Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda, prokomentarisao je zajedničku inicijativu sa Partizanom.

PROČITAJTE JOŠ

Uprave fudbalskih klubova Crvene zvezde i Partizana iznele su nekoliko zahteva za boljitak srpskog fudbala, posle zajedničkog sastanka.

Tražili su od FSS da komunicira sa klubovima, traže izbore na svim nivoima, ali i promene u strukturi Superlige i Prve lige.

Osim toga dva najveća srpska kluba traže skraćenje Superlige, da mesto odigravanja finala Kupa bude „fiksno“, kao i da se ne ograničava broj stranaca u protokolu, nego na terenu. Sve zahteve možete pogledati ovde, a Zvezdan Terzić prokomentarisao je potez.

Saopštenje Terzića prenosimo u celosti:

„Svesni smo odgovornosti koju imamo kao dva najveća kluba u Srbiji i moramo preuzeti više odgovornosti za strateške teme koje ima srpski fudbal i koji se tiču i Zvezde i Partizana ali i svih drugih klubova Superlige. Uspostavili smo komunikaciju sa rukovodstvom Partizana i dogovorili da se viđamo jednom mesečno jer imamo iste probleme koji nas opterećuju a moramo ih rešavati ako želimo bolji i zdraviji fudbal.

Juče smo imali kvalitetan sastanak koji je rezultirao saopštenjem koje smo objavili za javnost. Bilo je mnogo sukoba među nama u proteklom periodu i trebalo bi svi da prihvatimo sopstvenu krivicu za takve odnose.

U tom nekom nerazumevanju i nesuglasicama između Zvezde i Partizana profitirali su ljudi koji su zauzeli značajne funkcije u dužem prethodnom periodu i odlučivali i o našim sudbinama. Nedopustivo je da Crvena zvezda i Partizan budu isključeni iz procesa odlučivanja o strateškim stvarima srpskog fudbala, da se odluke donose bez javne rasprave i da se ne čuje glas klubova.

Želimo od septembra izbore u FSS na svim nivoima, želimo da se Statut FSS vrati na period od 2016, da se razdvoje Super liga i Prva liga, da se svi klubovi Super lige vrate u IO zajednice Superlige, da se okupljamo jednom mesečno, da se uspostave kriterijumi za raspodelu novca od TV prava u skladu sa evropskom praksom, da FSS ne reketira klubove kroz naplatu 3% od transfera sto je nedopustivo, da administracija FSS ne troši naš novac bez naše kontrole i još mnogo drugih stvari.

Nadamo se da je jučerašnji sastanak početak nekih novih odnosa za napredak i razvoj srpskog fudbala.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar