Foto: Starsport

"Apetiti rastu, naš narod nije zadovoljan samo igranjem u grupnoj fazi, već od nas očekuje i proleće u Evropi", smatra Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.

Srpski prvak osvojio je šest bodova u L grupi, posle pobede nad Gentom (2:1) u 3. kolu Lige Evrope.

„Mislim da imamo kvalitetan tim, skup fenomenalnih individualaca i verujem da nam pripada proleće u Evropi“, naglasio je Terzić za „Zvezda TV“ i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Igranje u Evropi Crenoj zvezdi mnogo znači, zbog promocije kluba, ali i pozicioniranja i svega ostalog što navijači Crvene zvezde žele i vole. Naš klub je podigao lestvicu očekivanja, više se ne zadovoljavamo činjenicom da smo šampioni Srbije, to se na neki način već i podrazumeva i to ne zadovoljava apetite naših navijača. U ovom trenutku imamo devet bodova prednosti u nacionalnom prvenstvu i ja mogu da obećam, ne i da tvrdim, da ćemo biti šampioni i četvrtu sezonu zaredom“.

Terzić je oduševljen sastavom koji na raspolaganju ima trener Dejan Stanković.

„Pričam sa Draganom Džajićem, imam utisak, sedmu godinu sam ovde, da Zvezda sve ovo vreme nije imala ovako dobar tim i skup tako dobrih pojedinaca. Zvezda 20-25 godina nije imala ovakav tim. Stvarno, ne želim da stavljam nikakav teret ekipi ali verujem u ovu Crvenu zvezdu, verujem da može mnogo. Naravno, moramo da pobeđujemo, sve što je bilo ostaje deo istorije, a mi idemo dalje“.

PROČITAJTE JOŠ Zvezdaši u transu: Tea, volimo ti muža skoro kao tebe

Prvi čovek crveno-belih dodao je da je pandemija korona virusa ostavila mnogo negativnih efekata na sport.

„Zvanični podatak sa FIFA kongresa je da je u sistemu svetskog fudbala ostala rupa od 13 milijardi dolara. To se sistemom spoljih sudova prelilo na sve klubove i ne postoji klub na svetu koji nije osetio probleme zbog ove pandemije, tako i Crvena zvezda“, poručio je Terzić i dodao:

„Smanjeni su troškovi i rashodi svih klubova, smanjeni su transferi. Nažalost, Crvena zvezda osnovni problem ima u oblasti finansija, zato što mi nemamo prihod od TV prava. Gotovo svi evropski klubovi preko 50 odsto svog budžeta popunjavaju prodajom televizijskih prava, nažalost mi imamo samo jedan posto. To je jedan problem koji ne znam kako možemo da rešimo, a ti ugovori o TV pravima zbog ove pandemije nisu padali, mogu samo da rastu“, zaključio je Terzić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare