Foto: Starsport

Dosadašnji fudbaler Zemuna i omladinski reprezentativac Srbije Nikola Ristović postao je prvo pojačanje Radničkog iz Kragujevca u zimskom prelaznom roku.

Ovaj 20-godišnji fudbaler prošao je sve mlađe kategorije tima iz Gornje Varoši, gde je zabeležio i svoj seniorski debi sa 17 godina, i od tad je za ovu ekipu odigrao 49 utakmica uz sedam golova.

PROČITAJTE JOŠ..

Tokom prethodne jeseni Ristović je dovođen u vezu sa Partizanom, ali je tim iz Kragujevca bio znatno konkretniji i uspeo mladog fudbalera da dovede u svoje redove.

„Mislim da smo dolaskom Ristovića napravili jedan veliki posao. U pitanju je jedan od najtalentovanijih igrača u Srbiji za koga su bili zainteresovani mnogi superligaški klubovi. Izuzetno nam je drago što je Nikola prepoznao našu viziju za budućnost i odlučio da postane deo ovog kluba. Neću biti neskroman ukoliko kažem da je ovo jedan od najvećih transfera Radničkog u zadnjih nekoliko godina, pošto ne pamtim kada je ovaj klub poslednji put uspeo da ugrabi jednog tako talentovanog igrača i budućeg mladog reprezentativca ispred finansijski mnogo moćnijih klubova. Mi ovim transferom započinjemo trend koji smo najavili, a to je da će Radnički 1923 ubuduće poslovati moderno i davati šansu mladim igračima, koji će ovde imati priliku da stiču afirmaciju i razvijaju se u pravom smeru“, rekao je sportski direktor Radničkog Slavko Perović na predstavljanju mladog veziste.

Ristović može uspešno da pokrije nekoliko pozicija u veznom redu, mada mu je primarno mesto kraj desne aut-linije, i trebalo bi da predstavlja veliko pojačanje za ofanzivni deo ekipe na čijoj klupi sedi Aleksandar Linta.

„Dolazim u Radnički 1923 sa željom da pojačam ekipu u pohodu na Super ligu i pri tom dodatno napredujem u društvu tako iskusnih igrača, kao što su Mirić, Tomić, Vidović, Kovačević… Obećavam da ću pružiti svoj maksimum u svakoj utakmici i dati pun doprinos ostvarenju klupskih ciljeva u ovoj takmičarskoj sezoni“, izjavio je novajlija u timu sa “Čika Dače”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare