Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

U okviru 4. kola Lige šampiona, Mančester siti savladao je Olimpijakos 1:0 u gostima i prošao u nokaut fazu, dok je Borusija Menhengladbah deklasirala Šahtjor kod kuće 4:0.

Ekipa Pepa Gvardiole na vrhu je tabele grupe C i sa nova tri boda, a ukupno 12, ispred Porta koji ima 6 i Olimpijakosa sa 3, dok je Marselj na dnu bez bodova, može da razmišlja o osmini finala

PROČITAJTE JOŠ

Siti je minimalnom pobedom u Pireju zadržao maksimalan učinak i prošao dalje, izvesno sa prvog mesta za šta mu treba još bod, i rasterećenije dočekuje naredne dve utakmice.

Junak meča bio je Fil Foden, strelac jedinog gola, udarcem iz prve u 36. minutu na dodavanje petom Sterlinga, pa je tako protiv grčkog velikana spakovao ceo plen za plavi deo Mančestera. Moglo je da bude i ubedljivije, ali je Olimpijakos do kraja odoleo naletima gostiju.

Veliku šansu da prođe grupnu gazu ima i Borusija Menhengladbah, koja je na svom terenu razbila Šahtjor – 4:0.

Bundesligaš je od starta napadao, golman Pavlov se spasavao dok je mogao, a u 16. minutu je kapitulirao posle penala Štindla. Isti igrač asistirao je iz kornera Elvediju koji je glavom udvostručio prednost Menša.

Do kraja poluvremena je Embolo golom krunisao sjajnu partiju, da bi tačku na ubedljiv trijumf stavio Vent u 77. minutu za konačan rezultat.

Menhengladbah je prvi u grupi sa 8 bodova, četiri koraka ispred Reala i „rudara“ iz Donjecka, a Inter je na dva boda.

Mečeve Lige šampiona iz Atine i Menhengladbaha mogli ste da pratite uživo u blogu na Nova.rs.

Liga šampiona, 4. kolo

Sreda

Grupa A

Atletiko  Lokomotiva 0:0

Bajern – Salcburg 3:1 (1:0)

(Levandovski 43, Vober 52ag, Sane 66 – Beriša 73)

Grupa B

Borusija (M) – Šattjor 4:0 (3:0)

(Štindl 16pen, Elvedi 34, Embolo 45+1, Vent 77))

Inter – Real 0:2 (0:1)

(Azar 7p, Rodrigo 59)

Grupa C

Olimpijakos – Mančester siti 0:1 (0:1)

(Foden 36)

Marselj – Porto 0:2 (0:1)

(Sanusi 41, Oliveira 72p)

Grupa D

Ajaks – Midtjiland 3:1 (0:0)

(Gravenberh 47, Mazraui 50, Neres 66 – Mabil 81p)

Liverpul – Atalanta 0:2

(Iličić 60, Gosens 64)

Foto: Printscreen/Sofascore

………………………

KRAJ

Toliko za ovaj lajv blog Lige šampiona, prijatno veče…

77′ GOOOOL! „Poker“ golova u Nemačkoj

Imamo i prvi pogodak u nastavku, dugo smo ga čekali… Borusija je odavno rešila dileme oko pobednika protiv Šahtjora, a Vent se pobrinuo da na semaforu u Menhengladbahu zasija 4:0.

72′ Foden se obrukao

Strelac do sada jedinog pogotka za Siti, Fil Foden, prilično se obrukao… Ostao je sam na drugoj stativi i glavom je propustio da reši dileme oko pobednika.

65′ Olimpijakos i dalje u igri

U dva navrata je golman Olimpijakosa Žoze Sa dobro intervenisao, ni Kanselo nije uspeo da udvostruči prednost Sitija u Atini, ostaje 0:1 na semaforu.

50′ Umalo da Siti uveća vođstvo

Odlično je gađao iskusni vezista Ilkaj Gundogan, ali je lopta otišla malo pored stative, pa ostaje 1:0 za Siti na gostovanju Olimpijakosu.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Opet se igra u Menhengladbahu i Pireju…

POLUVREME

Borusija Menhengladbah razbija Šahtjor na svom terenu 3:0, dok Mančester siti posle prvih 45 minuta vodi na gostovanju Olimpijakosu 1:0.

45′ GOOOOL! Menš demolira Šahtjor

Sprema se bundesligaš da nanese katastrofu gostima iz Donjecka… Odličnu partiju krunisao je Embolo u nadoknadi prvog poluvremena, uhvatio je sjajne „makazice“ posle prekida za 3:0.

EPA-EFE/Sascha Steinbach

36′ GOOOL! Vodi Siti u Pireju

Olimpijakos nije video golmana Edersona, bez šuta je ka njegovom golu, a Siti je dominaciju materijalizovao preko Fodena, koji je iz prve prosledio loptu u dalji ugao na sjajno dodavanje Rahima Sterlinga petom za 0:1.

34′ GOOOL! 2:0 u Nemačkoj

Bilo je pitanje vremena kada će Borusija udvostručiti prednost na svom terenu… Niko Elvedi je glavom zatresao mrežu Šahtjora za 2:0 na asistenciju Štindla iz kornera sa desne strane.

25′ Šahtjor jedva izdržava

Embolo i Tiram „terorišu“ golmana Šahtjora Pavlova, koji je za sada samo jednom vadio loptu iz mreže u Menhengladbahu.

16′ GOOL! Vodi Menhengladbah

Borusija je inicijativu na svom terenu krunisala iz penala, pošto je precizan sa bele tačke u 16. minutu protiv Šahtjora bio Štindl za 1:0.

Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

7′ Siti „guši“ Olimpijakos

Neverovatan pritisak vrši Siti u Pireju, igrači Olimpijakosa ne mogu da pređu na polovinu gostiju. U dva navrate pokušao je Gabrijel Žezus, jednom Fil Foden, ostaje 0:0.

1′ POČELE SU UTAKMICE

Pratite zajedno sa nama dešavanja u Pireju i Menhengladbahu.

18.52 Minut ćutanja za Maradonu

Sve večerašnje utakmice počeće minutom ćutanja kako bi se odala počast Dijegu Maradoni, legendi fudbala koja je preminula ove srede u 61. godini.

18.50 DOBRO DOŠLI

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar