Velika pobeda Liverpula.

Fudbaleri Liverpula savladali su Mančester siti rezultatom 3:1 u Komjuniti šildu, i tako stigli do prvog trofeja u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ...

Od samog početka utakmice izabranici Jirgena Klopa su zaigrali fantastično, prvo je Mohamed Salah propustio dobru šansu u 4. minutu, kada je pogodio spoljni deo mreže, ali je u 21. nakon lepe akcije Trent Aleksander-Arnold raspalio sa oko 20 metara i pogodio za 1:0.

Tim rezultatom završeno je prvo poluvreme, a u drugom je viđena krajnje haotična situacija, kada je Alvarez nakon dva neuspela šuta Fila Fodena odbitak sproveo u mrežu.

Nakon signalizacije iz VAR sobe arbitar Kreg Poson je pokazao na centar, pa je Siti stigao do izjednačenja, ali je 13 minuta kasnije Darvin Nunjez, prva zvezda Liverpula u letnjem prelaznom roku, šutirao glavom, pogodio Dijaza u ruku, a ponovo je VAR intervenisao, arbitar naknadno pogledao snimak, pokazao na penal koji je Salah pretvorio u 2:1.

Foto: EPA-EFE/Andrew Yates

Konačnih 3:1 postavio je Nunjez, i to minut nakon što je, usled starta Nejtana Akea, izgledalo kao da je zadobio težu povredu, pošto ga je igrač Sitija veoma grubo oborio. Ipak, nova akvizicija „redsa“ ispratila je akciju svog tima, centaršut Robertsona i sa par metara glavom pogodila za potvrdu prvog trofeja u sezoni, a ukupno 16. u istoriji kluba.

Liverpul – Mančester siti 3:1 

(Aleksander-Arnold 21, Salah 83, Nunjez 90+4 – Alvarez 70)

Stadion: „King Pauel“ (Lester); Sudija: Kreg Poson

Liverpul: Adrijan, Aleksander-Arnold (od 74. Milner), Matip, Van Dajk, Robertson, Fabinjo, Henderson (od 73. Eliot), Tijago Alkantara (od 85. Keita), Dijaz (od 90. Karvaljo), Salah (od 90+6 Džons), Firmino (od 59. Nunjez)

Mančester siti: Ederson, Voker, Dijaz, Ake, Kanselo, Rodrigo, Bernardo, De Brujne (od 73. Gundogan), Marez (od 58. Alvarez), Holan, Griliš (od 58. Foden)

Liverpul - Mančester siti 3:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar