Foto: Tanjug/(AP Photo/Bernat Armangue)

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pobedom nad Atalantom od 3:1 u revanš meču osmini finala.

Madriđani su u meč ušli sa blagom dozom zebnje, s obzirom na to da su prošlu utakmicu, i to uz igrača više, dobili jedva, golom Mendija četiri minuta pre kraja.

PROČITAJTE JOŠ...

I činilo se da će biti dosta poteškoća i ovaj put, pošto je Atalanta pripretila već u uvodnim minutima preko Gosensa, ali je domaći sastav ubrzo preuzeo stvari u svoje ruke, a nakon 34 minuta igre stigli su i do vođstva. Golman Atalante Sportijelo je očajno ispucao loptu, Modrić je presekao, uposlio Benzemu, koji je bez većih problema pogodio mrežu za 1:0.

Nije Atalanta uspevala da pripreti do kraja prvog poluvremena, u drugom delu krenuli su nešto ofanzivnije, ali je to otvorilo prostora, pa je u 58. minutu Vinisijus iskoristio brzinu, došao do kaznenog prostora, gde ga je oborio Toloi, a Ramos sa penala doneo 2:0.

Nadu timu iz Bergama da mogu do čuda doneo je Murijel prelepim golom iz slobodnog udarca u 84. minutu, ali je gotovo odmah po izvođenju lopte sa centra Real preko Asensija stigao do trećeg gola i rešio pitanje pobednika.

Pitanje je da li bi bilo tako da je Zapata iskoristio dve ogromne šanse, ali je oba puta Kurtoa uspeo da izađe kao pobednik iz duela i spreči da lopta završi u njegovoj mreži.

Revanš meč osmine finala Lige šampiona

Real Madrid – Atalanta 3:1 (1:0) (prvi meč 1:0, ukupno 3:1)

(Benzema 34, Ramos 60 penal, Asensio 85 – Murijel 84)

Stadion: Alfredo di Stefano, Madrid

Bez navijača

Sudije: Dani Makeli (Holandija), Hesel Stegstra, Mario Diks (Holandija), Kevin Blom (VAR, Holandija)

Sastavi

Real Madrid: Kurtoa, Načo, Ramos (od 63. Eder Militao), Varan, Mendi, Valverde, Kros, Modrić, Lukas Vaskez, Benzema, Vinisijus Junior (od 69. Rordigo)

Atalanta: Sportijelo, Đimšiti, Romero, Toloi (od 61. Palomino), Gosens (od 57. Iličić), Pesina, De Ron, Maele, Pašalić (od 46. Zapata), Malinovski, Muriel

U drugom meču večeri, Mančester siti je sa 2:0 savladao Borusiju iz Menhengladbaha, i obezbedio mesto među osam najboljih.

Prethodno, u četvrtfinale su prošli Pari Sen Žermen, Porto, Borusija Dortmund i Liverpul.

Liga šampiona, revanš mečevi osmine finala

Utorak, 9. mart

Juventus – Porto 3:2 (prvi meč 1:2, ukupno 4:4)

(Oliveira 19 penal, 115 – Kjeza 49, 63, Rabio 117)

Borusija – Sevilja 2:1 (prvi meč 3:2, ukupno 5:4)

(Halan 35, 54 penal – En Nesiri 68 penal, En Nesiri 90+6)

Sreda, 10. mart

Liverpul – Lajpcig 2:0 ( 0:0, prvi meč 2:0, ukupno 4:0)

(Salah 70, Mane 74)

PSŽ – Barselona 1:1 (1:1, prvi meč 4:1, ukupno 5:2)

(Mbape 31 penal – Mesi 37)

Utorak, 16. mart

Mančester siti – Borusija Menhengladbah 2:0 (2:0) (prvi meč 2:0, ukupno 4:0)

(De Brujne 12, Gundogan 18)

Real Madrid – Atalanta 3:1 (1:0) (prvi meč 1:0, ukupno 4:1)

(Benzema 34, Ramos 60 penal, Asensio 85 – Murijel 84)

Sreda, 17. mart

21.00 Čelsi – Atletiko Madrid (prvi meč 1:0)

21.00 Bajern – Lacio (prvi meč 4:1)

Kraj!

Madriđani idu dalje.

90′ Pet minuta nadoknade (Real – Atalanta)

Real je pred prolaskom u narednu fazu…

84′ Asensio, 3:1 za Real (Real – Atalanta)

Uzvratio je momentalno Real i to preko Asensija. Polukontra Madriđana okončana je pogotkom za 3:1, pa je tako otklonjena i poslednja dilema oko toga ko će u narednu fazu takmičenja.

83′ Prelep gol Murijela (Real – Atalanta)

Varan je faulirao Romera, slobodni udarac je izveo Murijel i to tako da Kurtoa nije mogao ništa.

75′ Sanjaće Zapata ovu utakmicu… (Real – Atalanta)

Real ima ubedljivih 2:0 i sve je bliži prolasku u narednu rundu, ali je situacija mogla da bude znatno neizvesnija da je Zapata bio malo više fokusiran. Ponovo je dobio odličnu loptu, sjajnim driblingom stvorio sebi zicer, ali je opet očajno završio akciju. Tačnije, pogodio je Kurtou, iako je ponovo mogao da šutira gde je hteo. Da je iskoristio dva zicera, bilo bi 2:2, a timu iz Bergama bi u završnih 10 minuta bio neophodan jedan gol.

Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

71′ Presek pred poslednjih 20 minuta (Real – Atalanta)

Real ukupno ima 3:0, pa je Atalanti potrebno da postigne tri pogotka. Sa druge strane, Mančester siti vodi sa 2:0, a kako je istim rezultatom završen i prvi meč, Borusija iz Menhengladbaha bi u narednu fazu prošla sa četiri gola u mreži „građana“.

69′ Vinisijus napušta teren (Real – Atalanta)

Šansu je dobio Rodrigo.

68′ Burnih par minuta (Real – Atalanta)

Prvo je Zapata imao odličnu šansu za Atalantu, ali je veoma loše šutirao iako je mogao Kurtou da pita gde hoće da uputi loptu, s obzirom na to da je bio sam ispred njega, ali je udarac otišao direktno u golmana Madriđana. Sa druge strane sevnula je kontra, nakon centaršuta sa desnog krila Benzema je glavom „tukao“, Sportijelo uspeo da odbrani, lopta ponovo stigla do Francuza koji je pogodio stativu.

65′ Real umrtvio igru (Real – Atalanta)

Iako je Atalanta pokazala da nema nameru da se preda, utisak je da je Real do dva gola prednosti bez nekih većih poteškoća. Madriđani protiv tima iz Bergama igraju koliko je potrebno kako bi zadržali vođstvo.

63′ Menja i Zidan (Real – Atalanta)

Iz ugre izlazi Ramos, na terenu je Eder Militao

61′ Palomino u igri (Real – Atalanta)

Na klupu se seli Toloi.

58′ Ramos sa penala, 2:0 za Madriđane (Real – Atalanta)

Toloi je faulirao Vinisijusa koji je bio u nezadrživom naletu, sudija Makeli je pokazao na belu tačku, koji je Ramos pretvorio u 2:0 za Real.

57′ Atalanta krenula na sve ili ništa (Real – Atalanta)

Teren je napustio Gosens, umesto njega u igru je ušao Iličić.

52′ Vinisijus promašio za 2:0 (Real – Atalanta)

Odigrali su odličnu akciju Vinisijus i Mendi, promešao je Vinisijus odbranu Atalante, ali je umesto u gol loptu ćušnuo pored stative, pa je propala šansa da Real reši pitanje pobednilka.

Počelo je drugo poluvreme (Real – Atalanta)

Atalanta želi gol, pa je na teren ušao Zapata umesto Pašalića.

Poluvreme

Pauza je i u Madridu i u Budimpešti. Real vodi 1:0, ukupno 2:0, pa će Atalanta morati da krene ofanzivno kako bi makar došla do pozicije da se bori za prolaz dalje, dok Siti ima ukupno 4:0, a Borusiji iz Menhengladbaha je potrebno da postigne četiri gola za prolaz dalje.

42′ Malinovski pored gola (Real – Atalanta)

Moglo je da bude opasno, izborio se Malinovski za prostor, šutirao, lai je lopta završila visoko preko gola. Ostaje 1:0 za Madriđane.

38′ Valverde „požuteo“ (Real – Atalanta)

Faulirao je Đimšitija, pa mu je sudija Makeli pokazao žuti karton.

Gol Benzeme kroz brojke (Real – Atalanta)

Francuz je ovim golom došao do 21. od početka sezone, i tako povećao razliku u odnosu na drugog najefikasnijeg saigrača na 15 (Kasemiro postigao šest), a ovo mu je bio 70. gol u Ligi šampiona u karijeri, i peti je na večnoj listi takmičenja.

34′ Benzema pogađa, Real vodi 1:0! (Real – Atalanta)

Modrić je iskoristio očajno ispucavanje Sportijela, uposlio Benzemu, on pogodio, 1:0 za Madriđane!

27′ Đimšiti sprečio gol (Real – Atalanta)

Nije se upisao u strelce, ali je sprečio fudbaler Atalante i igrače Reala da dođu do vođstva. Povukao je loptu Vinisijus, kombinovao sa Benzemom, šutirao, ali je Đimšiti uspeo da zaustavi njegov pokušaj. Ostalo je 0:0.

Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

22′ Real se oslobodio (Real – Atalanta)

Iako još uvek Italijani imaju više loptu u svom posedu, Real se polako oslobodio pritiska, mogli su da priprete i preko Benzeme, ali su defanzivci Atalante uspeli da se odbrane pre nego što je Francuz ugrozio mrežu rivala.

18′ Gundogan rešio pitanje prolaska dalje (Mančester siti – Borusija Menhengladbah)

Ako je i postavljano, više za njim nema potrebe – Ilkaj Gundogan je postigao pogodak za 2:0, pa sastav iz Mančestera ima ukupno 4:0.

13′ Siti vodi (Mančester siti – Borusija Menhengladbah)

Mančester siti došao je do prednosti protiv Borusije veoma lepim golom Kevina de Brujnea. „Građani“ imaju tri gola viška, pa su gotovo sigurno obezbedili mesto među osam najboljih u Ligi šampiona.

13′ Atalanta pritiska (Real – Atalanta)

Žele Italijani gol, od samog početka meča napadaju, Đimšiti je pokušao sa sedam-osam metara, ali nije imao gde da uputi loptu sem visoko, pa je ona završila preko prečke.

Kros proslavlja jubilej (Real – Atalanta)

Ovo je stota utakmica koju nemački internacionalac u dresu Reala igra u Ligi šampiona. Interesantno je da je tek drugi igrač iz polja kom je to pošlo za nogom, pošto su pre njega do 100 mečeva u Ligi šampiona dobacili golmani Manuel Nojer (117), bek Filip Lam (110) i golman Oliver Kan (103).

2′ Odlična prilika za Atalantu (Real – Atalanta)

Moglo je da bude 1:0 za goste već nakon dva minuta igre, pošto je centrirao Murijel a Gosens stigao do lopte i šutirao sa peterca, pravo u Kurtou. Moralo je ovo bolje, pa je Atalanta propustila priliku da dođe do prednosti.

Dobro došli na prenos revanš meča osmine finala Lige šampiona između Real Madrida i Atalante na portalu Nova.rs. Istovremeno, pratićemo dešavanja iz Budimpešte, gde igraju Mančester siti i Borusija Menhengladbah.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar