Foto: EPA-EFE/Matthew Childs

Ostalo je još samo sedam dana do kraja transfer roka, pa su mnogi evropski klubovi u žurbi da kompletiraju timove.

PROČITAJTE JOŠ

U žiži je Kilijan Mbape, Parižani se poigravaju sa Realom, koji želi da dobije novog lidera ekipe na duže staze. Ipak, to neće biti lak zadatak, iako Mbapeu ističe ugovor već narednog leta.

Pored toga, govori se i o odlasku Kristijana Ronalda, Mančester siti je opcija, mada su i Parižani počeli da provociraju najavama da bi mogao Portugalac da postane saigrač Lionela Mesija.

Ima i srpskih igrača koji su aktuelni, poput Filipa Kostića, koji je želja Lacija. Naime, Hoakin Korea će postati novi igrač Intera, što će Laciju otvoriti prostor da dovede brzonogog krilnog igrača.

U sredu je realizovan skup transfer Mateusa Kunje u Atletiko Madrid, na ime kog je Herta inkasirala 30 miliona evra. Osim toga, nesuđeni srpski reprezentativac Lijanko Vojnović potpisao je za Sautempton za sedam i po miliona evra.

Ipak, najveća vest iz transfer sveta zapravo i nije transfer, već činjenica da Hari Kejn ostaje u Totenhemu bar još ovog leta, nakon što je njegov klub odbio ponude od 122 i 150 miliona evra.

22.00 Završen je uzbudljiv dan za nama na fudbalskoj pijaci

21.53 – Franserđo je novi igrač Bordoa

Stigao je brazilski vezista iz Brage za šest miliona evra u sredu uveče i predstavljen je u novom klubu. Potpisao je ugovor do 2024. godine, a ima opciju u ugovoru za još jednu sezonu.

21.25 – Tomas Dilejni je novi igrač Sevilje

Dilejni je stigao za šest miliona evra iz Borusije Dortmund i španski klub je to ozvaničio u sredu uveče.

Dilejni je veći deo karijere proveo u Kopenhagenu, iz kog je 2017. otišao prvo u Verder iz Bremena za dva miliona evra, a godinu dana kasnije u Borusiju za 20 miliona evra.

20.57 – Real Sosijedad dočekao Serlota

Serlot je stigao na jednogodišnju pozajmicu u Sosijedad iz Lajpciga i nemački klub će za tu pozajmicu inkasirati dva miliona evra.

20.14 – Olimpik iz Liona predstavio igrače

Emerson ostaje do 2022, a Đerdan Šaćiri do 2024. godine.

19.57 – Lukas Toreira u Fjorentini

Kad smo već kod Arsenala, njegov igrač je prosleđen Fjorentini i ide u ekipu u kojoj je i srpski kvartet (Vlahović, Milenković, Nastasić, Terzić). Toreira stiže na pozajmicu vrednu milion i po evra, ali „viola“ ima opciju da ga otkupi za 15 miliona evra.

19.39 – Totenhem traži pojačanje u sredini?

Husem Auar iz Liona je meta Arsenala i o tome se piše već neko vreme, ali se sada kao opcija pojavio i Totenhem. Kako prenosi Skaj sport, za sada je reč o neformalnim razgovorima, mada se navodi  i da je Francuzu primarni cilj da igra Ligu šampiona. Ni Arsenal ni Totenhem ne ispunjavaju taj „uslov“.

19.03 – Problemi za Barsu ne prestaju

Serhi Roberto je nezadovoljan u Barseloni, ne samo finansijskom situacijom, već i transfer politikom. Pristao bi na manju svotu novca (40 odsto manja primanja), ali ne želi samo dvogodišnji ugovor. Nije zatvorio vrata, ali želi da potpiše predugovor kako bi bio siguran. Pre njega je Đerar Pike potpisao ugovor sa ogromnim smanjenjem plate.

17.31 – Inter ne miruje

Šampion Italije se nalazi u fazi totalne rekonstrukcije tima. Ostali su bez Hakimija i Romelua Lukakua, trener Antonio Konte nije produžio ugovor, pa je Inter morao da postane znatno angažovaniji na tržištu. Trenersko mesto je zauzeo Simone Inzagi, a uskoro bi mogao ponovo da trenira Hoakina Koreju. Transfer od 30 miliona evra je sve bliži realizaciji.

17.16 – Vest Hem zamenu za Lingarda vidi u hrvatskom fudbaleru

„Čekićari“ pokušavaju da nadomeste odlazak Džesija Lingarda koji se vratio na „Old Traford“. Najbolji igrač Vest Hema u prethodnoj sezoni vratio se u Junajted po isteku pozajmice, a engleski klub smatra da bi njegova zamena mogao da bude Nikola Vlašić, fudbaler CSKA.

Ovaj hrvatski krilni napadač je do skoro bio poznatiji kao rođeni brat Blanke, čuvene skakačice uvis, ali je od Evropskog prvenstva postao prva zvezda porodice.

Foto: EPA-EFE/Andy Buchanan / POOL

16.50 – Transfer saga Ronalda

Kristijano je odlučio da napusti trening Juventusa ove srede. Po zvaničnim informacijama Portugalac je osetio bol u desnoj ruci, ali njegov status u „staroj dami“ ostaje nedefinisan.

Portugalac želi da ode iz Torina, a kako se navodi najviše šanse mu se daju da pojača Mančester siti.

Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

16.34 – Tripije se vraća u Englesku

Kiran Tripije se uz Saula Nigueza nalazi na izlaznim vratima Atletiko Madrida. Engleski reprezentativac sigurno neće pojačati Arsenal, ali postoji realna šansa da pojača redove Mančester junajteda.

Arsenal želi da ga dovede, ali Englez ne želi da ode u severni deo Londona.

Kiran Tripije; Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

16.07 – Nesuđeni reprezentativac Srbije prešao u Sautempton

Lijanko Vojnović, brazilski fudbaler srpskog porekla pojačao je engleski tim za sedam i po miliona evra. Engleski klub je obavezao defanzivca na četiri godine.

Lijanko je prethodno igrao za Torino. Podsećamo, on ima srpske korene jer mu je deda Srbin, koji je odavno otišao u Brazil i tamo zasnovao porodicu.

15.58 – Od druge lige Srbije do milionskog transfera

Darko Lemajić je novi fudbaler Genta. Piše se da je plaćen milion evra, posle četiri godine u letonskoj ligi. Nastupao je u drugoj ligi Srbije igravši za Inđiju 2017. pre nego je otišao u Rigu, RFS i sada Gent.

Lemajić, ofanzivac koji ima 28 godina igrao je i u Napretku iz Kruševca od srpskih klubova, a nametnuo se sa pet golova u borbi za ulaz u Ligu konferencija ovog leta.

15.19 – Leonardo potvrdio ponudu Reala

U utorak se pisalo o tome da je Real ponudio 160 miliona evra za Mbapea, a Leonardo, operativac Pari Sen Žermena to je potvrdio, ali i dodao da je 160 miliona mnogo manje od onoga koliko Mbape danas vredi.

Uz to je napomenuo i da PSŽ još uvek duguje deo novca Monaku za Kilijana, pa je ponuda Reala glatko odbijena.

14.50 – Hari Kejn kaže da ostaje u Totenhemu

Fudbaler, koji se povezuje s Mančester sitijem već neko vreme kaže da će se staviti na raspolaganje svom klubu, dok je Totenhem odbio ponude od 122 i 150 miliona evra za njega. Kejn je bio na sastanku sa sportskim operativcem kluba Fabiom Paratičijem i to je postavilo dobar temelj da ostane bar još neko vreme. Doduše, ima vremena, štošta se može promeniti u narednim danima.

14.33 – Uroš Đurđević pregovara sa Rajo Valjekanom

Ovu informaciju preneo je Fabricio Romano, a Đurđević bi posle tri godine mogao da pređe na sledeći nivo u Španiji.

13.44 – Agent Levandovskog viđen u Parizu

Pini Zahavi, menadžer Roberta Levandovskog, viđen je u utorak uveče u Parizu gde navodno već dogovara transfer Poljaka u PSŽ.

Levandovski bi trebalo da pojača tim sa „Parka prinčeva“ u slučaju da klub napusti Kilijan Mbape, koji je blizu prelaska u Real.

Foto: EPA-EFE/JOSE SENA

13.31 – Murinjo želi igrača sa kojim je već radio

Žoze Murinjo pokušava da sklopi kockice u Romi, a kao idelanog čoveka za njegovu filozofiju fudbala obeležio je Rubena Loftus-Čika iz Čelsija sa kojim je radio pre šest godina.

Ovaj engleski fudbaler se nije proslavio prošle godine na pozajmici u Fulamu, a sa „Stamford bridža“ su mu jasno poručili da na njega ne računaju ove sezone. Očekuje se da bi londonski klub bio zadovoljan sa 16 miliona evra.

Žoze Murinjo dovodi Matića
Žoze Murinjo; Foto: EPA-EFE/Neil Hall / POOL

13.09 – Kunja u Atletiku

Ozvaničio je Atletiko dolazak Meteusa Kunje iz Herte. Ugovor će biti potpisan do juna 2026. godine, za 26 miliona evra uz 10 posto od naredne prodaje.

12.48 – Detalj sa pregovora o dolasku u Zvezdu

Iz jednog prestoničkog restorana osvanula je fotografija na kojoj se vidi da Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, večera sa Rišairom Živkovićem. Podsetimo, na poslednjem prvenstvenom meču Zvezde protiv TSC (3:1) je Živković bio na stadionu „Rajko Mitić“, a u loži se pojavio i Duško Tošić, bivši fudbaler crveno-belih.

Rišairo je pod ugovorom sa kineskim Čangčun Jataijem, ali će verovatno raskinuti ugovor nekoliko meseci pre isteka u decembru, kako bi mogao da pronađe novu sredinu.

Mladi napadač je karijeru započeo u Groningenu, pa je zatim prešao u Ajaks. Tamo se nije izborio za mesto u prvom timu, pa je bio poslat na pozajmice više puta i to u Viljem, Utreht, Ostende, Čangčun, Šefild, kao i Guangdžou.

12.27 – Prvak Evrope stvara pakleni vezni red

Čelsi koji brani trofej u Ligi šampiona smatra da mu nedostaje barem jedan igrač u veznom redu. Idealno rešenje vidi u Saulu Niguzeu kog želi da dovede na jednogodišnju pozajmicu. Ovaj igrač ima više od 300 nastupa za Atletiko Madrid, a debitovao je kao 17-godišnjak još 2012. godine. Tomas Tuhel je ove nedelje rekao da je zadovoljan svojim timom, a španski fudbaler se dovodi i u vezu sa Mančester junajtedom.

Foto: EPA-EFE/Ballesteros

12.24 – Parižani već spremaju zamene za Mbapea

Kilijan Mbape se nalazi na izlaznim vratima „Parka prinčeva“, a u Parizu ne sede skrštenih ruku. Očekuje se da prvi put bude dovođenje Rišarlisona iz Evertona, a u zavisnosti od novca koji eventualno budu dobili od Reala očekuju se da probaju da dovedu Pola Pogbu iz Mančester junajteda, te Roberta Levandovskog iz Bajerna koji je nedavno zatražio transfer.

Parižani su spremni da naprave novi lom na tržištu, a poslednji dani prelazno roka su sve zanimljiviji.

Robert Levandovski pokazuje tri prsta
Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH

12.17 – PSŽ hoće 200 miliona

Navodno su Florentino Perez i Real spremili i izdvojili 207 miliona evra za Mbapea, a u utorak je Fabricio Romano, poznati fudbalski insajder, javio da je za sada ponuđeno ipak 160 miliona evra.

To nije suma koja zadovoljava Parižane, koji hoće barem 200 miliona, a usput ismevaju Real.

12.00 – Verneru se ne sviđa Inter

Inter je želeo da dovede Timoa Vernera, ali je nemački fudbaler rešio da ostane u Čelsiju.

To je potvrdio Kristijan Falk, poznati nemački insajder.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar