Terzić predlaže regionalnu ligu bez Hrvata

Fudbal 12. maj. 202010:07
Podeli:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić smatra da bi za srpske elitne klubove bilo jako korisno kada bi igrali neku vrstu regionalne lige.

Direktor srpskog šampiona je u razgovoru za „Sportski žurnal“, otkrio da je veoma sklon ideji da se oformi neka vrsta regionalnog takmičenja.

Razne su ideje kada je reč o budućim evropskim klupskim kvalifikacijama za takmičenja UEFA, a Terzić je izrazio spremnost Crvene zvezde da razmotri različite opcije.

On dodaje da su na stadionu „Rajko Mitić“ spremni da iz finansijskih razloga i potencijalno većeg prihoda, prihvate da zajedno sa Partizanom, Vojvodinom i još jednom našom ekipom igraju regionalnu ligu.

PROČITAJTE JOŠ:

Interesantno je da se ne bi pravila liga sa klubovima sa prostora bivše Jugoslavije, dakle iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, BiH i Crne Gore, već sa onim iz Rumunije, Mađarske i Bugarske.

„Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnički, Čukarički… Svi bi trebalo da razmišljaju o regionalnoj ligi. Imamo primer Belgije i Holandije, koje razrađuju model za zajedničko takmičenje. Da se nije pogoršala politička situacija, to bi učinile i Rusija i Ukrajina“, rekao je Terzić dodavši da samo glasno razmišlja, a da nije reč o zvaničnoj i razrađenoj ideji.

Problem za regionalno takmičenje na teritoriji bivše SFRJ je pre svega bezbednosne prirode.

„Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska su područja sa zbirom od oko 50 miliona stanovnika, postojalo bi interesovanje publike, televizija i sponzora. To bi donosilo prihode od ulaznica i TV prava i sponzora“, zaključio je Terzić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar