Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Fudbaleri Srbije remizirali su na gostovanju Turskoj (2:2) u okviru 4. kola Lige nacija, a još jednom je najupečatljiviji utisak ostavio Sergej Milinković-Savić, strelac vodećeg gola i igrač nad kojim je načinjen jednaesterac za 2:0. Ipak, greškama štopera, Srbija je za 19 minuta uspela da ispusti dva boda i ostane bez već viđene pobede.

Marko Dmitrović – 6,5

Pružio je golman „orlova“ dobru partiju. Zaustavio je nekoliko prilično neugodnih udaraca, a utisak je da nije mogao mnogo kod pogodaka Turske.

Nikola Milenković – 6,5

PROČITAJTE JOŠ

Senku na vrlo dobro izdanje bacila je konfuzna reakcija kod izjednačujućeg gola Turske. Uspeo je da glavom na kratko otkloni opasnost, ali je potom u nesporazumu sa Gudeljom ostavio samog Tufana i delom uticao na ishod utakmice.

Stefan Mitrović (do 75. minuta) – 6

Veći deo susreta bio na vrlo dobrom nivou. Nije zatvorio rupu koja je nastala prilikom ispadanja Kolarova nakon čega je usledio gol domaćina za 1:2.

Aleksandar Kolarov – 6

Loše reagovao kod prvog gola Turske i greškom ostavio ogromnu rupu u defanzivi koju je rival umeo da kazni i najavi povratak u igru.

Darko Lazović – 6,5

Počeo je dobro, uputio nekoliko solidnih centaršuteva, ali se njegov učinak na tome i završio. Očekivalo se da „hrani“ Mitrovića loptama sa desnog boka.

Nemanja Maksimović – 6,5

Držao sredinu terena, odradio posao za koji je bio zadužen i pruđio još jednu partiju na svom standardnom nivou.

Saša Lukić – 6

Dobio je šansu od selektora Tumbakovića koju je morao mnogo bolje da iskoristi. Stopio se u prosek.

Mihailo Ristić (do 46. minuta) – 7

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Odigrao vrlo dobro poluvreme. Fenomenalnim centaršutem asistirao Milinković-Saviću kod vodećeg gola. Izmenjen već na poluvremenu, a njegovim izlaskom ofanziva Srbije po levom boku je znatno izgubila na intenzitetu.

Sergej Milinković-Savić – 8

Nova odlična partija probuđenog Sergeja. Izvanrednim udarcem glavom nastavio je gde je stao protiv Norvežana. Učinak je dodatno ukrasio iznuđeni penal, ali su saigrači sve što je učinio uspeli da prospu u završnici susreta, za samo 19 minuta.

Filip Đuričić (do 75. minuta) – 6,5

Na trenutke je pokazivao potencijal u ofanzivi, ali je morao da bude znatno konkretniji i opasniji po gol rivala. Očekivalo se od njega, posebno nakon što je Milinković-Savić načeo rivala, da sa Mitrovićem povede „orlove“ do rutinske pobede.

Aleksandar Mitrović – 7

Trudio se da napravi višak, nudio se, ali nije uspeo da postigne gol iz igre. Ipak, pogotkom iz penala prišao je na dva gola rekorderu Stjepanu bobeku.

Izmene

Filip Mladenović (od 46. minuta) – 6

Stopio se u sivilo koje je vladalo tokom većeg dela drugog poluvremena. Ušao je umesto Ristića, ali nije bio na nivou fudbalera Monpeljea.

Nemanja Gudelj (od 75. minuta) – 5,5

Ušao u završnici susreta i stigao samo da podeli krivicu kod drugog gola. Dobio je sebi nesvojstvenu ulogu štopera što se ispostavilo kao greška. Zajedno sa Milenkovićem zaustavio je dva udarca Turaka, ali ne i treći koji je „orlove“ koštao dva boda.

Dušan Vlahović (od 75. minuta) – 6,5

Imao je malo vremena da pruži doprinaos, ali je ipak uspeo da dva puta ozbiljno zapreti rivalu. Drugi udarac turski defanzivac je zaustavio na gol liniji i tako ga sprečio da izraste u junaka susreta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar