Foto: EPA-EFE/Paulo Whitaker

Ona se razume u fudbal.

Vreme je za veliko finale i odluku o tome ko će biti Svetski šampion. Francuska i Argentina jure svoju treću titulu prvaka sveta, stim što Francuska bbrani pehar iz Rusije, a Argentina posle 36 godina i legendarnog Dijega Maradone želi da vidi krunisanog Lea Mesija.

Argentinci su imali dosta problema tokom Svetskog prvenstva, koje je počelo kao noćna mora – porazom od Saudijske Arabije – ali su vremenom postajali sve bolji i sada im je ostao samo jedan korak do sna.

PROČITAJTE JOŠ

Sada svi govore o poruci koju je Mina Bonino, 29-godišnja devojka Federika Valverdea iz Real Madrida, poslala Lionelu Skaloniju, selektoru Argentine. U stvari, tri dana pre početka turnira, savetovala je Skalonija da talentovani Hulijan Alvarez igra kao strateg.

„Skaloni, ako čitaš šta pišem… Julijan Alvarez mora da bude starter“, napisala je Mina Bonino na Tviteru 17. novembra.

#social-embed_0

Ako Hulijan Alvarez nije igrao kao starter u prva dva meča Argentine na Mundijalu, u naredna četiri Skaloni ga je poslao na teren od prvog minuta, i nije razočarao.

Za 364 minuta koliko je Skaloni iskoristio na Svetskom prvenstvu u Kataru, Hulijan Alvarez postigao je četiri gola i upisao jednu asistenciju. Očekuje se da argentinski napadač startuje i u nedeljnom velikom finalu protiv Francuske.

BONUS VIDEO Upisivanje u knjigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića