Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak iz Kruševca u meču 4. kola Superlige Srbije golom Milana Gajića u 77. minutu meča.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda se od početka sezone muči kada je u pitanju domaći teren, što se nije promenilo ni na trećem meču na domaćem terenu. Iako su imali crveno-beli loptu u svom posedu i pokušavali, ipak nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol rivala.

Najbolju šansu propustio je Miloš Degenek, koji je u uvodnim minutima nakon kornera bio najviši u skoku, ali je njegov šut glavom završio preko prečke. Nadovezali su se udarcima iz daleka Nenad Krstičić, Ben, Njegoš Petrović, ni Filipo Falko glavom nije ozbiljnije ugrozio gol Kruševljana, dok je Kočić u 22. minutu mogao da bira gde će da šutira, ali je lopta otišla direktno u ruke Milana Borjana, pa su gosti propustili najbolju šansu na meču. Prethodno, usledila je sjajna akcija i loša reakcija Zvezdine odbrane zbog koje je Kočić ostao sam na šest metara od gola.

Do kraja prvog dela nije bilo prilika, a početkom drugog poluvremena crveno-beli su „dodali gas“, pa je Falkov udarac završio pored gola, u 66. minutu Petrovićeva „bomba“ naterala je golmana Šuljagića na intervenciju, ali spasa nije bilo u 77. minutu.

Krstičić je povratio izgubljenu loptu, klizećim startom uposlio Bena, čiji centaršut je Milan Gajić na drugoj stativi glavom sproveo u mrežu. Usledila je provera VAR sistema, koji je potvrdio da Gajić nije bio u ofsajdu.

Mogla je Zvezda i do drugog gola, ali je Nikola Krstičić odlučio da pokuša da asistira umesto šuta, pa je odbrana gostiju uspela da interveniše.

Na kraju, Zvezda je stigla do treće pobede i ima 10 bodova, dok Napredak nakon drugog poraza ima šest bodova.

Superliga, 4. kolo

Crvena zvezda – Napredak 1:0 (0:0)

(Gajić u 77. za Zvezdu)

Stadion: Rajko Mitić; Sudija: Nenad Minaković (Novi Sad)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Degenek, Dragović, Bakajoko (od 61. Gobeljić), Krstičić (od 79. Srnić), Petrović, Falko (od 66. Gavrić), Nikolić (od 61. Ivanić), Ben, Lazetić (od 61. Krstović)

Napredak: Šuljagić, Jovanović, Marinković, Kočić, Mršić, Tomić, Spremo, Marjanović, Krstić (od 70. Laban), Jovanović (od 46. Marinković), Bačanin (od 46. Milošev)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga Srbije, 4. kolo

Petak

Radnički Kragujevac – Radnik 0:1 (0:1)

(Milovanović 13)

Crvena Zvezda – Napredak 1:0 (0:0)

(Gajić 77)

Subota

18:55 Mladost – Spartak

21:00 Metaslac – Proleter

Nedelja

18:55 Kolubara – Čukarički

18:55 Vojvodina – Voždovac

21:00 Novi Pazar – Partizan

Ponedeljak

19:00 Radnički Niš – TSC

Kraj! 

Pobeda Crvene zvezde 1:0.

90′ Meč je produžen za tri minuta

Počela je sudijska nadoknada.

81′ Zvezda mogla do 2:0, Krstović propustio šansu utakmice

Odličan pas u prostor doneo je mogućnost Krstoviću da trkom izađe sam ispred Šuljagića, što je iskoristio, ali je umesto šuta pokušao da asistira Gavriću koji je bio na drugoj stativi. Umesto toga, odbrana je uspela da reaguje i spreči drugi gol u svojoj mreži.

77′ Zvezda vodi, Gajić prekinuo mučenje crveno-belih

Crveno-beli su stigli do prednosti nakon požrtvovanosti Nenada Krstičića, koji je ispravio svoju grešku, došao do izgubljene lopte klizećim startom, uposlio Bena koji je lepo centrirao, a Gajić utrčao na drugu stativu i u padu glavom doneo svojoj ekipi prednost.

Foto: Starsport

66′ Velika šansa za Zvezdu

Malo pošto je ušao u igru Krstičić je mogao da zatrese mrežu, njegov šut je bio veoma loš iako je bio sam na tek par metara od mreže rivala, pa je ostalo 0:0.

60′ Izmene u Zvezdi

Mirko Ivanić je na terenu umesto Nikolića, Lazetića je zamenio Krstović, umesto Bakajoka na terenu je Gobeljić, dok je u 66. minutu Falka zameio Gavrić.

57′ „Bomba“ Petrovića, Šuljagić sprečio siguran gol

Odlična akcija crveno-belih, nakon pasa Bena i povratne lopte Krstičića raspalio je Petrović, ali je golman tima iz Kruševca uspeo nekako da je odbije nazad u polje i spreči siguran gol.

Foto: Starsport

50′ Šut Falka daleko od gola

Zvezda je ušla ofanzivnije u drugo poluvreme, pa su posle par minuta boravka na polovini Napretka napravili jednu dobru šansu, ali je Falko bio neprecizan.

Počelo je drugo poluvreme

Golova nema nakon prvih 45 minuta.

45′ Kraj prvih 45 minuta

Navijači Crvene zvezde su u prethodne četiri sezone iz meča u meč uživali u partijama svojih ljubimaca, ali je to promenio početak sezone 2021/2022. Slabije partije, neubedljivi nastupi, bleda izdanja, uz samo jedan dobar susret, pa se nakon sudijskog zvižduka po isteku 45. minuta stadionom u Ljutice Bogdana prolomila serija zvižduka nezadovoljnih navijača.

35′ Zvezda napada, ali bez realizacije

Fudbaleri Crvene zvezde drže inicijativu, napadaju, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol gostiju.

Foto: Starsport

27′ Krstičićev neprecizan udarac, ni Ben nije „namestio nišanske sprave“

Nakon nekoliko šansi posle prekida, igrači Zvezde su pokušali da do gola dođu udarcima sa distance, ali je Krstičić prvo loptu poslao daleko pored gola, da bi u narednom napadu Ben uradio sve kako je trebalo, sem završnog udarca. Ni šut Njegoša Petrovića nije bio ništa opasniji po mrežu gostiju.

22′ Velika šansa za Napredak

Akcija tima iz Kruševca po desnoj strani okončana je centaršutom, a lošu postavku Zvezdine odbrane mogao je da iskoristi Kočić, koji je ostao sam na šest metara od gola, ali je veoma loše šutirao, pa je Borjan uspeo lakše nego što je bilo očekivano da spreči vođstvo rivala. Moglo je da bude opasno i sa druge strane, ali je Šuljagić imao sreće pošto je njegov kiks nakon šuta Petrovića završio u korneru.

Dvojica fudbalera u „klubu 100“

Crvena zvezda je dobila još dva člana u takozvanom „klubu 100“, pošto trocifren broj odigranih mečeva imaju Mirko Ivanić i Gelor Kanga.

Ivanić i Kanga dobili poklone
Mirko Ivanić i Gelor Kanga; Foto: Starsport

7′ Zvezda sve ozbiljnije napada

Crveno-beli žele gol, što je bilo jasno i nakon akcije u sedmom minutu, kada je Falko probao glavom, ali je njegov udarac sa desetak metara bio previše slab da bi ozbiljnije namučio Šuljagića.

4′ Prva velika šansa na meču 

Izborili su korner igrači Zvezde, usledio je sjajan centaršut, Degenek je bio na pravom mestu i šutirao glavom, ali je „zaboravljeni“ štoper crveno-belih loptu poslao preko prečke, pa je ostalo 0:0.

1′ Prva šansa za Zvezdu

Dobio je Ben loptu u kaznenom prosotru, šturira iz prve, ali je prilikom prijema bio u ofsajdu, pa bi, i da je uspeo da savlada Šuljagića, pogodak bio poništen.

Dobro došli na prenos meča 4. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Napretka iz Kruševca na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram