Foto: EPA-EFE/VINCENT JANNINK

Pred njim je veoma težak period.

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Sebastijen Ale ima maligni tumor, objavio je klub u subotu. Užasne vesti stigle su u danima nakon što je objavljeno da je operisan zbog raka testisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Tek što je stigao u novi klub iz Ajaksa, ustanovljena mu je zabrinjavajuća dijagnoza, koja je sada dobila još goru notu.

Dvadesetosmogodišnjak će zbog toga odsustvovati najmanje nekoliko meseci.

Po svoj prilici moraće da prođe tretmane hemoterapijama koje traju nedeljama, a onda će njegov organizam morati da se bori sa smrtonosnom bolešću.

Srećom, bar po rečima ljudi iz kluba, postoji i olakšavajuća okolnost.

„Sebastijen će sada dobiti najbolju moguću negu i šanse za oporavak su veoma dobre. Želimo njemu i njegovoj porodici mnogo snage i optimizma. Naše misli su sa vama u ovom teškom trenutku“, naveo je Sebastijan Kel, sportski direktor Borusije.

Klub je zamolio medije za razumevanje i naveo da mimo ovoga neće otkrivati ništa više o medicinskim detaljima tretmana Alea u dolazećim mesecima.

Podsećamo, Ale je stigao u Borusiju šestog jula za 31 milion evra. U Ajaksu je igrao uz Dušana Tadića i postigao brojne golove, a pre toga je reprezentativac Obale Slonovače nastupao i za Vest Hem, Ajntraht iz Frankfurta, Utreht, Okser, Vižno i Bretini.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde u Lučanima protiv Mladosti zovu na evropsku premijeru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar