Pariz, Liga šampiona, Liverpul, Real Madrid
Foto: TANJUG/AP Photo/Christophe Ena

Fudbaler Real Madrida Vinisijus Žunior (22) smatra da navijačima koji su proglašeni krivima za rasističko ponašanje treba doživotno zabraniti dolazak na utakmice.

„Ako povredite druge ljude, morate platiti. Svi rasisti moraju da plate na neki način. Ako vole da gledaju fudbal, nikada više im ne bi trebalo dopustiti da kroče na stadion. To će ih naterati da snose posledice i razmisle o svojim postupcima“, rekao je mladi brazilski napadač zaTV Globo, a prenela Hina.

PROČITAJTE JOŠ:

Vinisijus je u septembru bio žrtva uvreda navijača Atletiko Madrida. Lokalni mediji su preneli da su se tokom cele utakmice čuli zvukovi majmuna i povici „Vinisijuse, umri“.

Atletiko i La Liga osudili su vređanje brazilskog napadača, a iz Atletika su poručili i da sarađuju sa vlastima kako bi identifikovali zlostavljače. Tužilaštvo u Madridu takodje istražuje slučaj.

Vinisijusa je uvredio i predsednik udruženja španskih fudbalskih agenata Pedro Kastro koji je u jednoj tv emisiji žestoko kritikovao njegov način proslave pogodaka.

„Ako postignete gol i nakon toga plešete sambu, idite na Sambodrom. Na terenu moraš poštovati svoje kolege i prestati da se ponašaš kao majmun“, rekao je u emisiji Kastro.

Vinisijus je potom objavio emotivnu dvominutnu video izjavu kao odgovor na ono što je nazvao „ksenofobnom i rasističkom“ uvredom, rekavši da „neće prestati da pleše“ i da „sreća crnog Brazilca što je uspešan u Evropi muči“ mnoge ljude.

Pele, Nejmar i druge vodeće brazilske ličnosti odmah su mu pružile podršku.

BONUS VIDEO Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar