Predrag Zivkovic Tozovac
Predrag Živković Tozovac Foto:Petar Marković

Legendarni pevač narodne muzike, Predrag Živković Tozovac, preminio je u 85. godini života od posledica koronavirusa, a za njim će posebno žaliti zvezdaši.

PROČITAJTE JOŠ

Legendarni Kraljevčanin je snimao i muziku za navijačke hitove, to je učinio za „Pesmu navijača Crvene zvezde“, koju su otpevali Dragan Džajić i Boba Stefanović, a koje su izdate na vinilima 1967. i 1970. godine.

Bio je svedok brojnih uspeha voljenog kluba, doživeo je i u dubokoj starosti da ponovo vidi svoju zvezdu u Ligi šampiona.

Obožavao je Rajka Mitića i Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona, ali je Šeki bio nešto posebno.

„Da budem iskren. Mnogo sam voleo Pižona…Ali, Šekularac je bio naš Pele ili Garinča. Igrao je kako volim da kažem iz vica. Pamtim, utakmicu Jugoslavija – Mađarska. Mađari su imali strašan tim, stariji čitaoci će znati, bili su strah i trepet Evropi i svetu. A ja sam imao utisak da Šeki, kasnije, moj dobar drug igra sam protiv svih i da je tu simultanku nemoguće zaustaviti. Šta im je radio, milina ga je bilo gledati“, govorio je Tozovac za Kurir pre tri godine.

Svojevremeno su ga Delije zvale na proslavu titule uz njegovu pesmu „Ovamo cigani“, često je i pevao slavnim asovima, ne samo Crvene zvezde, već i Partizana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar