Tijago Silva
Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Tijago Silva je i u 40. godini redovni starter u Čelsiju.

Stigao je u London pre tri godine i od tada je nezamenljiv. Otkrio je sada da se o njegovoj karijeri brine čitav tim od sedam ljudi (slično kao kod vrhunskih tenisera).

PROČITAJTE JOŠ

Plaća lekara, fizioterapeuta, nutricionistu, menadžera, advokata, PR menadžera i ličnog trenera.

Silva nema nikakvu dilemu da je to najbolji način da uloži u samoj sebe, a tvrdi da je upravo to tajna zbog koje traje toliko dugo.

„Danas mladi ljudi, puno njih, takvo ulaganje vide kao trošak. Smatraju da je to bacanje novca. Oni misle da bacaju novac tako što plaćaju stručnjaka da im pomogne. Mislim da je to upravo suprotno, to je investicija“, rekao je Brazilac.

Opisao je i kako izgleda njegova dnevna rutina.

„Budim se oko osam ujutro i moram biti u trening-kampu do 8.45. Dolazim, pijem kafu, radim ono što moram pre treninga, a onda sledi trening. Ovde u klubu odradim oporavak nakon treninga. Zatim dođem kući i odmorim se u hiperbaričnoj komori dva sata. Probudim se i onda moj tim stručnjaka sprema nastavak oporavaka. Tu je i hrana, popodnevna užina i večera, suplementi…“

Zatim je pojasnio kako se sa godinama njegova rutina promenila. Bio je igrač Pari Sen Žermena, Milana, Fluminensea, Dinama iz Moskve i Porta. Odigrao je 113 mečeva za Brazil.

„Trudim se i kući da budem na raspolaganju svojoj porodici. Svaki dan je isto. Manje treniram nego ranije, a više sam posvećen oporavku.“

BONUS VIDEO Glupost Morate i poništeni gol za vođstvo Španaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar