Foto: Norbert Barczyk / PressFocus

Uroš Đurđević, napadača Sporting Hihona i nekadašnji član mladih selekcija Srbije, uskoro bi mogao da postane reprezentativac Crne Gore.

Kako prenosi crnogorska „Pobjeda“ napadač Sportinga bi trebalo da se nađe na prvom spisku Miodraga Radulovića, novog trenera komšija.

PROČITAJTE JOŠ

Prethodnih dana se spekulisalo da bi mogao da bude na spisku Dragana Stojkovića Piksija, ali je poziv izostao jer je, navodno, ranije već dao reč Crnogorcima. Bio je na spisku Slavoljuba Muslina za meč za Gruzijom (3:1), ali nije ušao u igru.

Upravo zbog toga, što nema nijedan meč u seniorskom dresu naše zemlje, ima pravo nastupa za Crnu Goru.

Đurđević je bio kapiten u mlađim selekcijama naše zemlje, a sa omladinskom reprezentacijom je 2013. godine postao prvak Evrope.

Rođen je u Beogradu, a igrao je u mlađim kategorijama Obrenovca, Crvene zvezde i Rada.

Seniorsku karijeru je započeo 2011. godine u Radu, a već januara 2014. godine prelazi u holandski Vitese. Tamo nije igrao, pa nakon raskida ugovora prelazi u Palermo. Odigrao je tamo 14 mečeva uz dva pogotka, pa je odlučio da se vrati u srpski fudbal.

Od leta 2016. godine je postao igrač Partizana i već u prvoj sezoni postiže 28 pogodaka na 34 meča.

Sledećeg leta prelazi u Olimpijakos za 2,5 miliona evra i 15 odsto od sledeće prodaje. Tamo je odigrao 30 mečeva i postigao sedam golova, pre nego što je stigao u Hihon za 2,5 miliona evra što je bio najveći transfer kluba u istoriji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar