Ognjen Koroman bio je jedan od gostiju u jutarnjem programu televizije Nova S i govorio je o nedavnom privođenju na graničnom prelazu Mali Zvornik.

Bivši fudbalski reprezentativac je u emisiji „Probudi se“ otkrio šta se zapravo dešavalo te nedelje popodne:

PROČITAJTE JOŠ

„Na graničnom prelazu Mali Zvornik sam „skinut“. Tamo sam boravio preko pet sati, došla je policija iz Beograda da me sprovede u njihove kancelarije zbog mog pisanja na društvenim mrežama protiv Zvezdana Terzića i Slaviše Kokeze. Celokupna sportska javnost zna situaciju u kojoj se nalazi srpski fudbal. Šta je povod? Neregularno prvenstvo i nameštanje utakmica. Ja sam se izjasnio povodom toga, ali je to jako teško dokazivo. Većina Srbija to zna i zna čitavu situaciju“, rekao je Koroman.

Nadovezao se i na izjavu ministra Aleksandra Vulina koji je izjavio da „se heroji sa tvitera obično pred tužiocima brane da su bili pijani i da se ne sećaju zašto i šta su rekli“.

Ja nemam tetku iz Kanade da mi šalje novac, ja želim da ostanem ovde u Srbiji da radim i da moja deca urade isto. Ambijent, atmosfera koja se pravi… Znate koliko je sportista i mladih ljudi otišlo iz Srbije i Republike Srpske. To je uzročno-posledično… Izjavu Vulina ne bih da komentarišem. Ako Ministarstvo kaže da je sunce svi moramo da kažemo da je sunce. Ako mislimo svojom glavom ili smo pijani ili nismo normalni“, rekao je u dahu bivši fudbaler Crvene zvezde.

Objasnio je i da promene u njegovom delovanju neće biti:

„Ja nisam iz krimogenog društva da pretim bilo kome, ni Zvezdanu Terziću, niti Slaviši Kokezi. Nastaviću da se oglašavam, meni ne može da  zapreti ni Vulin, ni Terzić, ni Kokeza. Ja sam tu uvek za organe reda, nema potrebe da me „skidaju“ sa granice. Došlo je i tako vreme, ali se nadam da će brzo proći, da će doći bolji dani.“

Navodi da ne zna zbog čega je isteran iz Crvene zvezde, a ističe da neće prestati da se bori protiv svi neregularnosti:

„U životu imate prijatelje, pa ih izgubite. Imate suprugu, pa se posvađate. Imam stavove koje ne bih želeo da iznesem, to je između nas. Reagovao je kako je reagovao. Čovek me je bukvalno oterao iz Zvezde, iz kog razloga ne znam. Suspendan sam na šest meseci nakon jedne izjave, izbačen na ulici. Tada sam video kako se radi, do tada nisam imao uvid u rad FSS i Zvezde. Moja borba će trajati, ja se neću povući. Možda u ovom momentu to jeste borba sa „rogatim“, ali ničija do zore nije gorela. Dolazim do velikih neprijatnosti, čak mislim da mi je bezbednost ugrožena u Srbiji zbog čega sam u Republici Srpskoj, iz koje sam rodom.“

Foto: EPA/SASA STANKOVIC

Prethodnih dana su u njegovu odbranu stali i lideri opozicije poput Borisa Tadića, Vuka Jeremića, Boška Obradovića, a Koroman navodi da je apolitičan:

„Moja bliskost je ista kao bliskost sa Vućicem. Ja ih sve poznajem, ali sam apolitičan. Ne pripadam nijednog političkoj stranci, nisam u političkim strukturama. Na neki način mi to prija, ali nemam nikakvu bliskost sa njima.

Na opservaciju novinarke da je u Republici Srpskoj podržao Draška Stanivukovića, bivši fudbaler odgovara ovako:

„Ja sam podržao jednu opciju u Republici Srpskoj jer mislim da je to zdrava opcija. Zašto se politika meša u sport? Da bi dobili sport u Srbiji treba da budete član SNS, treba da imate prijatelje u strukturi vlasti. Ja sam ušao u sukob sa prijateljima Aleksandra Vučića i došao u situaciju da budem nepodoban za društvo i posao. Od mene prave negativca. Politika se meša u sve strukture, tamo sam se opredelio sa Stanivukovića. U Srbiji se nisam opredelio ni za koga, ali ne pripadam nijednog političkoj opciji“, završio je Koroman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare