Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

U Partizanu uvereni da će na kraju dobiti slučaj.

FIFA je u sporu između bivšeg igrača Partizana Takume Asana presudila u korist Japanca, ali u Humskoj se niko nije potresao zbog toga.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan će prema toj odluci Japancu morati da uplati 453.281,43 evra, plus pet odsto kamate, ali i 898.467,36 dinara, takođe uz pet odsto kamate saznaje „Danas“.

Partizan je u saopštenju za medije naveo da slučaj nije gotov i da u klubu očekuju da će krajnnji ishod pred višim instancama biti povoljan za crno-bele.

Saopštenje crno-belih prenosimo u celosti.

„Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, ali se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično uvojjeni zahtevi igrača.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Od januara meseca 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS, kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku.

Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj.

FK Partizan veruje da će odluka CAS biti u korist kluba“.

BONUS VIDEO Zavirite u garažu Kristijana Ronalda – neće vam biti dobro

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare