Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije bili su u Lisabonu gde je biran novi predsednik evropske kuće fudbala.

Tročlana delegacija FSS koju su činili potpredsednici Branislav Nedimović i Janoš Žemberi i Jovan Šurbatović kao generalni sekretar, otišli su u Portugal i glasali za izbor Čeferina.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Fudbalskog saveza Srbije navode da je Čeferin više puta dokazao da je prijatelj srpskog fudbala, a ističu da je predstavljeno novo rukovodstvo FSS, iako Dragana Džajića, predsednika saveza nije bilo u delegaciji.

Delegati su usvojili i izveštaje predsednika i Izvršnog komiteta UEFA, kao i finansijske izveštaje za period 2021/2022 godina.

Bilo kako bilo Aleksander Čeferin i Đani Infantino, predsednik FIFA su čestitali Džajiću i u odsustvu, a na odvojenim sastancima su pričali i o drugim stvarima.

„Čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije imali su odvojene sastanke sa predsednikom UEFA Čeferinom, predsednikom FIFA Đanijem Infantinom, generalnim sekretarom UEFA Teodorom Teodoridisom i direktorom Nacionalnih federacija UEFA Zoranom Lakovićem oko novih projekata i potencijalne kandidature Srbije za domaćinstvo nekog velikog takmičenja mlađih kategorija u uzrastu do 20 i 21 godine“, pišu iz FSS.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

Inače, o izboru Džajića se naširoko pisalo prethodnih meseci, posebno jer se njegovo ime pojavilo u trci za predsednika FSS tek pošto je svoje namere o kandidaturi objavio i Nemanja Vidić, nekadašnji kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda.

Krajem 2022. godine, kada je propao izbor Nenada Bjekovića na predsedničko mesto, pojavilo se ime Branislava Nedimovića, koje je palo u drugi plan tek kada je istupio Vidić.

Tek tada je Vidiću na crtu stao Džajić, koji je na kraju, 14. marta i pobedio na izborima za predsednika čelnog tela srpskog fudbala.

BONUS VIDEO: Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare