Foto: FK Partizan/Antonio Ahel

Fudbaleri Partizana izgubili su od Flore iz Estonije 1:0 u meču petog kola grupe B, Lige konferencija.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli su se obrukali u Talinu i porazom propustili šansu da već sada izbore proleće u Evropi, jer estonski tim ima pet bodova, dok je beogradski klub ostao na sedam.

Tim Aleksandra Stanojevića je bio totalno neubedljiv, njegovi igrači nisu mogli da probiju odbranu protivnika, niti da izbore prostor za šut, a i kada bi to činili, lopte su išle van gola.

Uz to, nisu imali ni izbliza onu kreaciju koju prikazuju u mnogim mečevima Superlige, pa bolje u Talinu i nisu mogli.

Gent je pred peto kolo već imao deset bodova, pa je sada „zakuvana“ borba za drugo mesto na kom je i dalje beogradski klub.

Meč sa Florom je protekao u lošim vremenskim uslovima, a na neatraktivnu igru na obe strane uticala je jaka kiša u Talinu.

Fudbaleri Partizana odigrali su nešto bolje prvo poluvreme, ali tu nije bilo mnogo kvalitetnog fudbala i šansi.

Igor Vujačić se nije našao u startnoj postavi crno-belih u Talinu, Lazar Marković je meč od prvog minuta pratio sa klupe.

Partizan je prvi zapretio centaršutem Miljkovića sa desne strane, a Flora je uzvratila pokušajima Zenjova i Alikua.

Stanojevićev tim u prvih pola sata nije mogao da uputi udarac ka golu, a da ne bude izblokiran, pa je taj deo igre rešen jednom greškom.

Foto: FK Partizan/Antonio Ahel

Nažalost po srpski tim, napravio ju je Siniša Saničanin, koji je samo pogledom stigao da isprati kako mu Miler beži iza leđa i glavom šalje loptu u mrežu Partizana.

Pre toga je Slobodan Urošević završio na travi posle duela sa jednim igračem Flore, morao je i da zameni dres jer mu je pukla arkada i baš njegov izostanak je oslabio skok igru crno-belih koji su na odmor otišli sa zaostatkom.

Drugo poluvreme počelo je jalovim napadima crno-belih koji su tekli preko Rikarda i indisponiranog Nemanje Jovića do 60. minuta.

Dotle je Stanojević uveliko uvideo da mora nešto da menja, pa je u 56. minutu promenio čak četvoricu odjednom!

Foto: FK Partizan/Antonio Ahel

Izašli su Menig, Šćekić, Jović i Pantić, a zamenili su ih Jojić, Lutovac, Marković i Pavlović.

Upravo je Marković u 65. minutu dobio loptu pred petercem Flore i desnom nogom je nekako neprirodno pucao preko gola iz veoma dobre situacije.

Samo pet minuta kasnije, Flora je bila u opasnoj šansi. Sapinen je dobio loptu iza leđa odbrane Partizana, uspeo je da pobegne Zdjelaru, ali ga je na 30, 35 metara od svog gola presreo Popović.

U poslednjih deset minuta je od lošeg ka gorem otišlo jer je Lazar Marković doživeo povredu ramena, mada je već tada tempo uveliko bio u padu.

Ni sedam minuta nadoknade nije bilo dovoljno srpskom klubu da promeni nešto na semaforu, vrteli su se crno-beli besciljno oko kaznenog prostora Flore, koja se dobro zaključala i upisala prvi trijumf u grupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Flora – Partizan 1:0 (1:0)

Strelac: Miler u 44. minutu.

Stadion: Lilekula. Sudija: Rob Harvi (Republika Irska)

Flora: Igonen – Lilander, Purg, Kusk, Luka – Zenjov, Pom, Somets, Kuraksin – Miler, Aliku. Trener: Jirgen Hen.

Partizan: Popović – Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Jović, Pantić, Menig – Gomeš. Trener: Aleksandar Stanojević.

Drugo poluvreme:

90′ KRAJ! Partizanu nedovoljna i duga nadoknada

Praktično bez šansi bio je srpski klub u poslednjih desetak minuta, estonski klub je uspešno odoleo i savladao prvoplasirani tim Superlige.

84′ Od lošeg ka gorem, povreda Markovića

Sporo ide igra Partizana, iako njegovi igrači pokazuju da im se žuri. Marković je grubo fauliran na sredini terena, svaki čas se vide prekidi, pa nema prilika za napad. A još gore je što je Marković morao van igre zbog povrede ramena.

Lazar Marković
Lazar Marković; Foto: Screenshot RTS

77′ Parada Igonena!

Jojić je šutirao sa tridesetak metara, Igonen je uspeo da se baci i paradom odbrani svoj gol. Probao je potom i Saničanin, mnogo nepreciznije od Jojića.

70′ Opasna šansa za Floru!

Sapinen je dobio loptu napred, izašao je iza leđa odbrane Partizana i bio je sam ispred Popovića, ali je golman Partizana istrčao napred da mu preseče akciju na 30, 40 metara od svog gola. Igrač Flore je pustio predug for i propala mu je zicer situacija.

Foto: FK Partizan/Antonio Ahel

65′ Šta promaši Lazar Marković?!

Desnom nogom je odigrao sa desetak metara visoko preko gola iako je delovalo da ispred njega nije bilo nikoga. Veoma loš pokušaj, moralo je bolje.

62′ Evo šanse za Partizan!

Jojić se namestio i šutirao sa dvadesetak metara, malo je preko prečke poslao tu loptu, ali je ona zakačila nekog od defanzivaca Flore i otišla je u korner.

56′ Četvorostruka izmena Stanojevića!

Gotovo pola tima je promenio šef stručnog štaba crno-belih. Ulaze Pavlović, Marković, Lutovac, Jojić, a izlaze Menig, Šćekić, Jović i Pantić.

Foto: FK Partizan/Antonio Ahel

55′ Jalovi napadi Partizana…

Jović je probao da odigra za Rikarda koji je opet hteo da bude u ulozi asistenta, ali još jednom se kompaktnija odbrana rivala Partizana snalazi.

47′ Rikardo ne može da se odvoji i izbori za prostor

Gomeš je pobegao po desnoj strani, ali nije uspeo da centrira kako treba pronađe saigrača i opasnosti nije bilo.

46′ Počelo je drugo poluvreme u Talinu

Crno-beli jure zaostatak Flore.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45′ KRAJ! Loš finiš prvog dela igre za Partizan

Crno-beli gube na kraju prvog dela igre od Flore.

44′ GOL! Partizan gubi u Estoniji

Veliki propust odbrane Partizana, Saničanin je gledao kako mu Miler beži iza leđa i napadač Flore je glavom prosledio loptu u mrežu za 1:0.

43′ Urošević krvav, pukla mu arkada

Slobodan Urošević je glavom u duelu udario rivala i tom prilikom mu je pukla arkada, zbog čega je morao van terena da mu se ukaže pomoć i da zameni krvav dres. Dok je on bio van igre, Partizan je primio gol i to iz skoka što je levom beku jača strana.

Foto: Starsport

40′ Najbolja šansa za Floru

Partizan teško dolazi „do daha“, prilično su bezopasni gosti u Talinu, što se ne može reći za domaći tim. Najbolju priliku na utakmici imao je Miler, pustila ga je odbrana crno-belih da se ušeta u kazneni prostor iskosa sa leve strane i u padu je šutirao pored dalje stative.

32′ Prvi žuti karton

Zenjov je prvi požuteo večeras, oštro je faulirao Zdjelara.

28′ Partizanu se blokira svaki pokušaj

Kada god crno-beli upute udarac – budu izblokirani. Probao je Jović posle kornera, potom Menig oštrim centaršutem nije uspeo da pronađe Rikarda, dok je Pantić atraktivnim dodavanjem probao da prebaci celu odbranu Flore, ali je lopta usled klizavog terena otišla u gol-aut.

24′ Pantić greši, Miler loše šutirao

Ništa zanimljivo se ne događa u Talinu… Danilo Pantić je vezao dve greške prilikom dodavanja, od njega najviše zavisi kreacija Partizana koji je bez šanse do sredine prvog poluvremena. Na drugoj strani je udarac oprobao Miler, loše, jer je šutirao pravo u Popovića.

16′ Još jedna šansa za Estonce

Flora najviše napada preko levog krila koje brani Miljković, centrirao je Luka na peterac a tamo je Zenjov prebacio loptu iznad gola u visokom luku jer mu je zasmetao i Urošević. Inače, kiša pljušti u Talinu i prilično otežava igru.

Foto: FK Partizan/Antonio Ahel

9′ Flora zapretila

Dosta oprezno se igra na obe strane, prvu šansu Flora je imala preko Alikua čiji je šut sa 17 metara na kraju izblokiran.

4′ Partizan opasniji od početka

Šćekić je dobio usmenu opomenu od sudije Harvija za oštar start na samom početku, a gosti su zapretili preko Miljkovića čiji je centaršut sa desne strane na peterac uspela da neutrališe odbrana Flore.

1′ POČELA JE UTAKMICA

15.40 Flora čuva tandem najboljih

Trener Flore Jirgen Hen opredelio se da sačuva dva najbolja igrača, jer prvaka Estonije čeka ritam od tri utakmice u od sedam dana u prvenstvu. Zato nema veziste Konstantina Vasiljeva i najboljeg strelca Rauna Sapinena.

15.24 Marković na klupi

Stanojević je odlučio da Lazar Marković i Miloš Jojić ostanu na klupi, na kojoj će biti i golmani Lukač i Stevanović, odnosno Pavlović, Živković, Ostojić, Milovanović, Lutovac i Smiljanić.

Foto: Starsport

15.16 Partizan bez Vujačića

Partizan će u Talinu igrati bez standardnog štopera Igora Vujačića, koji je dobio koronu i zbog toga ostao u Beogradu. U avionu nije bio ni Bibars Natho, koga zbog anemije čeka duža pauza, kao ni Nikola Terzić, Filip Holender i Ivan Obradović koji se oporavljaju od povreda.

15.00 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro došli na Nova.rs blog uživo posvećen utakmici između fudbalera Flore i Partizana, u 5. kolu Lige konferencija, koja počinje u 16.30 u Talinu.

BONUS VIDEO Atmosfera pred meč Partizana i Genta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare