Dušan Tadić podelio holandsku javnost podrškom Overmarsu, spomenuo i Ukrajinu

Fudbal 06. mar 202213:46 > 13:49
Podeli:
Dušan Tadić
Foto: Nova.rs/video

Dušan Tadić izazvao je oprečne reakcije holandske javnosti zbog reči o Marku Overmarsu, nekadašnjem sportskom direktoru Ajaksa.

Lider Orlova prokomentarisao je svoj odnos sa Overmarsom, koji je nedavno otišao iz kluba jer je seksualno uznemiravao žene zaposlene u klubu.

PROČITAJTE JOŠ

Kada se za to saznalo, Overmars je otišao uz javno izvinjenje.

“Moj veliki san je bio da igram za Ajaks, a on mi ga je pretvorio u stvarnost. Gajim posebna osećanja prema tom čoveku, uradio je neverovatne stvari za klub, kreirao tim koji dominira godinama.  Stvarno nemam šta da kažem na tu temu. Ne znam ni šta se desilo. Niti me interesuje. Da li je neko pogrešio ili ne, ne želim da budem taj koji će suditi bilo kome. Još manje želim da kažem nešto povodom tog slučaja, jer ne znam detalje. Podržavam Overmarsa kao prijatelja i čoveka koji je dosta značio Ajaksu", rekao je Tadić.

Naveo je i da se čuje sa njim i dalje.

„U dobrim smo odnosima. Čujemo se povremeno, razmenimo poruke. Dobro je sad. Popravlja se. Mnogo mu je teško palo, nadam se da će se vratiti na velika vrata zato što to zaslužuje. Žao mi je zbog svega. Za mene će Mark uvek biti prijatelj, kao što ću i ja uvek biti tu za njega. Ša da kažem.. Ljudi greše u nekim situacijama, a mi nemamo pravo da nekoga osuđujemo“.

Prokomentarisao je i rat u Ukrajini.

„Svedočio sam kako je NATO bombardovao Srbiju u proleće 1999. Nimalo prijatno iskustvo. Nadam se da će se rat što pre završiti, jer svi želim mir u svetu“, rekao je Tadić.

Njegove reči izazvale su oprečne reakcije, holandski ESPN nije bio milostiv, pa je napisao da je Tadić "praktično pokazao srednji prst ženama u klubu".

Ipak, činjenica je da bi bilo previše očekivati od Tadića da napadne čoveka koji ga je pretvorio u lidera Ajaksa i koji mu je dao čak i ugovor kakav nema niko u klubu.

Klub je sam odavno stavio tačku na celu priču adekvatnom reakcijom i raskidom ugovora, nije Ajaks želeo da zataškava aferu, naprotiv.

BONUS VIDEO Tadić otkrio: Jedini sam igrač kom je Ajaks dao ugovor da nastavim kao trener, ovo je fakultet fudbala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Vaš komentar