EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Sve zanimljive detalje pratite u blogu Nova.rs

Fudbaleri Čelsija pobedili su Salcburg rezultatom 2:1 u gostima u meču petog kola grupne faze Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom poluvremenu bilo je znatno manje dešavanja nego u drugom, ali je Čelsi na pauzu ipak otišao sa prednošću od 1:0, pošto je gol u 23. minutu postigao Mateo Kovačić.

Početkom drugog dela izjednačio je Žunior Adamu posle brze kontre, da bi Kai Haverc rešio pitanje pobednika u 65. minutu prelepim golom sa ivice šesnaesterca.

Čelsiju je ovo nio treći vezani trijumf u Ligi šampiona, iako je u prva dva kola upisao samo remi i poraz. Na taj način londonski „plavci“ su obezbedili plasman u nokaut fazu Lige šampiona i to sa prve pozicije u grupi E.

Salcburg, za koji je 90 minuta odigrao srpski defanzivac Strahinja Pavlović, trenutno je na drugom mestu sa šest bodova, dva više od Milana koji ima meč manje.

Austrijski tim u sledećem kolu igra protiv italijanskog tima u direktnom okršaju koji može odlučiti ko će proći dalje, a ko će se oprostiti od Lige šampiona, a možda i od Lige Evrope.

Što se tiče ovog meča, Čelsi je prvi zapretio već u petom minutu, ali se Obamejang nije najbolje snašao, nije uspeo da iskontroliše loptu, te je šansa propala.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Salcburg je nakon toga stvorio dve šanse, ali je kod prve Šaloba otklonio opasnost, da bi kod druge Sučić šutirao visoko preko gola.

Dugo je Čelsi držao loptu u svom posedu nakon toga, a onda je Kovačić iz prve opalio u 23. minutu sa ivice šesnaesterca. Golman domaće ekipe je ostao ukopan u mestu, a lopta je završla u gornjem levom uglu.

Do kraja prvog dela pretio je uglavnom Čelsi i to preko Pjera Emerika Obamejanga. On je visoko skočio nakon kornera, lepo je zahvatio loptu glavom, ali je Ken refleksno odbranio. Imao je sreće Salcburg da niko od gostujućih fudbalera nije bio na pravom mestu da pokupi odbitak.

U 32. minutu Haverc je dobio loptu u prostor, a pred njim se nalazio samo jedan defanzivac Salcburga, dok je drugi zaostajao. Nemac je povukao loptu, a onda je dodao do Obamejanga, koji je imao jedan na jedan sa golmanom. Nije mnogo oklevao, ali mu je Ken skratio ugao i odbranio.

Okafor i Kjergard su pretili Kepi, ali je Čelsi imao razigran tandem Haverc-Obamejang. U poslednjim sekundama prvog dela Obamejang je sa ivice kaznenog prostora šutirao, ali je golman Ken ponovo izašao kao pobednik.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Početak drugog poluvremena prošao je u znaku ofanzive Salcburga. Najpre su fudbaleri domaćeg tima tražili penal nakon što je Kovačić igrao rukom u svom šesnaestercu, ali je sudija odmahnuo rukom, te je njegovu odluku potvrdio i VAR.

Ubrzo nakon toga Salzburg je izjednačio nakon brze kontre i gola Adamua. Okafor je bio spretan na svojoj polovini, Veber je dobio loptu po levoj strani, povukao, a onda sjajno uočio Adamua koji je iz prve šutirao i ostavio Kepu bez šansi.

Obamejang i Žoržinjo su propustili priliku da doveo Čelsi u vođstvo, a nije se proslavio ni Pulišić. Haverc je najpre u 59. minutu pripretio levom nogom, da bi šest minuta kasnije postigao prelep gol. Žoržinjo je proigrao Pulišića koji je driblao, a onda dodao do Haverca. Nemac se nije dugo nameštao, a šutirao je pod prečku. Ken ništa nije mogao, ostao je ukopan u mestu, a Haverc je konačno stigao do gola.

Kepa je nakon toga upisao dve intervencije, a šansu je u 69. minutu imao i PAvlović. Srbin je nadskočio Kepu nakon centaršuta, ali je Tijago Silva spečio da lopta završi u mreži. Londonski tim je iz kontre mogao da postigne i treći gol, ali je Pulišić promašio loptu, da bi nakon toga šut Galagera bio izblokiran.

Zapretio je Salcburg i u poslednjim minutima regularnog dela, Šeško je sjajno uočio Dedića na suprotnoj strani, a onda je usledio ut u bliži ugao. Kepa je ponovo bio dobro postavljen, pa se može smatrati kao jedan od najzaslužnijih za ovu pobedu Čelsija.


Grupa E, rezultati, peto kolo:

Salcburg – Čelsi 1:2

(Adamu 48 – Kovačić 23, Haverc 65)

Dinamo Zagreb – Milan 21.00

Standings provided by Sofascore


Salcburg – Čelsi 1:2

(Adamu 48 – Kovačić 23, Haverc 65)

Stadion: Red Bul Arena, Salcburg. Sudija: S. Šarer,

Salcburg: Ken, Vober (od 78. Ulmer), Pavlović, Bernardo, Dedić, Kjergard, Gurna-Duat, Sajvald, Sučić (od 61. Šeško), Okafor (od 78. Šimić), Adamu (od 82. Kameri). Trener: M Jaisle.

Čelsi: Kepa, Čaloba, Silva, Kukurelja, Pulišić (od 75. Aspilikueta), Kovačić (od 68. Loftus Čik), Žoržinjo, Sterling, Galager, Haverc, Obamejang (od 75. Broja). Trener: G. Poter.


Sevilja je sa 3:0 na svom terenu pobedila Kopenhagen i tako ostala u borbi za plasman u osminu finala Lige šampiona.

Španski tim je tokom celog susreta bio bolji rival, ali je nagrada stigla tek u drugom poluvremenu.

En Nesiri je u igru ušao u 46. minutu, ali mu nije dugo vremena trebalo da se upiše u strelce. Papu Gomez ga je sjajno uočio i proigrao, a En Nesiri je glavom samo dokačio loptu i prevario golmana Kopenhagena.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije se Sevilja tu zaustavila, pa je Isko pred kraj regularnog dela iskoristio asistenciju Akunje i pitanje pobednika je bilo rešeno.

Uzbuđenja nisu izostala ni u nadoknadi, pa je najpre Montijel povećao na 3:0, da bi defanzivac gostiju Koholava dobio crveni karton.

Sevilja nakon ovogo kola ima pet bodova i nalazi se na trećem mestu, dok je Kopenhagen poslednji sa dva boda, ali još uvek nije postigao niti jedan gol u Ligi šampiona.

U kasnijem terminu u okviru iste grupe sastaju se Borusija Dortmund i Mančester siti.


Grupa G, peto kolo, rezultati:

Sevilja – Kopenhagen 3:0

(El Nesiri 62, Isko 88, Montijel 90+2)

Borusija Dortmund – Mančester siti 21.00

Standings provided by Sofascore


Sevilja – Kopenhagen 3:0

(El Nesiri 62, Isko 88, Montijel 90+2)

Stadion: Ramon Sančez Pishuan, Sevilja, Španija. Sudija: B. Bastijen.

Sevilja: Dmitrović, Teleš, Markao, Gudelj, Montijel, Papu Gomez, Džordan, Rakitić, Suso, Dolberg, Isko. Trener: H. Sampaoli.

Kopenhagen: Grabara, Jelert, Koholava (crveni karton 90+4), Lund Jensen, Kristansen, Lerager, Klaeson, Klem, Johansen, Haraldson, Darami. Trener: J. Nistrup.

Salcburg - Čelsi 1:2; Sevilja - Kopenhagen 3:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar