Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Vladimir Stojković ima iza sebe dobar derbi u kom navijači Partizana nemaju šta da mu zamere, ali su ga izneverili saigrači zbog kojih je Dragana Stojkovića Piksija pozvao na Marakanu.

PROČITAJTE JOŠ

Gol Ivanića ide na dušu njegovih saigrača, ali je poseban kuriozitet meča što je pozvao selektora Dragana Stojkovića Piksija na derbi da vidi kako u taboru crno-belih ima igrača za reprezentaciju.

Tu temu Stojković je inicirao na konferenciji uoči derbija, na pitanje da „skautira“ crveno-bele.

„Dobra su ekipa sa dosta dobrih igrača, ne može niko da se izdvoji posebno. Iskoristio bih priliku da pozovem i selektora da dođe i pogleda neke naše igrače, mislim da imamo i mi dobrih igrača, koji zaslužuju da budu na spisku, pogotovo kada je ovaj širi spisak, i da mogu da pomognu. Svi smo uz reprezentaciju, bodrimo je, moje je mišljenje da tu ima igrača koji mogu da pomognu. Neki recimo Lazar Marković ili Jojić, ima 5-6 igrača koji mogu da pomognu. Ima igrača i iz Zvezde i iz TSC-a, mislim da i Partizan ima igrača koji pripadaju tu“, naveo je Stojković, posebno izdvajajući dvojicu igrača koji nisu čak bili ni u startnoj postavi, ali nisu uspeli ni da promene ritam utakmice.

Ono što je Stanković dobio Kangom i Falčinelijem, Stanojević nije sa Jojićem i Markovićem, nisu bili igrači prevage ili inicijative, a posebno navijači Partizana mogu da budu razočarani partijom krilnog igrača kog je nekada krasila brzina.

Sada je ona ostala tu samo u tragovima, premalo je pokazao za igrača koji je u zrelim igračkim godinama (27) i koji je nosio dresove Benfike, Liverpula, Fenerbahčea, Sportinga i Anderlehta.

Piksi na meču nije bio zbog odmora, poslao je stručni štab u ložu Marakane, ali je generalni utisak da će ostati dosledan stavu koji je izneo i na prvoj konferenciji kada je okupio ekipu.

Tada je rekao da kvalitet utiče na situaciju da nema mnogo igrača „večitih“ – na spisku su bili samo bekovi TSC-a Marko Petković i Milan Gajić iz Crvene zvezde.

Dragan Stojković Piksi, Foto: FSS

I to je pokazatelj ujedno da je bekovska pozicija posebna boljka u našem nacionalnom timu i da tu nedostaje jaka konkurencija.

„Apsolutno se slažem, nije tajna to nikakva. Naš domaći fudbal nije na nivou na kom bi želeli, iako se čini sve, i na nivou Saveza, Zajednice, sve strukture čine da se radi na regularnosti… Možete imati stadione, najbolje terene, ali tereni i reflektori ne igraju, igraju igrači. Zvezda i Partizan odskaču, uz respekt prema Vojvodini. Ali ako imati da prvi i treći imaju 20 bodova razlike na tabeli, onda vam je jasno kakav je kvalitet i razlika. Ova dva kluba daleko prednjače, ostali su tu negde, svako može svakog dobiti. Otvorio sam četvore oči i gledao si jedne i druge i treće. To je to, taj spisak, to je to. Možda bi voleli iz Zvezde, Partizana, Vojvodine, Niša, ali kad porediš sa ovima sa spiska, vidim da nisam pogrešio. Ne znači da nećemo pratiti ako neko zasluži da bude u timu, da mu se poverenje ukaže. Da mu se da poklon, puno si dobar bio, bićeš deo tima, u ovom momentu, takva je situacija. Dosta ljudi, i mediji će se složiti“, naveo je Piksi.

I Piksi, i ostali gledaoci derbija, mogli su da vide talenat kom je neophodno brušenje i koji može biti dobar zalog za budućnost. Mladi Nemanja Jović, iako je uplašen ušao u derbi, više je potencijala pokazao pred kraj poluvremena, pre nego što je zamenjen, nego pojedini saigrači od kog se daleko više očekivalo da „povuku“ i pokažu zašto su nekada bili reprezentativci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar