Ivanovic
Foto: EPA/WILL OLIVER

Branislav Ivanović se posle tri i po godine provedene u Rusiji vratio u premijerligaški fudbal u kojem je ostavio dubok trag i proživeo brojne lepe, ali i neprijatne momente.

Zaduživši opremu Vest Bromvič Albiona, iskusni srpski defanzivac, drugi put je stigao na Ostrvo gde je prethodno od 2008. do 2017. godine nosio dres Čelsija.

Ivanović je sa londonskim klubom tokom gotovo decenije saradnje ostvario brojne uspehe, među kojima su tri titule prvaka Engleske i kruna u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Posebno priznanje i čast za desnog beka predstavljala je kapitenska traka koju je tokom jednog perioda nosio, međutim, bespoštedni pristup, zalaganje i borba do poslednjeg atoma, nisu bili uvek dovoljni engleskoj publici.

Ostrvski navijači poznati su po ljubavi prema fudbalu, a njihova fanatičnost neretko je povod i da pređu granicu, što je na svojoj koži imao priliku da oseti i Ivanović.

Početkom sezone 2015/16, nezadovoljni samo bodom osvojenim u prva dva kola, navijači Čelsija nisu birali žrtvu na kojoj će iskaliti bes. Salve uvreda koje su prelazile i krajnje granice završile su i na Ivanovićevoj adresi.

Foto: EPA/MARC MUELLER

Putem Tvitera i drugih društvenih mreža, navijači „plavaca“ krajnje bizarnim komentarima iskazali su nezadovoljstvo.

„Nadam se da je Ivanović dobio tumor mozga. Ne uzimam ozbiljno više nijednu utakmicu Čelsija dok je Ivanović Čelsijev igrač. Da zaključim: Ostajemo u vrhu, Ivanović je mrtav za mene, Pedro je sa druge planete, treba nam drugi štoper“, bio je jedan od komentara koji je zgrozio široku javnost. Nažalost bio je samo jedan u moru.

Mančester junajted – Kristal Palas

Mančester Junajted večeras (18.30) igra svoj prvi meč u Premijer ligi ove sezone, a Nemanji Matiću u goste stiže Luka Milivojević sa svojim Kristal Palasom. Kvota na keca na Old Trafordu je 1,35, dvojka je čak 9,00, a opklada 3+ nosi kvotu 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted – Kristal Palas.

Arsenal – Vest Hem

Arsenal je bio ubedljiv protiv Fulama u prvom kolu, a navijači Tobdžija nadaju se sličnom ishodu večeras (21.00) protiv još jednog londonskog tima – Vest Hema. Deluje da se Emerijev tim raspucao, Vilijam i Obamejang blistaju, a kvota na kombinazziju 1&3+ je 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal – Vest Hem.

Nisu tada izostale ni predrasude na osnovu regiona iz kojeg Ivanivić dolazi.

„Ivanović treba da ode i pomogne svojoj zemlji da ratuje, ili nešto tako“.

Bilo je i „blažih“ kritičara koji su Banetu želeli da završi na dnu okeana.

„Izbacite Ivanovića iz Čelsija. Ne zanima me gde. Na dno okeana. U vulkan. U Bermudski trougao. Bilo gde“.

Uprkos surovim i neosnovanim kritikama, Ivanović je još dve sezone predstavljao stub odbrane Čelsija, a njegov odlazak ipak je prouzrokovao žal kod navijača londonskog kluba.

Početkom 2017. godine, ne uzimajuči u obzir minuli rad, Antonio Konte označio je Ivanovića kao prekobrojnog pa je Srbin karijeru nastavio u Zenitu.

Pozne igračke godine nisu sprečile Ivanovića da u Zenitu i kao 36-godišnjak bude jedan od najzaslužnijih za titulu prvaka Rusije, pa je u Sankt Peterburg stigla ponuda da se vrati u Englesku.

Ivanović je nedavno zvanično prešao u Vest Bromvič Albion koji sa klupe predvodi Slaven Bilić, a pre ozvaničenja jednogodišnje saradnje pominjalo se da bi mogao da pređe u Everton.

Vest da su „karamele“ zainteresovane za Srbina, bila je povod engleskim navijačima da podsete Ivanovića šta ga čeka na Ostrvu.

Arogantni Englezi, uplašili su se da će Everton zaista angažovati Ivanovića pa su počeli anti-kampanju.

Navijači „karamela“ uz ironiju i podsmeh komentarisali su da je Majkl Brends „genije i da će početi da dovodi igrače od 137 godina“, bilo je i podrugljivih GIF animacija, a nešto pristojniji isticali su da bi angažman Ivanovića predstavljao „katastrofalan angažman“.

Sjajni bek je jednom već zapušio usta Englezima, a priliku za „osvetu“ mogao bi da ima već na premijeri jer u 2. kolu Premijer lige VBA gostuje Evertonu u subotnjem duelu zakazanom za 13.30.

Reding – Barnsli

Veljko Paunović debitovao je u Engleskoj pobedom, njegov Reding savladao je Derbi kao gost, a danas (16.00) igra kod kuće protiv Barnslija i kvota na keca je 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Reding – Barnsli.

Šefild Venzdej – Votford

Pobedom nad Midlzbroom Vladimir Ivić odlično je započeo trenersku karijeru u Votfordu, a danas (16.00) mogao bi da potvrdi da je ozbiljan kandidat za promociju, i to na gostovanju Šefild Venzdeju. Dvojka je 2,75, dok je kec 2,80, a iks 3,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Šefild Venzdej – Votford.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare