Foto: Srđan Stevanovic/Starsport

Na stadionu Crvene zvezde održana je Skupština kluba, a prisutnima su se obratili predsednik kluba Svetozar Mijailović i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Na dnevnom redu Skupštine bili su Usvajanje Zapisnika sa prethodne Skupštine, Izveštaj o realizaciji finansijskih smernica za 2020. godinu, Usvajanje finansijskog plana za 2021. godini i tačka razno.

Jednoglasno je usvojen izveštaj o realizaciji finansijskih smernica za 2020, kao i finansijski plan za 2021. godinu.

Predsednik crveno-belih Svetozar Mijailović istakao je da su planovi u 2020. godini u potpunosti ostvareni, ali da klub zbog pandemije koronavirusa nije prihodovao koliko se očekivalo.

„Planirani ciljevi za 2020. godinu, osvajanje šampionata i plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja su ostvareni. Takav impozantan sportski uspeh, iako generator sveukupnog poslovanja kluba, nije dao očekivane prihode koji su bili predviđeni. Pandemija koronavirusa poremetila je sve oblasti života i izazvala teške posledice. Pogodila je fudbalski sport koji je ostao bez značajnih prihoda za normalno funkcionisanje. Fudbalski sport je lišen ambijenta, igra se pred praznim tribinama. To negativno utiče na igrače, a poznato je kakva je podrška naših navijača i šta ona znači za stručni štab“, rekao je Mijailović i dodao da je i pored takve atmosfere ostvaren dobar rezultat.

PROČITAJTE JOŠ

„I u takvim uslovima ostvarili smo sportski rezultat, čak i u evropskom takmičenju podigli rejting, osvojili 11 evropskih bodova i plasirali se u nokaut fazu“, rekao je Mijailović.

Predsednik Crvene zvezde je pohvalio rad sportskog direktora Mitra Mrkele i stručnog štaba.

„Sportski direktor Mrkela sa svojim saradnicima dobro radi. Prati, planira i donosi odluke kako da na najbolji način imamo igrače za tim koji može doneti željene rezultate. Čvrsto verujem da će trener Dejan Stanković sa svojim stručnim štabom, predanim radom naš odličan tim dovesti do šampionske titule ove godine. Početak prolećnog dela daje dobar znak da su na pravom putu“, rekao je Mijailović.

Generalni direktor Zvezdan Terzić istakao je da klub ima najbojli tim u poslednjoj deceniji i da je u tekućoj sezoni osvajanje titule važnije nego ikada pre.

„U tekućem prvenstvu ubedljivo smo prvi na tabeli sa deset bodova više od najvećeg rivala. Imamo najbolji tim, igramo dobro, i uveren sam da ćemo osvojiti četvrtu titulu zaredom, a to našem klubu nikada pre nije uspelo u istoriji. Važno je pomenuti da je ove sezone šampionska titula važnija nego ikada ranije. Šampion dobija sve, drugoplasirani mrvice. Od ovog leta drugoplasirani iz naše lige ne ide u kvalifikacije za Ligu Evrope nego u utešnu Konferens ligu koja je trećerazredno takmičenje i po renomeu i po finansijskim UEFA bonusima“, rekao je Terzić.

On se dotakao i finansijskih gubitaka nastalih usled pandemije koronavirusa.

„Procena je da je klub zbog korone ostao bez 20 miliona evra planiranih prihoda. Zbog korone nismo igrali revanš u Beogradu sa Omonijom, ispali smo i umesto planiranih deset miliona evra od bonusa, zaradili smo samo četiir miliona evra. Evropske mečeve igrali smo bez publike i ostali smo bez pet miliona evra planiranog prihoda od prodaje ulaznica. Tržište transfera je skroz zamrlo, palo je na 35 odsto od protekle sezone. Iz tog razloga smo ostali bez planiranih deset miliona evra“, rekao je Terzić.

Generalni direktor crveno-belih rekao je da je Omladinska škola najveći benefit za klub.

„Najveći benefit za klub je što mladi igrači preko Grafičara dolaze spremni za prvi tim Crvene zvezde. Najbolji dokaz su Veljko Nikolić, Strahinja Eraković, Željko Gavrić i Ričard Odada, a u junu očekujemo nove formirane igrače, pre svih Marka Lazetića, Nikolu Stankovića, Iliju Babića i Uroša Lazića. Naši ciljevi su jasni, to je šampionska titula svake godine i stalno igranje u UEFA takmičenjima. Evropske utakmice moraju biti naša obaveza“, poručio je Terzić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar