Foto: Srđan Stevanovic/Starsport; Zoran Lončarević

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, privukao je veliku pažnju poslednjim televizijskim gostovanjem, u kom je potkačio Dragana Stojkovića Piksija.

PROČITAJTE JOŠ

Terzić je komentarisao rad FSS-a, ali i Dragana Stojkovića Piksija, koji je komentarisao dešavanja u superligaškom fudbalu.

Rekao je da Partizan reketira državu, spominjao je i politička dešavanja u svetu i Srbiji.

Terzić je gostovao u emisiji „Lice nacije“ na TV Pančevo, bilo je raznih tema, od fudbalskih do političkih.

Terzić je tako spominjao i spoljnu politiku Srbije.

„Srbija je generalno suviše mala na globalnom nivou, mi smo uvek bili, i pre 100 godina moneta za potkusurivanje velikih sila, uvek. Nažalost, treba shvatiti da ćemo teško moći da izbegnemo taj scenario u nekim narednim vremenima. Uvek je to bilo raskusurivanje Turske, Austrougarske, Rusije… Podrška ili povlačenje podrške, od Berlinskog kongresa, pa unazad… Nije lako državnom vrhu ostati pravi patriota, boriti se za srpske interese, a ne platiti cenu velikim silama“, rekao je Terzić.

Nešto kasnije, bilo je i pohvala na račun predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, zbog čije je fotografije u kancelariji bio na udaru navijača crveno-belih.

„Svi vode spoljnu politiku po unapred utabanim stazama, koliko se god trudio predsednik Vučić i svi oni ostali, može se to ublažiti, odložiti, umekšati, ali čitam analize poslednjih izbora u Nemačkoj, bez obzira na to kako se formira nova vlada, ko će biti kancelar, ministar inostranih poslova, malo će tu biti izmena prema Zapadnom Balkanu. To je utemeljno u Francuskoj, Nemačkoj, Americi, velike sile imaju svoje interese, mi se ne uklapamo u te interese, ne gledaju oni ko je kriv, ko prav, u našim razmiricama na Balkanu. Oni imaju svoju matricu, gaze po tom putu, mi se njima ne uklapamo. Predsednik Vučić maestralno manevriše u svim tim odnosima. Nije mu lako, ali za sada uspeva“, rekao je Terzić.

BONUS VIDEO  Tucak: Srbija ima pet top klubova, Hrvatska dva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare