Ivica Osim, umro, preminuo
Ivica Osim Foto: HOANG DINH NAM / AFP / Profimedia

FK Partizan oglasio se ubrzo nakon što je u 81. godini preminuo Ivica Osim, legendarni fudbaler i trener.

„U ranim prepodnevnim časovima, iznenada nas je napustio legendarni jugoslovenski igrač i trener, i nekadašnji trener crno-belih Ivica Osim. FK Partizan izražava iskreno saučešće prijateljima i porodici“, napisali su crno-beli u oproštaju na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠ

Ivica Osim, čuveni fudbaler i trener, preminuo je u 81. godini, a ostavio je neizbrisiv trag u svetu fudbala i zauvek će se pamtiti. Rođen je u Sarajevu, 6. maja 1941. godine, praktično je odrastao na Grbavici, gde je i počeo sa igranjem fudbala u omladinskim kategorijama Željezničara.

Za prvi tim je debitovao 1959. godine na utakmici protiv Proletera iz Osijeka. U Želji je proveo čak 11 godina, odigrao je 250 utakmica i postigao 95 golova.

Tokom igračke karijere nastupao je još za holandski Cvole, te francuske klubove Strazbur, Sedan i Valensijen. Nadimak Štraus dobio je zbog plave kose.

Nastupao je i za reprezentaciju Jugoslavije, u dresu nacionalnog tima je upisao 16 mečeva uz osam pogodaka, ima osvojeno drugo mesto na Evropskom prvenstvu 1968. godine.

Na početku trenerske karijere vodio je Željezničar, čak osam godina, a bio je i selektor repreznetacije Jugoslavije, trener Partizana, Panatinaikosa, Šturma, Džef junajteda, da bi poslednji posao imao kao selektor Japana.

BONUS VIDEO Predrag Danilović o Dušanu Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar