Foto: EPA-EFE/Peter Byrne

Fudbalska subota za uživanje počela je 13.30 gradskim okršajima Liverpula i Glazgova, a oba meča mogli ste da pratite iz minuta u minut na Nova.rs. Everton i Liverpul podelili su bodove - 2:2, dok je Rendžers srušio Seltik kao gost 2:0.

PROČITAJTE JOŠ

Everton je kao lider Premijer lige čekao Liverpul sa maksimalnih 12 bodova, i prvim ovosezonskim remijem ostao je na vrhu tabele, dok su Liverpulu VAR i milimetarski ofsajd Sadija Manea ukrali pobedu.

Mersisajd derbi na „Gudisonu“ bio je i sudar maestralnih trenera kao što su Karlo Ančeloti i Jirgen Klop, a „karamele“ i posle 10 godina ne znaju za slavlje u gradskom derbiju.

Duel škotskih velikana je i sudar za vrh tabele, na kojem je Rendžers sa 29 bodova uvećao prednost, a poraženi Seltik ostao je drugoplasirani sa 25, ali i utakmicom manje od “policajaca”.

Posle derbija Liverpula i Glazgova, očekuje nas i okršaj Intera i Milana od 18 časova, a pola sata kasnije i meč Mančester siti – Arsenal. I ta dva meča bićete u prilici da pratite uživo na Nova.rs.

Kako su protekle utakmice Everton – Liverpul i Seltik – Rendžers, možete ste da pratite iz minuta u minu uživo na Nova.rs.

SUBOTA FUDBALSKIH DERBIJA

Liverpul – Everton 2:2 (1:1)

(Mane 3, Salah 72 – Kin 19, Kalvert-Luin )

Seltik – Rendžers 0:2 (0:1)

(Goldson 9, 54)

Inter – Milan 18

Mančester Siti – Arsenal 18.30

KRAJ!

VAR i milimetarski ofsajd lišili su Liverpul pobede u gradskom derbiju, pa je Everton sa desetoricom u finišu sačuvao bod.

90+2′ Liverpul poveo treći put – OFSAJD!

Sjajan derbi Liverpula… Alkantara je na levom krilu izbacio Manea, on je vratio loptu u sredinu odakle je šutirao Džordan Henderson dovoljno nezgodno da matira Pikforda, ali – nema gola! Mane je prethodno bio u ofsajdu kaže VAR.

RENDŽERS POBEDIO!

Velika pobeda za ekipu Stivena Džerarda! Rendžers je kao gost u gradskom derbiju srušio Seltik 2:0, a dvostruki strelac bio je Goldson.

89′ CRVENI ZA RIŠARLISONA!

Kasnio je Rišarlison sa uklizavanjem, neoprezno i pregrubo odneo je Tijaga Alkantaru, pa je opravdano dobio direktan crveni karton. Everton u finišu sa igračem manje…

81′ GOOOOOOL! Everton izjednačio na 2:2

Drugi put je uspeo Everton da poravna rezultat, ovaj put je Kalvert-Luin najviše skočio pored Gomeza i Robertsona na centaršut Dinja, i glavom spustio loptu u donji levi ugao za 2:2.

72′ GOOOOOOOL! Opet vodi Liverpul!

Mohamed Salah je strelac, njegov 100. gol u dresu slavnog kluba! Iz prve je zakucao odbijenu loptu u mrežu, u svom stilu.

60′ Mirno drugo poluvreme

Ništa specijalno nije se dešavalo u drugom delu na „Gudisonu“…

54′ GOOOOOOL! Rendžers vodi 2:0

Šok za Seltik početkom drugog poluvremena, Goldson je udvostručio prednost Rendžersa na 2:0 na terenu najvećeg rivala posle sjajne akcije po desnom krilu i gužve u petercu.

46′ Počelo je drugo poluvreme!

45′ Poluvreme! Everton – Liverpul 1:1

Poveo je šampion Engleske preko Manea u 3. minutu, da bi u 19. Kin doneo izjednačenje Evertonu, pa je 1:1 na velikom odmoru.

Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths

45′ Poluvreme u Glazgovu, Seltik – Rendžers 0:1!

Seltik za 45 minuta nije uputio šut u okvir gola, imao je četiri van, pa Rendžers čuva prednost na predahu.

32′ Menja i Ančeloti

Prva izmena i u Evertonu, ušao je Godfri umesto povređenog Šejmusa Kolmana. I jedni i drugi su menjali već u prvom poluvremenu…

25′ Sjajan slobodnjak i parada Pikforda

Kapiten Liverpula Henderson je samo kratko pomerio loptu prilikom prekida, a Trent Aleksander-Arnold prebacio živi zid i gađao gornji levi ugao odakle je Pikford krajnjim naporom izvukao loptu. Ostaje 1:1.

Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths

19′ GOOOOOOOL! Everton izjednačio na 1:1

Posle više od pet godina postiže Everton gol protiv Liverpula na svom stadionu! Korner sa desne strane izveo je Hames Rodriges, a najviši u skoku bio je Kin pored Firmina i Matipa za 1:1.

11′ Kraj za Van Dajka

Morao je Van Dajk van terena i zbog povrede je završio derbi nakon što ga je golman Evertona Pikford brutalno pokupio. Štopera Liverpula zamenio je Džo Gomez.

9′ GOOOOOOL! Vodi Rendžers!

Vodi četa Stivena Džerarda u derbiju Seltika! Goldson je glavom spustio loptu u mrežu prilikom centaršuta Tavernijea iz prekida sa desne strane za 0:1.

6′ Ofsajd umesto penala

Drama u kaznenom prostoru Evertona… Fabinjo je našao Van Dajka koga je oborio Pikford i mogao je da bude penal, ali je štoper Liverpula bio na samoj ivici ofsajda i u nedozvoljenoj poziciji – u pitanju su bili milimetri.

3′ GOOOOOOL! Vodi Liverpul!

Kakav početak na derbija Liverpula… Salah je prebacio loptu do Robertsona i on je sa leve strane pronašao Manea koji je iz prve zakucao loptu pod prečku sa ivice peterca – 0:1.

1′ POČELE SU UTAKMICE

13.18 Everton čeka pobedu 10 godina

„Karamele“ nisu slavile u gradskom derbiju punih 10 godina, od 17. oktobra 2010, kada je Tim Kejhil doneo pobedu Evertonu.

13.10 Jubilej Firmina

Roberto Firmino odigraće 250. utakmicu u dresu Liverpula.

13.05 Mane ozdravio

„Desetka“ Liverpula Sadio Mane oporavio se od koronavirusa i prvi put otkako je bio pozitivan našao se u startnih 11. Na jednoj strani on, Salah i Firmino, na drugoj Hames i Kalvert-Luin, stvarno bismo mogli da uživamo u derbiju na „Gudisonu“…

13.03 SASTAVI

Everton: Pikford – Kolman, Kin, Mina, Dinj – Alan, Dukure, Gomes – Hames Rodriges, Rišarlison, Kalvert-Luin.

Liverpul: Adrian – Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson – Fabinjo, Alkantara, Henderson – Salah, Mane, Firmino.

13.00 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo danas pratiti fudbalske derbije širom Evrope. Mnoštvo zanimljivih utakmica je pred nama…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram