Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Šefild junajted i Slaviša Jokanović su se rastali, a Pol Hekingbotom je zvanično postavljen za menadžera fudbalskog kluba iz Čempionšipa.

PROČITAJTE JOŠ

„Jorkširac Hekingbotom preuzima kontrolu nad timom odmah nakon dogovora o ugovoru do kraja sezone 2025/26. On će početi sa vođenjem treninga u petak. Nakon nekoliko meseci strateškog planiranja i slabog početka sezone, Upravni odbor je odlučio da je promena u najboljem dugoročnom interesu kluba“, saopšteno je.

Predsednik Jusuf Đansirakuza je prokomentarisao promenu.

„Radujemo se što ćemo krenuti u novu eru sa Polom na čelu. Pol poseduje lične liderske kvalitete i tehničke fudbalske veštine za koje odbor smatra da su neophodne za uspešno sprovođenje strateških direktiva odbora. On deli naše vrednosti i interesovanje za razvoj igrača, a istovremeno poseduje ambiciju i odlučnost da izvučemo maksimum iz našeg trenutnog tima. Uvereni smo da će Pol igrati vodeću ulogu u poboljšanju svih aspekata fudbalskih operacija.”

Stiven Betis, izvršni direktor Junajteda, nije štedeo Jokanovića, kom čak nisu upućene ni reči zahvalnosti, što je praksa pri ovakvim rastancima.

„Na žalost, nakon sporog početka, nismo videli poboljšanje u rezultatima, performansama i više bismo voleli da budemo u boljoj poziciji u ligi. Odluka je doneta i sada je važno da gledamo napred“, rekao je Betis.

Sam način rastanka izazvao je ogorčenje navijača, koji znaju da je Jokanović uveo Votford i Fulam u Premijer ligu.

Smatraju da mu sada nije pružena prava šansa i da nije dobio adekvatan igrački kadar.

„Nikad niste dali Slavu šansu, kako je mogao da izbegne slab početak sezone kada mu nisu data nikakva sredstva da izgradi tim, on nije taj koji bi trebao da ode“, neki su od komentara na zvaničnom klupskom nalogu.

BONUS VIDEO  Teniseri Srbije se smeju nakon pitanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar