EPA-EFE/ERNESTO GUZMAN JR

Fudbalski svet tuguje

Kolumbijski internacionalac Andres Balanta preminuo je u utorak popodne u 23. godini nakon što je izgubio svest na treningu.

Balanta je bio član Atletiko Tukumana, a tokom treninga se samo srušio i više nije ustao.

Reanimacija nesrećnog Balante trajala je 40 minuta, ali nije mu bilo spasa.

PROČITAJTE JOŠ:

Balanta je u Atletiko Tukuman stigao na pozajmicu, a matični klub mu je Deportivo Kali iz kog se oglasio doktor Gustavo Portela.

“Posle ručka je radio aktivno, ali se odjednom samo osvestio. Pokušali su da ga povrate, ubrzo su ga prebacili u bolnicu. Imao je aritmiju i zastoj srca. Više nisu uspeli da ga vrate. Uradiće se autopsija, kako bismo saznali šta se tačno dogodilo. Zasad nemamo preciznije informacije. Ovo može da bude srčani ili neurološki problem“, poručio je Portela.

O ovoj tragičnoj vesti pričao je i Serhio Aguero, koji je zbog problema sa srcem morao ranije da završi profesionlanu karijeru.

EPA-EFE/LUIS EDUARDO NORIEGA A.

„Dobro se sećam kada su mi lekari rekli da isto to može meni da se desi. Zbog toga su mi zabranili da igram. Ne znam šta se desilo sa Balantom, da li je išao na provere“, rekao je Aguero.

Balanta je imao probleme i 2019. godine dok je igrao za Deportivo Kali. Tada je tokom jutarnjeg treninga izgubio svest. Bio je član mlađih reprezentacija Kolumbije, za koje je ukupno odigrao 22 meča.

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar