Foto: youtube.com

Navijači Dinama iz Zagreba ustaškim zastavama dočekale su Legiju iz Varšava, što može alarmirati UEFA.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaleri Dinama iz Zagreba remizirali su protiv Legije iz Varšave sa 1:1, a u fokusu su ipak huligani i navijači Bed Blu Bojsi, koji su istakli ustaške zastave na tribinama.

U noći između utorka i srede, došlo je do huliganskog obračuna na ulicama Zagreba, dan kasnije, Bed Blu Bojsi slavili su Oluju uz ustaške zastave.

Ukoliko je to promaklo delegatima UEFA, postoje brojne fotografije i snimci, na kojima se vidi da su zastave bile ustaške, sa prvim belim poljima, što je bilo obeležje NDH.

Aktuelna državna zastava Hrvatske ima šahovnicu sa prvim crvenim poljima, a uz to, korišćena je zastava sa sloganom „što bog da i sreća junačka“, inače parola 369. ustaškog puka koji se u Hitlerovoj Nemačkoj borio na istočnom frontu.

I broj puka istaknut je na Maksimiru, pa nije isključeno da dođe do reakcije UEFA ako se priloži sav materijal sa utakmice.

To je objavio i engleski novinar Sem Strit, uz objašnjenje kakva je razlika između ustaške i zastave Hrvatske.

Moguć je susret Crvene zvezde i Dinama u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, ukoliko prvak Srbije izbaci Šerif, a najbolji tim Hrvatske eliminiše Legiju.

Oba tima su u prvom meču remizirala sa 1:1 i slede im revanši.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram