Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Ljubiša Timbaković, Selektor Srbije, sumirao je utiske posle remija "orlova na gostovanju Turskoj (2:2) u 4. kolu Lige nacija.

Srbija je na gostovanju u Istanbulu osvojila samo bod, iako je od 49. minuta vodila 2:0, a susret sa Turskom poslužio je kao uvertira u novembarski susret sa Škotskom u finalu baraža za Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

„Odigrali smo vrlo korektno prvo poluvreme, čak smo dobro počeli drugo, ali smo pali. Osnovni cilj je bio da napravimo pomak i da potvrdimo vrednosti iz utakmice sa Norveškom. Naš najvažniji cilj je vezan za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i ovo posle Osla je sve u pravcu priprema za ono što nas čeka u novembru. Žao mi je zbog rezultata, ali ekipa je pokazala da ima želju, borbenost, disciplinu i ne mogu da budem nezadovoljan“, ocenio je Tumbaković nakon meča sa Turskom.

Ni posle dva gola rivala „orlovi“ se nisu povukli, pokušali su u zavrpnici meča da nadoknade prosuto.

„Napadali smo na 2:2, nosila nas je želja, hteli smo pobedu. Ali, s druge strane, umorni smo. Igrali smo tri utakmice u devet dana. Razmišljamo o utakmici sa Škotskom još od momenta kada smo saznali da ćemo igrati protiv njih. Ali, tek sada kada smo završili i ova dva meča počećemo ozbiljne pripreme, skauting rivala i sve ćemo učiniti da ostvarimo cilj. Jesu važne i utakmice Lige nacija posle toga, ali ovo što sledi 12. novembra je mnogo važnije“, izjavio je Tumbaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar