Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Zimski prelazni rok u najvećim fudbalskim ligama traje do kraja meseca, negde i nešto duže, a uz Nova.rs možete da pratite poslednje dane i sve u vezi sa transferima.

PROČITAJTE JOŠ

Klubovi su zvanično mogli da prodaju igrače i dovode pojačanje od 2. januara, a poslednji rok je 1. februar, za timove iz Premijer lige. U La Ligi i Seriji A su krenuli dva dana kasnije i završavaju takođe zaključno sa prvim danom februara.

Glavne mete su, svakako, Kristijan Eriksen, Isko i Olivije Žiru, Mesut Ozil prešao je iz Arsenala u Fenerbahče, dok je Milan pojačao Mario Mandžukić.

Najskuplji transfer ove zime je, za sada, prelazak Sebastijana Alea iz Vest Hema u Ajaks za 22,5 miliona evra.

Liverpul se uključuje u trku za Diklejna Rajsa

Liverpul se pridružio Čelsiju u poteri za veznim fudbalerom Vest Hema, Diklejnom Rajsom (22).

Engleski mediji prenose da je Vest Hem spreman da spusti cenu za 30 miliona funti za mladog fudbalera koji pokriva pozicije zadnjeg veznog i štopera.

Osim Čelsija i Liverpula, interesovanje za Rajsa pokazuje i Mančester siti.

El Šaravi se vraća u Romu

Fudbaler kineskog Šangaj Šenhue Stefan El Šaravi obaviće u subotu lekarske preglede uoči transfera u Romu.

On je u julu 2019. godine otišao iz Rome, a u ugovoru ima klauzulu koja mu omogućava da napusti kineski klub pre isteka ugovora u junu 2022. godine.

El Šaravi je odigrao 139 utakmica za Romu i postigao 40 golova, a tokom karijere igrao je za Đenovu i Milan.

Trener Ajaksa na meti Menhengladbaha

Nemački mediji prenose da je Borusija Menhengladbah stupila u kontakt sa trenerom Ajaksa Erikom ten Hagom i da je sportski direktor kluba Maks Eberl u to ime prekinuo svoj odmor.

Aktuelni trener Menhengladbaha, Marko Roze, nedavno je odbio da da garanciju da će biti u klubu i naredne sezone.

Za bivšeg trenera Red Bul Salcburga od ranije je zainteresovana Borusija Dortmund, pa popularni „koltovi“ tragaju za potencijalnim zamenama.

Kristal Palas doveo napadača Majnca na pozajmicu

Francuski fudbaler Žan-Filip Mateta prešao je u Kristal Palas na pozajmicu iz Majnca.

Mateta je u engleski klub došao na  pozajmicu koja će trajati 18 meseci, uz opciju otkupa.

Mateta je dao 10 golova na 17 utakmica za Majnc ove sezone, a sve ukupno 27 na 72 utakmice za klub kome ove sezone preti ispadanje u drugu nemačku ligu.

„Pratili smo razvoj Matete sa velikim interesovanjem i drago mi je da smo ga doveli u London. On je igrač sa velikim potencijalom i dokazani strelac“, rekao je predsednik Palasa Stiv Periš.

Drinkvoter prešao u Kasimpašu

Vezni fudbaler Čelsija Deni Drinkvoter igraće na pozajmici u turkoj Kasimpaši do kraja sezone.

Drinkvoter je osvojio titulu sa Lesterom 2016. godine, a odlična sezona navela je Čelsi da za njega potroši 35 miliona funti.

Nekadašnji omladinac Mančester junajteda je od 2017. godine odigrao samo 23 utakmice za Čelsi pa će u Turskoj imati priliku da se podseti kakav je osećaj igrati svake nedelje.

TRKA ZA UPAMEKANA

Francuski štoper koji brani boje Lajpciga jedna je od velikih želja engleskih klubova. Ipak, uz dva kluba iz Mančestera, za njegove usluge je zainteresovan i Čelsi.

Bajern iz Minhena je već kontaktirao nemački klub i dobio odgovor da njegova sloboda košta najmanje 45 miliona evra.

 

POGBA OSTAJE

Pol Pogba i Mančester junajted „zakopali su ratne sekire“, barem privremeno, i francuski vezista ostaje na „Teatru snova“ do kraja sezone. Ali… na leto nije isključeno da promeni sredinu, o čemu vas više čeka klikom – OVDE.

Foto: EPA-EFE/Phil Noble/POOL

MILAN POJAČAO ODBRANU

Bek Čelsija Fikajo Tomori upravo je stigao u Milano i do kraja dana biće predstavljen kao novi defanzivac italijanskog velikana, nakon što prođe lekarske preglede. Sedmostruki evropski prvak tako je doveo novo pojačanje, pored Marija Mandžukića, i to pred dvomeč sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope.

Radi se o pozajmici sa opcijom otkupa na leto za oko 25 miliona funti.

MIHINA VELIKA ŽELJA ZOVE SE ARNAUTOVIĆ

Marko Arnautović, iskusni austrijski reprezentativac srpskog porekla, po pisanju “Korijere delo Sport” prva je želja trenera Bolonje Siniše Mihajlovića. Više o tome čeka vas – OVDE.

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

JOVIĆ NIJE HTEO U MILAN

Nemački „Bild“ prenosi zašto Luka Jović nije hteo iz Reala u Milan, glavni razlog – Zlatan Ibrahimović. Naime, srpski golgeter verovao je da neće imati adekvatnu minutažu pored legendarnog špica, pa se odlučio za povratak u Frankfurt.

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK / POOL CONDITIONS

IZ ZEMUNA U KRAGUJEVAC

Dosadašnji fudbaler Zemuna i omladinski reprezentativac Srbije Nikola Ristović postao je prvo pojačanje Radničkog iz Kragujevca u zimskom prelaznom roku. Iako se za njega interesovao i Partizan, vezista je izabrao da se preseli na stadion „Čika Dača“, o čemu vas više čeka – OVDE.

I GOLMAN U ARSENALU

Prilično su se aktivirale „tobdžije“ ovog petka… Pored Edegora, koji još nije ozvaničen, u Arsenal je stigao iskusni golman Brajtona Met Rajan, takođe na pozajmicu do kraja sezone.

ARSENALU POJAČANJE IZ REALA

Otišao je Luka Jović iz Reala, otišao je za njim i Martin Edegor, takođe na pozajmicu, samo što će do kraja sezone braniti boje Arsenala, a ne Ajntrahta kao srpski napadač.

MILIK KOD RADONJIĆA

Poljski fudbaler Arkadijuš Milik zvanično je prešao u Olimpik Marselj na pozajmicu iz Napolija. Dogovorena je pozajmica na godinu i po dana, uz mogućnost otkupa ugovora za osam miliona evra, plus četiri u bonusima.

Milik će u subotu imati priliku da debituje za novi klub, na gostovanju Monaku u 21. kolu Lige 1. Saigrač u taboru francuskog velikana biće mu i naš Nemanja Radonjić.

ŠAPONJIĆ OTIŠAO IZ ATLETIKA

Istina, privremeno… Mladi srpski napadač Ivan Šaponjić napustio je Atletiko Madrid i kao pozajmljen igrač braniće boje Kadiza do kraja sezone.

Ugovor sa Atletikom ističe mu na leto 2022. godine, pa je moguće da ga lider La Lige proda predstojećeg leta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar