Ferenc Arok Foto:facebook/fktsc

Posle preranog odlaska trenera Zoltana Saboa, nova tuga zahvatila je TSC, jer je preminuo počasni predsednik kluba Ferenc Arok.

Superligaš iz Bačke Topole opet je uzdrman tužnim vestima… Ferenc Arok preminuo je ovog utorka, u 89. godini, u bolnici u Subotici.

PROČITAJTE JOŠ

„TSC izražava iskreno saučešće i duboko poštovanje porodici Ferenca Aroka, uz obećanje da u našem klubu nikada neće biti zaboravljen doprinos koji je Ferenc Arok dao našem razvoju“, saopšteno je iz TSC putem društevnih mreža i dodaje se:

„Čika Feri, beskrajno hvala na svemu“.

Arok je bio istinski prijatelj fudbala, koji je nesebično pomagao TSC. U maju prošle godine izabran je za počasnog predsednika kluba. Pratio je svaku utakmicu prvog tima i redovno obilazio Fudbalsku akademiju u Bačkoj Topoli.

„Tužni smo jer smo ostali bez našeg najvatrenijeg navijača, bez čoveka koji je u svom iskrenom i toplom srcu nosio fudbal. Pamtićemo ga i uvek ćemo mu biti zahvalni na svemu što je učinio za TSC“, rekao je predsednik TSC Janoš Žemberi.

Datum i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

KO JE FERENC AROK?

Ferenc Arok rođen je u Kanjiži, 20. januara 1932. godine. U Beogradu je završio višu školu za profesora fizičkog vaspitanja, a mesto profesora ostavio je zbog novinarstva. Paralelno sa novinarstvom bavio se i trenerskim poslom u FK Novi Sad, koji je posle samo godinu dana rada uveo u Prvu saveznu ligu Jugoslavije.

Bio je predsednik Trenerske organizacije Jugoslavije, potom se otisnuo u Australiju, da bi više od sedam godina bio i selektor tamošnje reprezentacije, sa kojom je postigao velike uspehe i postao najuspešniji trener australijskog fudbala svih vremena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar