Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Nezapamćena situacija na relaciji fudbalskih velikana.

Čelnici Barselone planiraju da prodaju Frenkija de Jonga zbog finansijskih problema, a najveće interesovanje za holandskog fudbalera pokazao je Mančester junajted, prenosi španski sportski list „Marka“.

De Jong je već sarađivao sa novim menadžerom Mančester junajteda, Erikom ten Hagom, od 2017. do 2019. godine u Ajaksu.

PROČITAJTE JOŠ

Španski mediji navode da je Barselona spremna da „žrtvuje“ holandskog fudbalera zbog finansijskih problema. Katalonski klub je već saopštio De Jongu da može da potraži novi klub, ali se samo čeka odgovor holandskog reprezentativca, jer on želi da naredne sezone igra u Ligi šampiona.

„Marka“ ističe da su predstavnici engleskog kluba spremni da izdvoje 60 miliona evra za De Jonga, kao i još 20 miliona evra kroz razne bonuse, a navodno je Barselona spremna da prihvati ovu ponudu.

Jedini problem u realizaciji transfera mogla bi da bude činjenica da Junajted naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona, već u Ligi Evrope, ali Ten Hag tvrdi da će ubediti De Jonga da prihvati ponudu da nastavi karijeru u ekipi sa „Old traforda“.

De Jong (25) je stigao u Barselonu 2019. iz Ajaksa za 75 miliona funti, a ima ugovor sa katalonskim klubom do juna 2024. godine.

Španski mediji navode da će Ten Hag morati da dovede najmanje još jednog veznog fudbalera, pošto su klub napustili Pol Pogba, Nemanja Matić i Huan Mata.

BONUS VIDEO Spektakl u Areni pred početak meča za 3. mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar