Foto: EPA-EFE/Manu Fernandez

Finalni meč Lige šampiona za sezonu 2020/2021, zakazan za 29. maj u Istanbulu, trebalo bi da bude odigran pred prisustvom publike.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema pisanju portala ESPN, a koji se poziva na sopstvene izvore bliske UEFA, u krovnoj organizaciji evropskog fudbala vlada veliki optimizam da će na stadionu „Ataturk“ biti moguće prisustvo navijača.

Ovo zdanje je već jednom bilo domaćin poslednje utakmice Lige šampiona, i to antologijske utakmice između Milana i Liverpula (3:3, Liverpul osvojio titulu posle penala), da bi UEFA Istanbulu dodelila organizaciju finala 2020, ali je zbog pandemije koronavirusa završnica elitnog takmičenja prebačeno u Portugal, gde je održan mini-turnir.

Ni tokom ove sezone nije bilo bez problema, s obzirom na to da je od 16 utakmica osmine finala pet odigrano na neutralnom terenu (četiri u Budimpešti, jedna u Bukureštu) zbog kovid protokola koji su pojedine ekipe onemogućili da uđu na teritorije pojedinih zemalja.

Ipak, UEFA se uzda u to da će, nakon što bude vaksinisan najveći deo stanovništva u Evropi, to ujedno značiti i olakšanje mera, pa bi navijači mogli da se nađu na tribinama.

Sa druge strane, UEFA bi najkasnije do 20. aprila trebalo da donese i odluku o tome da li će navijačima biti omogućeno prisustvo na tribinama tokom Evropskog šampionata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar