Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

E, to se zove demonstriranje sile. Ono što su fudbaleri Ajaksa uradili slabašnom Venlu. Tadićevi "kopljanici" su u šestom kolu Eredivizije napunili mrežu rivala do vrha, postigli su 13 golova, nisu primili nijedan!

Neverovatna, nestvarna dominacija čete iz Amsterdama, koja je imala 44 šuta ka golu rivala. U okvir gola odnos je bio 23-0!

PROČITAJTE JOŠ

Da će se Venlo provesti ko bos po trnju u sudaru s favorizovanim Ajaksom moglo se naslutiti u 13. minutu, kada je prvi gol postigao Ekelenkamp.

Samo četiri minuta kasnije Traore je duplirao prednost. Već u 32. minutu ponovo se Traore upisao u strelce, da bi u 42. kapiten „kopljanika“ i as Srbije Dušan Tadić zatresao mrežu Venla.

Tih 4:0 na poluvremenu bilo je uvod u još luđi nastavak susreta. Postignuto je još devet golova, i svih devet dali su Tadićevi „kopljanici“, a posao im je olakao crveni karton koji je dobio Kum u 52. minutu.

Inspirisan i nemilosrdan bio je Lasina Traore, koji je u 54. minutu postigao treći, od ukupno pet golova na samo jednom meču. Posle njega je i Entoni upisao svoje ime na semaforu, tu su još i Dejli Blind, kao i iskusni Klas Jan Hunttelar, koji je ušao s klupe u 70. minutu i nije mu bilo teško da postigne het-trik.

Dušan Tadić je zamenjen u 46. minutu, a njegovi „kopljanici“ upisali su neverovatnu pobedu, nestvarnim rezultatom 13:0!

Posle šest odigranih kola, Ajaks je lider Eredivizije sa 15 bodova i gol-razlikom 24:3.

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar