Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalski klub Jagodina bio je ne tako davno hit u Srbiji, nažalost, sada je spao na niske grane.

PROČITAJTE JOŠ

Jagodinu smo nekad prepoznavali po prvom strelcu lige Milošu Popaju Stojanoviću, Ognjen Mudrinski je bio hit prvenstva, Predrag Rajković je odavne krenuo do evropskih visina, Aleksandar Pešić je obeležio jednu sezonu, čak je i Fredi Adu kao nekadašnji svetski hit obukao dres „ćurana“.

Klub je bio treći u šampionatu 2014. godine, osvojio je Kup 2013. i igrao finale 2014, posle toga je krenuo sunovrat, takav da danas čitamo o klubu koji je kažnjen zbog nameštanja utakmice.

Jagodina je kao osvajač Kupa igrala protiv Rubina iz Kazanja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pružila je dobar otpor i izgubila sa 3:2 i 1:0, u narednoj sezoni se igralo finale Kupa, pa je ciklus 2015/2016 bio koban za ekipu.

Ekipa je bila zakucana za dno i posle osam sezona u eliti je Jagodina postala drugoligaš, posle čega je i grad digao ruke od tima. Dugovi su se gomilali do leta 2018. pa je Jagodina odustala od takmičenja i prešla u amaterski rang, da bi iz Srpske lige Istok krenuo novi uspon, ali uz preimenovanje u FK Jagodina Tabane.

U vreme uspeha, klub je vodio Goran Milanović, koji je u avgustu 2018. demantovao da je ugašen, a igrači nisu mogli da ostvare svoja prava.

Tako je fudbaler Nemanja Arsenijević još 2018. objasnio kako je u tom trenutku dve godine čekao da mu se isplate dugovanja.

„Pre dve godine smo mi, igrači, organizovali pres-konferenciju, izneli sve činjenice i niko nije reagovao. Ni FS Srbije, ni pravosudni organi. Imamo pravosnažne presude u kojima stoji rok od 15 dana za isplatu, a sada smo u drugoj polovini 2018. godine. Ovo je klasičan lopovluk, Jagodina ne plaća nikome ništa, a i dalje dobija novac od prodaje igrača. Ko zna na kojim računima. Aleksandar Filipović je prodat iz Voždovca u BATE Borisov, Jagodina je dobila novac od transfera, ali ne na račun kluba koji je u blokadi. Prodao se i Pešić iz Zvezde u Arabiju, pa zato pitam Milanovića – gde je naš novac“, naveo je tada Arsenijević za Novosti.

Jagodina je u tom trenutku bila dužna trenerima i klubovima skoro milion evra sa kamatama, a Arsenijević je tvrdio da Goran Milanović vodi glavnu reč u Tabanima-Jagodina, i da je samo na papiru njegov sin bio predsednik.

Foto: youtube

„Urnisao je Jagodinu i ubacio je u petu ligu kako bi mogao da pravi novu priču i izbegne plaćanje dugova. Ne bi me začudilo da ugasi FK Jagodinu do kraja godine. Milanović nas je varao mesecima, ja sam primio samo novac prilikom potpisa, a potom jednu platu za godinu dana. Čekao sam ga četiri meseca po odlasku da plati obećano, ali on je stalno izbegavao, pa sam ga tek onda tužio. Tačno je da nas je zvao i nudio 10 odsto od duga, a ostalo na rate. Ali kako da mu verujemo kad nas je godinu dana samo lagao? On je ostavio 30 porodica, mnogo dece, bez novca i sredstava za život i treba da ga je sramota.“

U jednom trenutku, Jagodina je bila poslednja u 2. gradskoj ligi Jagodina sa četiri osvojena boda.

O tome je pisao i centralmedia.rs, lokalni portal koji nije dobio odgovor na pitanje kako je budžetirana bajka sa katastrofalnim krajem.

U Jagodini su igrači svojevremeno štrajkovali glađu, a ekipa se sada takmiči u Prvoj ligi Srbije i sumnjičena je za nameštanje zbog čega je kažnjen predsednik GFK Jagodina, Vladica Milanović.

Kažnjen je sa šest meseci zabrane rada u fudbalu, uslovno na godinu dana i sa 200.000 dinara, posle oduzimanja šest bodova i kazne od šest miliona dinara. I to za meč protiv Trajala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar