Foto: Starsport

Srpski fudbaler Uroš Đurđević Sportinga iz Hihona igraće za reprezentaciju Crne Gore, a Vijesti tvrde da je razlog raniji dogovor sa našim južnim susedima.

Ako je neke i iznenadilo što je Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, izostavio Đurđevića sa svog spiska, ima i onih koji su takav epilog očekivali.

PROČITAJTE JOŠ:

Uroš igra odlično u Segundi gde je prvi strelac lige i verovalo se u ovdašnjoj javnosti da će dobiti šansu. Umesto toga, „Vijesti“ javljaju da je Fudbalski savez Crne Gore dogovorio sve sa Đurđevićem još pre mesec i po dana.

Štaviše, Đurđević je već završio papirološke prepreke da bi uzeo crnogorsko državljanstvo. Proces je olakšan utoliko što mu je otac Podgoričanin.

Uroš je do sada nastupao za mlađe selekcije Srbije, ali nije prvi igrač koji se odlučio za drugi tim u seniorskoj konkurenciji. Jedan takav je i današnji igrač Zvezde Miloš Degenek.

Stojković stoga nije ni mogao da uzme u obzir Đurđevića za predstojeće utakmice sa Irskom i Portugalom, krajem marta, a šansu su dobili drugi momci.

„Vijesti“ javljaju da će Đurđević doći iz Španije u Crnu Goru da bi rešio pitanje administracije i postao reprezentativac te zemlje. Da podsetimo, on je ove sezone dao 17 golova za Sporting.

Do sada je igrao za Rad, Vitese, Palermo, u Partizanu je tokom sezone 2016/2017 bio glavna „udarna igla“ u tandemu sa Brazilcem Leonardom, sezonu je proveo u Olimpijakosu i već tri je u Hihonu. Rođen je u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)