Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Trener Ajaksa, Erik Ten Hag, ljut je zbog medijskih napada u Holandiji na njegovog kapitena Dušana Tadića.

Dušan Tadić izazvao je oprečne reakcije holandske javnosti zbog reči o Marku Overmarsu, nekadašnjem sportskom direktoru Ajaksa.

PROČITAJTE JOŠ

Lider Orlova prokomentarisao je svoj odnos sa Overmarsom, koji je nedavno otišao iz kluba jer je seksualno uznemiravao žene zaposlene u klubu

“Moj veliki san je bio da igram za Ajaks, a on mi ga je pretvorio u stvarnost. Gajim posebna osećanja prema tom čoveku, uradio je neverovatne stvari za klub, kreirao tim koji dominira godinama.  Stvarno nemam šta da kažem na tu temu. Ne znam ni šta se desilo. Niti me interesuje. Da li je neko pogrešio ili ne, ne želim da budem taj koji će suditi bilo kome. Još manje želim da kažem nešto povodom tog slučaja, jer ne znam detalje. Podržavam Overmarsa kao prijatelja i čoveka koji je dosta značio Ajaksu“, rekao je Tadić između ostalog.

Tadićeve reči su se izvrtale, a na to je reagovao Ten Hag.

„Tadić nije mislio da mu nije stalo do žena, vi ste to tako preneli i preveli. Mislimo na žene i bilo bi lepo da sada prestanete da pričate o tome“, naveo je Ten Hag, aludirajući na činjenicu da je klub sam to pokazao time što je Overmarsu uručio ekspresni otkaz.

Mark Overmars
Mark Overmars; Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Onda se potenciralo zašto Tadić nije opet nosio ukrajinsku zastavu kao kapitensku traku. To je činio na prvoj utakmici kad se ovaj gest uveo.

„Sami ste odgovorili na to pitanje. Nosio je kapitensku traku u ukrajinskim bojama pre tri dana“, odgovorio je Ten Hag medijima, smatrajući da je kapiten ispoštovao poruku solidarnosti.

Sam Tadić je komentarisao i rat u Ukrajini.

„Svedočio sam kako je NATO bombardovao Srbiju u proleće 1999. Nimalo prijatno iskustvo. Nadam se da će se rat što pre završiti, jer svi želim mir u svetu“, rekao je Tadić.

Njegove reči izazvale su oprečne reakcije, holandski ESPN nije bio milostiv, pa je napisao da je Tadić „praktično pokazao srednji prst ženama u klubu“.

Ipak, činjenica je da bi bilo previše očekivati od Tadića da napadne čoveka koji ga je pretvorio u lidera Ajaksa i koji mu je dao čak i ugovor kakav nema niko u klubu.

Klub je sam odavno stavio tačku na celu priču adekvatnom reakcijom i raskidom ugovora sa Overmarsom.

BONUS VIDEO Tadić otkrio: Jedini sam igrač kom je Ajaks dao ugovor da nastavim kao trener, ovo je fakultet fudbala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram