UEFA ne planira da skrati kvalifikacije za Ligu šampiona

Fudbal 12. maj. 202009:48
Podeli:
Liga šampiona
Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Čelnici UEFA su demantovali navode u britanskim medijima po kojima su spremni da skrate ciklus kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Tajms“ je u ponedeljak preneo da u Nionu razmišljaju o skraćenju ciklusa, ali sve je brzo demantovano u saopštenju koje je stiglo iz evropske kuće fudbala, a koje je preneo „Skaj Sports“.

Podsećanja radi, „Tajms“ je naveo da zbog nastavka liga u Nemačkoj, Engleskoj, Španiji i Italiji, nema vremena za kompletno igranje kvalifikacija za Ligu šampiona tokom avgusta.

Otuda je, navodno i napravljen plan po kome bi se u kvalifikacijama za sledeću sezonu igrala samo jedna utakmica, i to najverovatnije na neutralnom terenu.

Prema tom planu, predstavnici 12 najbolje plasiranih zemalja na rang-listi koje nemaju direktnog učesnika u Ligi šampiona, kroz jedan krug kvalifikacija mogli bi da odluče između sebe o prolasku u grupnu fazu.

PROČITAJTE JOŠ:

U toj grupi zemlja je i Srbija koja je 19. na trenutnoj rang listi UEFA, a protivnici novom šampionu naše zemlje bili bi prvaci Austrije, Danske, Škotske, Češke, Kipra, Grčke, Švajcarske, Hrvatske, Švedske, Norveške i Izraela.

Ipak, sve ovo ostaje samo metvo slovo na papiru jer iz Niona poručuju da su odlučni da sve rade po ustaljenim pravilima.

„UEFA nikada nije razmišljala o lišavanju nacionalnih šampiona prilike da se bore za kvalifikovanje u grupnu fazu Lige šampiona igrama na terenu. Želimo da razjasnimo da trenutno samo pratimo razvoj situacije i svaki potencijalni uticaj na format kvalifikacionih kola za narednu sezonu. Do danas, nijedna konkretna opcija nije razvijena za format kvalifikacija za evropska takmičenja naredne sezone“, poručili su iz sedišta UEFA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar