Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Srpski reprezentativci, koji bi trebalo 8. oktobra da istrče na megdan Norveškoj u Oslu, u meču polufinala baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, imali su zapažen učinak u svojim klubovima. To nesumnjivo raduje selektora Ljubišu Tumbakovića, s obzirom na bleda izdanja "orlova" protiv Rusije i Turske na startu Lige nacija, pre svega zbog nedostatka fizičke spreme.

Lider „orlova“ Dušan Tadić blistao je u pobedi Ajaksa nad RKC iz Valvajka rezultatom 3:0, a odličnu partiju krunisao je golom i asistencijom.

Jasno je da Tadić podiže formu iz meča u meč i da bi trebalo da bude onaj pravi kada to bude najpotrebnije na vrućem gostovanju Norveškoj.

PROČITAJTE JOŠ

Nije Tadića slušala lopta protiv Turske i Rusije, videlo se da mu fale mečevi na startu Lige nacija, ali poslednja partija u dresu „kopljanika“ podseća na onog starog Tadića, kada je s lakoćom „vezivao u čvor“ rivale.

Još jedna od uzdanica srpskog nacionalnog tima – Aleksandar Mitrović bio je na visini zadatka. Činjenica, njegov Fulam je poražen od Lidsa (4:3), ali je Mitrogol dvaput pogodio u metu, što sasvim sigurno raduje armiju navijača Srbije i selektora Ljubišu Tumbakovića.

Prvi je postigao s bele tačke, a drugi iz igre. Nema dileme da će naredna utakmica „kolibara“ sa Aston vilom na „Krejven Kotidžu“ biti nova šansa da bivši špic Partizana podigne formu pred sudar sa Holanom i ekipom.

Foto: EPA-EFE/Oli Scarff / POOL EDITORIAL

Filip Kostić odigrao je svih 90 minuta za Ajntraht u remiju sa Arminijom Bilefeld (1:1), ali se nije upisao u strelce, niti je asistirao, što je potpuno atipično za njega.

S druge strane, bivši član Ajntrahta, sada uzdanica Hofenhajma, Mijat Gaćinović je bio asistent u pobedi Hofenhajma nad Kelnom u gostima rezultatom 3:2.

Pročitajte još: Srpski trener napustio Legiju pred meč sa prvakom Kosova

Raduje i odlična partija Nikole Milenkovića koji je sačuvao gol Fjorentine u minimalnoj pobedi nad Torinom – 1:0. Komandant srpske odbrane proveo je u igri svih 90 minuta, zaradio je žuti karton, ali je „stavio u džep“ iskusne golgetere kao što su Andrea Beloti i Simone Zaza.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Aleksandar Kolarov i Inter su bili slobodni na otvaranju Serije A zbog finala Lige Evrope prethodne sezone. Na terenu minulog vikenda nije bilo ni Matije Nastasića, čiji je Šalke stradao na „Alijanc areni“, izgubivši od Bajerna rezultatom 8:0.

Na terenu u Seriji A nije bilo ni Darka Lazovića, koji vuče povredu mišića od utakmice sa Turskom na „Marakani“ (0:0). Verona je remizirala s Romom kao domaćin, ali Srbin je bio van protokola.

PROČITAJTE JOŠ

Nastasić je na jednom od treninga zadobio ogromnu rasekotinu na glavi, morao je na ušivanje, pa nije bilo moguće da bude spreman za Bavarce. I bolje što nije…

Baš kao i Inter, ni Sevilja nije odigrala svoj meč na startu nove sezone Primere, te je Nemanja Gudelj, koji je u tandemu sa Maksimovićem igrao na poziciji zadnjeg veznog protiv Turske i Rusije, imao slobodno.

Upravo je gore pomenuti Nemanja Maksimović, asistirao u trijumfu Hetafea nad Osasunom. Igrao se 54. minut kada je Haime Mata pogodio mrežu tima iz Pamplone, a upravo mu je standardni srpski reprezentativac, koji je hteo da šutira, nehotice dodao loptu za gol.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN (es-ES)

Ipak, piše se asistencija. Momak iz Banje Koviljače odigrao je svih 90 minuta i zaradio je žuti karton. Maksimović je u duelima Srbije sa Turskom i Rusijom bio previše defanzivan, ali se videlo da mu nedostaju u nogama jaki mečevi i treninzi, pa se očekuje da nakon Matićevog odlaska i nepozivanja Luke Milivojevića, kapitena Kristal Palasa, bude jedna od bitnijih poluga u taboru „orlova“.

Fudbalska Srbija ima velika očekivanja i od Nemanje Radonjića, koji je u remiju Marselja i Lila (1:1) ušao u igru u 72. minutu umesto prve zvezde Dimitria Pajea.

Nije za tako mali vremenski period nekadašnji krilni napadač Crvene zvezde uspeo ozbiljniije da pripreti Lilu, ali je najbitnije da je dobio priliku i da će biti u mogućnosti da podigne formu do onog što čeka Srbiju 8. oktobra u Oslu.

Luka Jović ponovo je bio u nemilosti Zinedina Zidana, koji mu nije pružio priliku u Realovoj „nuli“ s imenjakom iz Sosijedada. Meč koji je završen bez golova, bio je možda i idealna prilika da Zidan „baci u vatru“ Srbina, koji je vredno radio tokom čitavog leta, no, to se nije dogodilo. Šteta…

Kada su golmani u pitanju, Rajković je morao dvaput da vadi loptu iz mreže u porazu Remsa od Meca – 2:1, dok je identičan slučaj i Markom Dmitrovićem, čiji je Eibar posle preokreta izgubio od Viljareala 2:1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar