotiva – Bajern 0:1!

Foto: EPA-EFE/Maxim Shipenkov

Odlično je Gorecka reagovao i glavom prosledio centaršut Pavara sa desnog boka u mrežu.

9′ Sjajna prilika za Levandovskog

Golgeter nemačkog tima našao se u stopostotnoj šansi, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

7′ Bajern odgovara

Gorecka je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali takođe nedovoljno precizno.

3′ Smolov prvi preti

Lokomotiva je neustrašivo krenula protiv Bajerna. Smolov je prvi zapretio, ali je njegov udarac izblokiran.

1′ Utakmice su počele!

18.45 Poznati sastavi

Još deset minuta je ostalo do početka susreta u Rusiji i Ukrajini, a ovo su startne postave na utkmicama Lokomotiva – Bajern i Šahtjor – Inter.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar