Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Umar Sadik, nekadašnji napadač Partizana, a sada špic Almerije nalazi se na meti Sevilje, prenosi španski AS.

Sadik je Segundi napravio pravi dar-mar ove sezone sa 12 golova i dve asistencije na 20 utakmica i privukao je pažnju fudbalskih menaždera i klubova.

PROČITAJTE JOŠ:

A jedan od poznatijih operativaca – Monći, do sada je umeo da pogodi sa igračima koji mogu da mu donesu rezultate, profit ili i jedno i drugo.

Otud interesovanje osvajača Lige Evrope za Sadika, kako je za vikend pisala i Diario de Almeria. Međutim, klub Sadika verovatno neće puštati pre kraja sezone.

Otkupna klauzula je visoka, ali će Sevilja morati da nađe alternativu za Karlosa Fernandeza koji je otišao u Real Sosijedad.

Izvesno je da Monći neće biti spreman da iznese na sto oko 60 miliona evra, koliko Španci pišu da Almerija traži za svog napadača.

Osim toga, Almerija bi da sačuva Sadika i kako bi se lakše vratila u La Ligu, a za sada je na pravom putu da to i ostvari.

Sadikov klub se trenutno nalazi na trećem mestu Segunde, tri boda iza drugoplasirane Majorke i Espanjola koji imaju po 45 bodova. Prva dva mesta direktno vode u špansku elitu naredne sezone.

Da podsetimo, Umar Sadik je iz Partizana otišao početkom oktobra za pet miliona evra, s tim što crno-belima sleduje i više bonusa za igrača iz Nigerije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar